Wiosenne Podboje 2350 pkt Bydgoszcz 10.04.2010r

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Re: Wiosenne Podboje 2350 pkt Bydgoszcz 10.04.2010r

Post autor: Gokish »

1. Piotr
2. Pasiak
3. Megi
4. Maćko
5. Lubin
6. Byro
7. Szkapa
8. Gokish
9. Jacek_Azael
10. Blasz
11. Pictus
12. Michnik
13. Jachu (nasz spec orkowy :D )
14. Strażnik Cytadeli

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Top 3 bylo do przewidzenia tylko nie wiadomo w jakiej kolejnosci ;)
Frekwencja - niszczy system :roll:

Gratki Piotr, czyzby forma wracala? ;)

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

Gokish trochę to smutne, że mnie w ogóle w ranking wpisałeś. Jakby nie patrzeć miałem czas tylko na 1 bitwę, w dodatku z Piotrem, który dał mi lekcję pokory i mobilizację do dalszej nauki :roll: . I już nigdy lordem na wronie nie rzucę się na altar :P
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

Awatar użytkownika
Lubin
Calineczka

Post autor: Lubin »

Trochę kiepskie zagrania remisowe w ostatniej bitwie - dotyczyło wielu stołów. Poddanie ostatniej bitwy powinno dawać 0 pkt, jeżeli z przeciwnikiem nie ustalone zostało inaczej. No ale gdyby nie takie podejście to pewnie byśmy mieli frakwencje mniejszą niż 10 osób.

Nota bene: To bardzo przykre, że ekipy z sąsiadujących miast nie przyjeżdżają do Bydgoszczy w ogóle. Dałbym głowę, że poziom organizacji u nas jest bardzo wysoki. Stoły zawsze na czas ułożone, miejsca dużo do grania, bar z alkoholem i dobrym jedzeniem, idealna miejscówka, o wynajęcie której musimy na prawdę znacznie zabiegać. Do tego Bydgoszcz wyjeżdża tak często jak się tylko da - bynajmniej do Trójmiasta i Torunia.

Wielkie podziękowania dla Włocławka. Daleko chłopacy jechać musieli ale i tak dotarli.
Obrazek

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Całkowicie zgadzam się z Lubinem. Okazuje się, że Bydgoszcz jeździ wszędzie, z kolei u nas liczyć możemy praktycznie tylko na Włocławek (dzięki chłopaki!).
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Prosta pilka, zrobic zlewe na tych co do nas ciagle dotrzec nie moga. Torun to generalnie jesli chodzi o wfb to juz umarl, ale 3miasto mnie zadziwia powiem szczerze (szkoda, ze negatywnie).

P.S. Yahoo wrona na oltarz - coz za pomysl :lol2: 8)

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Wiesz Ziemas szanse matematycznie były - miałem KB, Sv 1+ WSv 5+ na lordzie, wrona miała 3A z S6... W dodatku altar musiał przerzucać warda. Niestety lusterko jest nie do przełknięcia dla mnie. Cóż mój błąd - wystarczyło polecieć na 6" obok altara (żeby musiał warda przerzucać) i napierdzielać ze wszystkich maszyn. Następnym razem tak właśnie zrobię :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Lubin
Calineczka

Imperium na te punkty jest straszne, acz nuuuudne że hej! czołg czołg dziao dziao dziao altar amen.
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Ziemko pisze:Prosta pilka, zrobic zlewe na tych co do nas ciagle dotrzec nie moga. Torun to generalnie jesli chodzi o wfb to juz umarl, ale 3miasto mnie zadziwia powiem szczerze (szkoda, ze negatywnie).
Niestety...
Szkoda ale co poradzić?
Ja wolę jeździć a jak do nas nie przyjeżdżają to naprawdę przykre i smutne.
Puste obietnice chyba trzeba naprawdę ignorować...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

Fajnie się grało. Mam mieszane uczucia co do faktu, że wygrałem turniej nie grając ostatniej bitwy. Niemniej, nieskromnie napiszę - sądzę, że gdybym grał, to 10 pkt w w tej bitwie bym zdobył.

A co do gry z Yachem i szarży wroną na ołtarz - to wcale nie był zły pomysł. 2 ataki z KB już nieraz kosztowały mojego papieża głowę. A tu jeszcze warda trzeba by przerzucać! No i staliśmy 4 tury walki a ołtarz stracił 3 woundy. Zupełnie a zupełnie nie czułem się komfortowo w tej walce.
Poza tym, komentarz do tej gry - facet jest nienormalnym wardowcem! Trafiłem w sumie 13 (!!!) trolli z armat. Oblał 2 wardy... Na szczęście to wystarczyło by uciekły.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Piotr pisze:Niemniej, nieskromnie napiszę - sądzę, że gdybym grał, to 10 pkt w w tej bitwie bym zdobył
Grałbyś z Megim.
Takie pewne to nie jest :lol2: :mrgreen: 8)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Powiedzcie mi ile osob zagralo 3ecia bitwe :lol2: :lol2: :lol2: ?
Moze bedziemy robili turnieje z 2 bitwami ? :D

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

-4 czyli 10 :D

Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Post autor: Piotr »

bigpasiak pisze: Grałbyś z Megim.
Błagam... Nawet przy założeniu że:
- Megi jest lepszy (można sobie spekulować)
- Megi ma więcej szczęścia (raz ma a raz nie)
- Megi ma skaveny, które dobrze leją Imperium (skaveny wcale nie leją dobrze imperium)
musisz pamiętać, że zagralibyśmy góra 3 tury... :D

Więc powinienem 10 pkt wybronić...
Poza tym, ja po 2 grach miałem 40 pkt a Megi (i Ty tez, jak mi się wydaje) ile? 26? Był ktoś, kto miał więcej niż 26?
Czyli Megi musiałby wygrać ze mną przynajmniej 17-3.
Poprawcie mnie, jeśli się mylę...

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Piotr pisze:Poza tym, komentarz do tej gry - facet jest nienormalnym wardowcem! Trafiłem w sumie 13 (!!!) trolli z armat. Oblał 2 wardy... Na szczęście to wystarczyło by uciekły.
Za to jak uciekły :) Robiąc kółeczko po lewej flance i zabierając klocek big unsów z totemem i szamanem.

Przyznaję, że regenka zdawała się dobrze, ale na 7 trafień w czołg rzucić na zranienie 6 trójek i jedną dwójkę? :shock:
Obrazek

Awatar użytkownika
Lubin
Calineczka

Piotr pisze:
bigpasiak pisze: Grałbyś z Megim.
Więc powinienem 10 pkt wybronić...
Poza tym, ja po 2 grach miałem 40 pkt a Megi (i Ty tez, jak mi się wydaje) ile? 26? Był ktoś, kto miał więcej niż 26?
Czyli Megi musiałby wygrać ze mną przynajmniej 17-3.
Poprawcie mnie, jeśli się mylę...
Wyszło mi, że grałbyś albo ze mną albo z Maćkiem (w każdym razie nie z Meggim). Ja miałem 27 pkt i Maćko chyba też (nie grał ostatniej, więc zdobył 10pkt i to dało mu 4 pozycję z 40 punktami). Meggi - to samo - albo Maćko albo ja. Pasiak tak jak grał zapewne trafiłby na Jacka. Acz i taki scenariusz nie jest do końca pewny jako, że poszedł jeszcze Byro i ktoś jeszcze, kogo nie pamiętam. Sporo się namieszało w tym turnieju - tak jak mówiłem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

No ja miałem 26 po drugiej bitwie, ale niestety musiałem śmigać, such is life.
Ale i tak Lubin musimy zagrać w końcu (przed turem w sumie nie zagraliśmy :))
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Oni No Maćko
Chuck Norris

Post autor: Oni No Maćko »

Ja po 2 miałem 27. Co do wyjścia to tak było ustalone i nie widzę potrzeby się tłumaczyć.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
— Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Oni No Maćko pisze:Ja po 2 miałem 27. Co do wyjścia to tak było ustalone i nie widzę potrzeby się tłumaczyć.

Macko i nikt od Ciebie tego nie wymaga, tak jak od innych - looz ;)
Jak sie nowymi ogrami gralo?

Knight
Wodzirej

Post autor: Knight »

Nie ma znaczenia kto by z kim ile wygrał. Jeżeli ktoś musi wyjść, to trudno.
Ale nagradzać za to punktami nie możemy. Turnieje powinna wygrywać osoba, która nie tylko wygra gry z trochę słabszymi przeciwnikami ale też uzyska dobry wynik na pierwszych stołach.

ODPOWIEDZ