http://warhammer.org.uk/PhP/viewtopic.php?t=28567 calkiem ciekawe, widac ze poza granicami kraju jakas konkurencja zielona zaczyna ppowstawac
zwrocic pragne uwage, na az 2 squig herdy (bedace jednym z najlepszych i jakze niesprawiedliwie niedocenianych oddzialow w grze) i niewykorzystanie czwartego speciala.
2007 Colonial GT
Moderator: Kołata
ja tez nie rozumiem.. ale moze trzeba tym zagrac by sie przekonac gdzie lezy w tym sila
dla mnie ta armia to tez zagwozdka, i bedac szczery rzadko na turniejach widuje stoly gdzie taka armie mozna sensownie postawic i manewrowac, zwlaszcza jak strzeli animozja
nie ma specjalnie kopa, ochrony magicznej brak... tyle ze masa, masy tu na mase...
nie ma specjalnie kopa, ochrony magicznej brak... tyle ze masa, masy tu na mase...
Hehe, widzę, że też to znaleźliście
My na forum Ośmiornicy Łódzkiej wałkowaliśmy tą rozpę jakiś czas temu. Przede wszystkim: koleś zdobył w 5 bitwach 60 punktów I to już rozumiem, bo 12:8 taką armią (jeszcze z dobrze użytymi kartami scenariuszy, a były obecne na tym GT) przy odrobince farta jest możliwe
A co do rozpy: gdyby ją wyżyłować trochę, byłaby nawet niezła... Ja zamierzam grać na czym podobnym, tylko, że z Gigantem zamiast Doom Divera, Hoppersami zamiast jednego klocka Squigów, 4 Chukkami i samymi klockami NG z fanolami. I troszkę inny set-up bohaterów, ale to już zupełnie inna historia
Co mnie najbardziej rozwaliło, to te 48 gobbo. Cholera, przecież 48 gobbo, którym zadano 5 ran (+ sztandar i szereg) przegrywają o 2 tak samo, jak 30tka goblinów. Zresztą, jeszcze nigdy żaden klocek gobbo nie uciekł mi od wystrzelania 25% oddziału... Ale pomysł oryginalny, nie ma co
My na forum Ośmiornicy Łódzkiej wałkowaliśmy tą rozpę jakiś czas temu. Przede wszystkim: koleś zdobył w 5 bitwach 60 punktów I to już rozumiem, bo 12:8 taką armią (jeszcze z dobrze użytymi kartami scenariuszy, a były obecne na tym GT) przy odrobince farta jest możliwe
A co do rozpy: gdyby ją wyżyłować trochę, byłaby nawet niezła... Ja zamierzam grać na czym podobnym, tylko, że z Gigantem zamiast Doom Divera, Hoppersami zamiast jednego klocka Squigów, 4 Chukkami i samymi klockami NG z fanolami. I troszkę inny set-up bohaterów, ale to już zupełnie inna historia
Co mnie najbardziej rozwaliło, to te 48 gobbo. Cholera, przecież 48 gobbo, którym zadano 5 ran (+ sztandar i szereg) przegrywają o 2 tak samo, jak 30tka goblinów. Zresztą, jeszcze nigdy żaden klocek gobbo nie uciekł mi od wystrzelania 25% oddziału... Ale pomysł oryginalny, nie ma co
Smieszne jest to, ze te gobliny ida w formacji 7x7 albo 6x6 jak pisal autor armii. To tak jakby w zalozeniu mialy cos zabijac wychodzi;p
Nie zauwazylem tej adnotacji ze w 5 bitwach zdobyl 60pkt.. Ej.
Ale. Jak to mozliwe ze zajal 1 miejsce w takiej sytuacji? to reszta uczestnikow miala punkt z przedzialu (41;59)?
Dziwny kraj (;
Nie zauwazylem tej adnotacji ze w 5 bitwach zdobyl 60pkt.. Ej.
Ale. Jak to mozliwe ze zajal 1 miejsce w takiej sytuacji? to reszta uczestnikow miala punkt z przedzialu (41;59)?
Dziwny kraj (;
a przeczytaliscie ze on wygral to GT z 60pktami?
ja mialem zarowno w GT2004 jak i 2005 z bitew >60pkt co dawalo mi ok 20miejsca
w tym miejscu konczy sie cale porownywanie
akurat do herda sie przekonuje coraz bardziej-> to oddzial stopujacy,jestem w trakcie przeszukiwania wolnego special
ja mialem zarowno w GT2004 jak i 2005 z bitew >60pkt co dawalo mi ok 20miejsca
w tym miejscu konczy sie cale porownywanie
akurat do herda sie przekonuje coraz bardziej-> to oddzial stopujacy,jestem w trakcie przeszukiwania wolnego special
- swieta_barbara
- habydysz
Alez hardkor. Ja nie moge. To jest kurde awykonalne. Co za typ. Challenge!