2007 Colonial GT

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

2007 Colonial GT

Post autor: TruePunk »

http://warhammer.org.uk/PhP/viewtopic.php?t=28567 calkiem ciekawe, widac ze poza granicami kraju jakas konkurencja zielona zaczyna ppowstawac ;)

zwrocic pragne uwage, na az 2 squig herdy (bedace jednym z najlepszych i jakze niesprawiedliwie niedocenianych oddzialow w grze) i niewykorzystanie czwartego speciala.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Czytałem, czytałem. I jak nie rozumiałem jak taką rozpą można wygrać GT, tak nie rozumiem dalej :P Tam chyba pełno klimaciarzy musi być.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

ja tez nie rozumiem.. ale moze trzeba tym zagrac by sie przekonac gdzie lezy w tym sila :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

to proste spear chucki zawsze trafiały smoka zawsze w dół zawsze raniły i zawsze zadawały 3 wondy każda. :lol:

Awatar użytkownika
badyl
Chuck Norris

Post autor: badyl »

dla mnie ta armia to tez zagwozdka, i bedac szczery rzadko na turniejach widuje stoly gdzie taka armie mozna sensownie postawic i manewrowac, zwlaszcza jak strzeli animozja
nie ma specjalnie kopa, ochrony magicznej brak... tyle ze masa, masy tu na mase...

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Hehe, widzę, że też to znaleźliście :)

My na forum Ośmiornicy Łódzkiej wałkowaliśmy tą rozpę jakiś czas temu. Przede wszystkim: koleś zdobył w 5 bitwach 60 punktów :!: I to już rozumiem, bo 12:8 taką armią (jeszcze z dobrze użytymi kartami scenariuszy, a były obecne na tym GT) przy odrobince farta jest możliwe ;)

A co do rozpy: gdyby ją wyżyłować trochę, byłaby nawet niezła... Ja zamierzam grać na czym podobnym, tylko, że z Gigantem zamiast Doom Divera, Hoppersami zamiast jednego klocka Squigów, 4 Chukkami i samymi klockami NG z fanolami. I troszkę inny set-up bohaterów, ale to już zupełnie inna historia :D

Co mnie najbardziej rozwaliło, to te 48 gobbo. Cholera, przecież 48 gobbo, którym zadano 5 ran (+ sztandar i szereg) przegrywają o 2 tak samo, jak 30tka goblinów. Zresztą, jeszcze nigdy żaden klocek gobbo nie uciekł mi od wystrzelania 25% oddziału... Ale pomysł oryginalny, nie ma co ;)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Smieszne jest to, ze te gobliny ida w formacji 7x7 albo 6x6 jak pisal autor armii. To tak jakby w zalozeniu mialy cos zabijac wychodzi;p

Nie zauwazylem tej adnotacji ze w 5 bitwach zdobyl 60pkt.. Ej.
Ale. Jak to mozliwe ze zajal 1 miejsce w takiej sytuacji? to reszta uczestnikow miala punkt z przedzialu (41;59)?
Dziwny kraj (;

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Gosc chyba rzucal same 6tki na zranienia i 1ki na liderke.
Pozatym 60 pltow z 5ciu bitew. To przeciwnicy same remisy musieli miec :wink:

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

a przeczytaliscie ze on wygral to GT z 60pktami?
ja mialem zarowno w GT2004 jak i 2005 z bitew >60pkt co dawalo mi ok 20miejsca

w tym miejscu konczy sie cale porownywanie

akurat do herda sie przekonuje coraz bardziej-> to oddzial stopujacy,jestem w trakcie przeszukiwania wolnego special

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Alez hardkor. Ja nie moge. To jest kurde awykonalne. Co za typ. Challenge!

ODPOWIEDZ