I believe November is Dark Eldar for 40K. The High Elf kits should be out in October. Tomb Kings are next year.
8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) II
8 Edycja Warhammera (kontynuacja dyskusji) II
GW bardziej mierzy w zwiększenie limitu pktów do 3k. W sumie miałoby sens. Gorzej z funduszami.
Jeżeli plota o 25% lord+25% hero miała by się sprawdzić, to zaprzeczało by to generalnemu trendowi tych plot - wzmocnienia corowej piechoty, mniej psychy która orałaby klocki etc., a tu nagle 50% armii w herosach. Brzmi niespójnie.
Jeżeli plota o 25% lord+25% hero miała by się sprawdzić, to zaprzeczało by to generalnemu trendowi tych plot - wzmocnienia corowej piechoty, mniej psychy która orałaby klocki etc., a tu nagle 50% armii w herosach. Brzmi niespójnie.
Uerph.
ludzie a ja mam taki problematyczny problem
jak kupie sobie podręcznik do wochu (niedawno wyszedł nowy), a potem (10 lipca) wejdzie 8 ed to co ja mam zrobić z nowym bookiem do wochu (tym 7ed)?????
będzie niedługo kolejny? czy jak bo nie kumam mam kupić teraz ten 7 ed czy czekac na 8 ed????
proszę o odpowiedz
z góry dzięki
jak kupie sobie podręcznik do wochu (niedawno wyszedł nowy), a potem (10 lipca) wejdzie 8 ed to co ja mam zrobić z nowym bookiem do wochu (tym 7ed)?????
będzie niedługo kolejny? czy jak bo nie kumam mam kupić teraz ten 7 ed czy czekac na 8 ed????
proszę o odpowiedz
z góry dzięki
Żaba po prostu nie zna kodeksu własnej armii.Aldean pisze:to jak poganiacze zginą to hydra nie ma hatred?;]Żaba pisze:a skąd wiesz że w 8ed psychologia jeźdźca/poganiacza będzie działać na mountaBestialski_Brokuł pisze:Mam nadzieję, ze rzeczywiście będą erraty do podręczników bo jak nie to przegiętośc takiej hydry nabiera całkowicie nowego wymiaru- 7A z s5 4 z s3AP wszystko z hatem
Ż.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Dajcie luż skoro i regeneracja będzie różna i jeszcze działa będą tak przewalone to smok nosa nie wychyli za lasu a wstawianie go i liczyć na to że się nie trafi Dwarfów/Empire to średni plan jeśli wszystko pozostanie na poziomie jaki znamy co z tego ze ma milion ataków jak To działo w smoka na 2 + okey randomizacja smok 2 W, druga to samo i aż do skutku
„Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!”- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali
póki co jest dobrze 8edycja zapowiada się ciekawie, mi się podoba
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja
Życie jest piękne, koniec cholernych Swordmasterów z trzaskaniem 2/3 atakami z ASF, tak samo bohaterowie!!!!Great weapons Always strike last (this overrides any army book rules). Can only be used in the first rank. - Godless
Wardy zamiast MR jest ciekawe, teraz już będzie się nawet opłacało wpakowywać Holy Icon i do tego Banner of defence do gralowców - ward 5+/6+ w walce, 4+/6+ strzelanie 2+/3+ od magii :p można dostać świra
Największa maruda na Border Princes
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Śmieszne te ploty.
Hydra lepsza od Abomki:
+ D6 ataków
+ 2D6 hitów z siłą breath weapona
Crush them!
* Monstrous Cavalry and Monstrous Infantry are granted 1 bonus attack with the "always strikes last" special rule, at base strength
Destroy them!
* Larger Creatures and Monsters do D6 attacks instead of 1 attack for crush them.
Breath Weapons
* Now apply in close combat, dealing 2D6 hits with the breath weapons strength. This is in initiative order. At the moment it looks like it will be in addition to regular attacks, not instead of.
Hydra lepsza od Abomki:
+ D6 ataków
+ 2D6 hitów z siłą breath weapona
Crush them!
* Monstrous Cavalry and Monstrous Infantry are granted 1 bonus attack with the "always strikes last" special rule, at base strength
Destroy them!
* Larger Creatures and Monsters do D6 attacks instead of 1 attack for crush them.
Breath Weapons
* Now apply in close combat, dealing 2D6 hits with the breath weapons strength. This is in initiative order. At the moment it looks like it will be in addition to regular attacks, not instead of.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Nie ciesz się zbyt wcześnie theudulf elfy nadal mają więcej I niż przeciętni śmiertelnicy i będą kosić pierwszeVirgo pisze: Always Strike First
* ASL combined with ASF cancel each other out. Strike in initiative order.
However ASF + higher initiative than your enemy: Reroll to hit rolls. So even if Swordmasters and White Lions are striking in initiative order they may get re-rolls to hit!
Teraz na te zasady sun dragon staje się bardzo dobrym potworem.
4I (dość sporo) + 2d6 flaming hitów z siłą 2 (fakt mała siła, ale on kosztuje tylko 260 ptk. a to oznacza że można spokojnie princa z sun dragonem wystawić + mag caddy na 2500 ptk. - nikt inny nie może tego zrobić > no i crushing ataki ^^ no i na tym lord z ASF to ma szanse zabić te 2 szeregi bez problemu
4I (dość sporo) + 2d6 flaming hitów z siłą 2 (fakt mała siła, ale on kosztuje tylko 260 ptk. a to oznacza że można spokojnie princa z sun dragonem wystawić + mag caddy na 2500 ptk. - nikt inny nie może tego zrobić > no i crushing ataki ^^ no i na tym lord z ASF to ma szanse zabić te 2 szeregi bez problemu
Paskudny uśmiech power gamera
No tak, ale przy twojej szarży nie wpakują ci już XX ataków na dzień dobry....Bestialski_Brokuł pisze:Nie ciesz się zbyt wcześnie theudulf elfy nadal mają więcej I niż przeciętni śmiertelnicy i będą kosić pierwszeVirgo pisze: Always Strike First
* ASL combined with ASF cancel each other out. Strike in initiative order.
However ASF + higher initiative than your enemy: Reroll to hit rolls. So even if Swordmasters and White Lions are striking in initiative order they may get re-rolls to hit!
Największa maruda na Border Princes
Zombie Dragon kosztuje 275 więc porównywalnie. Też by dało radę tylko koszt samego Lorda o ile większy w VC.Jab pisze:...on kosztuje tylko 260 ptk. a to oznacza że można spokojnie princa z sun dragonem wystawić + mag caddy na 2500 ptk. - nikt inny nie może tego zrobić >
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
może i smok dopakowany, ale czy lepszy?
z m=10 i +3d6 do szarży ( z czego wybierasz 2 najlepsze wyniki) to za dalekich szarż raczej nie będzie miał.
dodatkowo, TLOS przytnie te wszystkie ogromne maszkary.
ja tam czuję radosny dreszczyk emocji przed 8 edycją.
TLOS nie będzie aż taki tragiczny- wreszcie będziemy mieć prawdziwe lasy a nie bezkarne chowanie się smoka za kawałkiem zielonego dywanu.
Taki Bloodek z rozłożonymi skrzydłami już się nie schowa za domkiem....
z m=10 i +3d6 do szarży ( z czego wybierasz 2 najlepsze wyniki) to za dalekich szarż raczej nie będzie miał.
dodatkowo, TLOS przytnie te wszystkie ogromne maszkary.
TLOS nie będzie aż taki tragiczny- wreszcie będziemy mieć prawdziwe lasy a nie bezkarne chowanie się smoka za kawałkiem zielonego dywanu.
tylko dlaczego za ograniczenie jednego pedalstwa maja płacić wysoka cenę inne unity w grze z Great weaponem, to jest główny błąd GW dawanie bonusów wszystkim i zabieranie wszystkim..hate na całej armii ..niedługo stubborn na całej armii, czego jeszcze brak reroll to wound na cała armie?...theudulf pisze:
Życie jest piękne, koniec cholernych Swordmasterów z trzaskaniem 2/3 atakami z ASF, tak samo bohaterowie!!!!
Co do TLOS już widzę masy strzelców na podstawkach do nieba.....
Tez o tych skrzydłach myślałem, ale ktoś mnie wyprowadził z błędu, że przynajmniej w WH40K skrzydła nie są brane pod uwagę tylko korpus figurki.Grazbird pisze:dodatkowo, TLOS przytnie te wszystkie ogromne maszkary.
Poza tym wiesz... nie widze tego, że nagle wszystkie kluby w polsce na turnieje będą robić lasy, wymieniać domki, górki bo TLOS. Jakaś porażka nie widzę tego w ogóle.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
-
- Masakrator
Nie jest źle. Halabardy wrócą do łask. Potencjalnie dalsze szarże zdecydowanie ugrywalniają piechotę, tak jak walka w kolejności Inicjatywy. Z tymi Great Weaponami zaś....cóż, to było do przewidzenia. Teraz każda jednostka z dużym I będzie miała potencjalny ASF.
Magia zapowiada się sycąco. Jedynie, co mi średnio pasuje, to nagły kop dla niektórych LT. Fajnie, giguś będzie lepszy. Lecz hydrant i Dominacja jeszcze bardziej. No nic, w sumie nie narzekam. Chyba czas poszukać fajnego substytuta dla Chaos Dragon'a.
He he.
Magia zapowiada się sycąco. Jedynie, co mi średnio pasuje, to nagły kop dla niektórych LT. Fajnie, giguś będzie lepszy. Lecz hydrant i Dominacja jeszcze bardziej. No nic, w sumie nie narzekam. Chyba czas poszukać fajnego substytuta dla Chaos Dragon'a.
He he.
LUBGrazbird pisze: Taki Bloodek z rozłożonymi skrzydłami już się nie schowa za domkiem....
Blodek bedzie sobie siedział na kolanach lub po turecku ze złożonymi skrzydłami i głową nisko przy ziemi, a przed nim psy na "skałkach" zasłaniające go. Fajnie nie?
+
Dla mnie TLOS to jakaś porażka się wydaje ze względu na takie idiotyzmy jak powyżej.Wilqu pisze:Co do TLOS już widzę masy strzelców na podstawkach do nieba.....
Ale żeście się uczepili tego TLOS. Ile razy trzeba napisać, żebyście zerknęli wreszcie do aktualnego rulebooka i zobaczyli, że w 7 edycji też "obowiązuje" TLOS?
Bijecie pianę zupełnie bez sensu, nie zadając sobie ani odrobiny trudu, by zapoznać się z tematem.
Bijecie pianę zupełnie bez sensu, nie zadając sobie ani odrobiny trudu, by zapoznać się z tematem.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.