a to jest wrecz banalne- zostawic go,niech sobie w spokoju bedzie w podreczniku a nie na polu bitwy.Calkiem inna sprawa, jak utrzymac BSB z T4 i ASv 6 przy zyciu.
Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
Mam pytanie jak liczone są punkty za fanatyków w przypadku kiedy zginą wszyscy a jego macierzysta jednostka jest na polu walki? Oraz co w sytuacji gdy jednostka macierzysta została społowiona?
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Ile maksymalnie kości daje Mork Spirit Totem? 3? czy może więcej?
Co sądzicie o tym aby do regimentu nocnych wstawić ...nietypowego nettera, a mianowicie snotlinga z siatką? Z pewnością jest to dość oryginalny pomysł i ciekawie mogłoby to wyglądać w praktyce. Jestem początkującym graczem i zależy mi na tym, aby jak najszybciej (i jak najtaniej) złożyć armię. Jakie są Wasze opinie?
Może i nie - miałem zakładać nowy temat?katerek pisze:Ogólnie to twój post nie ma nic wspólnego z tematem.
Czyli jednak jakaś (ogólna) zasada jest?katerek pisze:a co do wstawiania czegoś za coś wszystko zależy czy przeciwnik zgadza się na proxy.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Te proxy dotyczą też własnych modeli, figurek innych firm czy też konwersji?
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Prox to model lub coś co zastępuje inny model. Taki właśnie snotling z siatką, który robi zamiast nocnika z siatką. Konwersja to co innego i nie musisz mieć na nią zgody. Tak jak na modele innych firm (pod warunkiem, że wyglądają jak to za co są wystawiane, czyli nie są proxem
).
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
A mnie się wydaje, że jakby wpasował się taki snotling ładnie w regiment to byłoby zajebiście klimatycznie i na pewno nikt nie uznałby tego za prox
Konwersja to też nie jest, ale można to nazwać ciekawą interpretacją sieciarza, która jest jak najbardziej pozytywna ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Dzięki za odp.
Właściwie to myślałem aby zrobić skałę i postawić na niej snotlinga zrzucającego siatkę. Na wysokość byłoby to niewiele wyższe od nocników. Może trochę dziwnie wyglądałby ,chodzący' kamień, ale w końcu mały i zwinny snotling może skakać z jednego na drugi
Jak znajdę jakiś dobry tutorial na skały to zrobię figurkę i podzielę się zdjęciem.
Dzięki i pozdrawiam![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jak znajdę jakiś dobry tutorial na skały to zrobię figurkę i podzielę się zdjęciem.
Dzięki i pozdrawiam
Pytanko takie, squig hoppersi stoją 6 cali od wrogich łuczników, kierunek ustalony na łuczników frontalnie. Na podstawie czego stwierdzam czy mogą łucznicy stać i strzelać do nich?
1. Połowa maksymalnego ruchu? (max 3D6 = 18), bez względu na odległość do squigów <9 nie mogą, >9 mogą.
2. Rzucam 3D6, wynik <12 mogą, >12 nie mogą.
1. Połowa maksymalnego ruchu? (max 3D6 = 18), bez względu na odległość do squigów <9 nie mogą, >9 mogą.
2. Rzucam 3D6, wynik <12 mogą, >12 nie mogą.
malo tego , tylko trolle (min2 ) , czarnuchy albo gigson mogą taki klocek spanikować. dlategodaje sie bullych do maszyn daje zeby jak ci fast po niej przebiegnie nie bylo paniki.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293