a to jest wrecz banalne- zostawic go,niech sobie w spokoju bedzie w podreczniku a nie na polu bitwy.Calkiem inna sprawa, jak utrzymac BSB z T4 i ASv 6 przy zyciu.
Zapytania o zielone zasady
Moderator: Kołata
Re: Zapytania o zielone zasady
Mam pytanie jak liczone są punkty za fanatyków w przypadku kiedy zginą wszyscy a jego macierzysta jednostka jest na polu walki? Oraz co w sytuacji gdy jednostka macierzysta została społowiona?
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
Ile maksymalnie kości daje Mork Spirit Totem? 3? czy może więcej?
Co sądzicie o tym aby do regimentu nocnych wstawić ...nietypowego nettera, a mianowicie snotlinga z siatką? Z pewnością jest to dość oryginalny pomysł i ciekawie mogłoby to wyglądać w praktyce. Jestem początkującym graczem i zależy mi na tym, aby jak najszybciej (i jak najtaniej) złożyć armię. Jakie są Wasze opinie?
Może i nie - miałem zakładać nowy temat?katerek pisze:Ogólnie to twój post nie ma nic wspólnego z tematem.
Czyli jednak jakaś (ogólna) zasada jest?katerek pisze:a co do wstawiania czegoś za coś wszystko zależy czy przeciwnik zgadza się na proxy.
Te proxy dotyczą też własnych modeli, figurek innych firm czy też konwersji?
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Prox to model lub coś co zastępuje inny model. Taki właśnie snotling z siatką, który robi zamiast nocnika z siatką. Konwersja to co innego i nie musisz mieć na nią zgody. Tak jak na modele innych firm (pod warunkiem, że wyglądają jak to za co są wystawiane, czyli nie są proxem ).
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
A mnie się wydaje, że jakby wpasował się taki snotling ładnie w regiment to byłoby zajebiście klimatycznie i na pewno nikt nie uznałby tego za prox Konwersja to też nie jest, ale można to nazwać ciekawą interpretacją sieciarza, która jest jak najbardziej pozytywna
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Dzięki za odp. Właściwie to myślałem aby zrobić skałę i postawić na niej snotlinga zrzucającego siatkę. Na wysokość byłoby to niewiele wyższe od nocników. Może trochę dziwnie wyglądałby ,chodzący' kamień, ale w końcu mały i zwinny snotling może skakać z jednego na drugi
Jak znajdę jakiś dobry tutorial na skały to zrobię figurkę i podzielę się zdjęciem.
Dzięki i pozdrawiam
Jak znajdę jakiś dobry tutorial na skały to zrobię figurkę i podzielę się zdjęciem.
Dzięki i pozdrawiam
Pytanko takie, squig hoppersi stoją 6 cali od wrogich łuczników, kierunek ustalony na łuczników frontalnie. Na podstawie czego stwierdzam czy mogą łucznicy stać i strzelać do nich?
1. Połowa maksymalnego ruchu? (max 3D6 = 18), bez względu na odległość do squigów <9 nie mogą, >9 mogą.
2. Rzucam 3D6, wynik <12 mogą, >12 nie mogą.
1. Połowa maksymalnego ruchu? (max 3D6 = 18), bez względu na odległość do squigów <9 nie mogą, >9 mogą.
2. Rzucam 3D6, wynik <12 mogą, >12 nie mogą.
malo tego , tylko trolle (min2 ) , czarnuchy albo gigson mogą taki klocek spanikować. dlategodaje sie bullych do maszyn daje zeby jak ci fast po niej przebiegnie nie bylo paniki.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293