Arena of Death - ogólnie
-
- Masakrator
Re: Arena of Death - ogólnie
Okej. Już szykuję postać na następną Arenę (Cv, znaczy się).
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Dziś wieczorem późnoooo ogłoszę jak sądzę arenę.
można sobie zaklepać miejsce np. na 6h do dokończenia historii ?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Oj, dawno mnie nie było. Wiadomo coś o 25 edycji ? Wstępnie się zgłaszam już, jak nie przegapię. I takie pytanie - czy postacie muszą być brane z bitewniaka ? Jak wiadomo raczej nie znajdziemy tam krasnoludzkiego assasyna etc. ale widziałem że taka postać pojawiła się kiedyś na arenie. Jak to w z tym jest ?
-
- Masakrator
Różnie. Zależy od konkretnego przypadku. Pamiętaj, iż niezależnie od sprawowanej "profesji", wynikającej stricte z fabuły, w miarę łatwo jest przyporządkować postać do jakiegoś szablonu.
Krasnoludzki Asasyn, for instance, może być traktowany jako tan, jeśli chodzi o statysktyki
Krasnoludzki Asasyn, for instance, może być traktowany jako tan, jeśli chodzi o statysktyki
Przepraszam chłopaki za mega-ultra noobowe działanie, ale o co właściwie chodzi z tą areną? To jest coś w stylu RPG? I jak rozumiem są to nawalanki herosów, ale z kolei nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tymi przedmiotami itp.
Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi... przynajmniej staram się w to wierzyć.Klafuti pisze:Przepraszam chłopaki za mega-ultra noobowe działanie
Dokładnie. Tworzysz swoją postać, a następnie piszesz jej historię. Coś w stylu skąd pochodzi, jaka jest i tak dalej...Klafuti pisze:O co właściwie chodzi z tą areną? To jest coś w stylu RPG?
Tak choć system tych walk różni się od zwykłego warhammera, właśnie dzięki tym umiejętnościom i ekwipunkowi. Przedmioty i skille wybierasz na tak zwanego "czuja". Nikt do końca nie wie czym są, więc gdy tworzysz postać dobierasz takie, które najlepiej oddają styl walki danej postaci. Np: robisz ironbreakera dajesz mu zbroję z gromilu, tarczownika i amulet ochrony. Opisujesz jego historię, dajmy na to skąd ma taki amulet i dlaczego chce rzucić na szalę coś tak ważnego jak swoje życieKlafuti pisze:I jak rozumiem są to nawalanki herosów, ale z kolei nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tymi przedmiotami itp.
Więc jeżeli znasz dość dobrze świat warhammera i chcesz się pobawić w odgrywanie takiej postaci to ten temat jest jak najbardziej wskazany.
Paskudny uśmiech power gamera
No, to dzięki za wyjaśnienie.
A czy mógłbyś przybliżyć mi na czym mniej więcej ten system walk polega, bądź też jak po prostu ustala się kto kogo dednął? Zainteresowało mnie to.Jab pisze: Tak choć system tych walk różni się od zwykłego warhammera, właśnie dzięki tym umiejętnościom i ekwipunkowi.
-
- Masakrator
To zależy od prowadzącego walki. Wydaje mi się , iż mój system, przykładowo, różni się znacznie od tegoż, który stosowany jest przez Murma i Tulla.A czy mógłbyś przybliżyć mi na czym mniej więcej ten system walk polega, bądź też jak po prostu ustala się kto kogo dednął? Zainteresowało mnie to.
SpokoKlafuti pisze:No, to dzięki za wyjaśnienie.
Systemy walk zależą od organizatorów areny i nikt poza nimi ich do końca nie zna. Ty robisz tylko postać. Zaś organizator areny ustala kto z kim walczy a potem sam w zaciszu domowym robi tą walkę i na podstawie tego co napiszesz o swojej postaci, on <może kiedyś ona ;p > odpowiednio wymodeluje tą walkę barwnymi opisami.Klafuti pisze: A czy mógłbyś przybliżyć mi na czym mniej więcej ten system walk polega, bądź też jak po prostu ustala się kto kogo dednął? Zainteresowało mnie to.
Paskudny uśmiech power gamera
Kiedy jakaś arena? Miałbym wielką ochotę się nieco pobawić w tworzenie barwnej postaci
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Czy to zawsze są takie same zasady? Tzn czy z powodzeniem mogę zacząć pisać postać teraz i mieć pewność że podpasuję do następnej areny?
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Jednak bardzo ważne jest kto prowadzi arene bo każdy z MG prowadzi ją w innym miejscu.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
dodam jeszcze ze w moich arenach często bywają dodawane nowe opcje lub są delikatne zmiany więc warto zapoznawac sie z regulaminem by uniknąć złego konstruowania postaci.
-
- Masakrator
Aczkolwiek rzadko zdarza się sytuacja, iż pewien skill/ekwipunek znika bezpowrotnie
Dodam od siebie, iż w wakacje, jeśli będzie mi dane prowadzić AŚ, nastąpi znacząca zmiana w mechanice paru postaci.
Killing Blow zostanie usunięty i zastąpiony czymś innym, nieco mniej zabójczym (Między Innymi!).
Dodam od siebie, iż w wakacje, jeśli będzie mi dane prowadzić AŚ, nastąpi znacząca zmiana w mechanice paru postaci.
Killing Blow zostanie usunięty i zastąpiony czymś innym, nieco mniej zabójczym (Między Innymi!).
Mam pytanie. Czy następny twórca areny pomysli o jakichś łukach dla elfiaków ( marzy mi się postać Waya)
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.