Croma Hordy Chaosu

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Crom
Chuck Norris

Croma Hordy Chaosu

Post autor: Crom »

Huh, święta, sporo wolnego czasu, więc zająłem się robieniem zdjęć mojej armii :P nie jest to na pewno świetne malowanie, ale jak do gry wystarcza i mi się nawet podoba. Na poczatek świetna figurka slaaneshowego lorda, u mnie zwykle robi za exalteda ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

figurka spoko, wyglada na godna uzywania

jedno co mnie razi to jebitnie prosta podstawka :) nie lubie takich, IMO dobra podstawka daje naprawde duzo samej figurce

rozjasnij moze troche drybrush kamykow?

trawke moze poinkuj?

moze tak bardziej starannie ja przyklejaj zeby nie zachodzila na bok podstawki

moze jakis szkielecik, tarcza, czy inny element (na tak duzej podstawce szczegolnie !!)

ogolnie zrob cos z podstawka :) ostatnio Choremu radzilem zeby dodal 2 warstwe sniegu GW na podstawce i jest mega zadowolony.. na czym jak na czym ale na podstawkach sie znam ;) a tym czegos ewidentnie brakuje

pzdr !!

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Parę nadlewek widać :)

Ale ogólnie figurka fajna, mnie się podoba :)

Awatar użytkownika
Crom
Chuck Norris

nadlewek?

wiem, z podstawką cos trza zrobić :P moze cos teraz pokombinuje, sporo czasu mam ;)

a teraz moje khorniki ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Ciemne te zdjęcia. Troszkę lepiej mogłyby być te pancerze pomalowane, jakoś tak biednie wyglądają.
Wydaje mi się, że na futrze przydałyby się jakieś mocniejsze rozjaśnienia.
No i fajniej by wyglądał sztandar z jakimś mazidłem.
I nadlewki. Brzydko to wygląda.
Troszkę dziwny ten ziomuś przybity do tarczy ;)

Podoba mi się z kolei ta lanca przebijająca piechura. Nie jest to jakaś mistrzowska konwersja, ale fajny efekt. Tylko powinna być powalana w jusze jeszcze.

Ogólnie to taki table top. Ale mogłeś się trochę bardziej przyłożyć, rycerzyki zasługują ;)
Uerph.

Łosiu
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Łosiu »

W porzasiu. Na stol sie nadaja:P Konwersje jak dla mnie no tych poprzebijanych panow w pizamach troche zbyt malo dynamiczne. Doceniam Cie czlowieku bo ja nie potrafie malowac i cieniowac czerwonego :D

Awatar użytkownika
Crom
Chuck Norris

no na stół, wiadomo, nigdy nie uwazałem, ze to jakies super wypasiste malowanie ;)
to dosyc dawne moje malowanie i troszeczke lepiej wygląda w realu. no ale troche mu brakuje...
jak im dodać dynamiki? :P
a freehandu raczej nie zrobię, boje sie, że całkowicie zwale sztandar ;)

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Dynamiki to im nie dodasz, bo to nie są dynamiczne modele. Wyglądają fajnie w tej swojej statycznej pozie.
A co do sztandaru - tam nei trzeba żadnego freehandu. Ja swoje bestiowe sztandary po prostu popaćkałem bleached bonem. Spróbój machnąć jakiś znaczek chaosu alboco...
A jak się nie będzie podobało to mazu-mazu po całym sztandarze i wszystko jest znów piękne ;)
Uerph.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Crom pisze: a freehandu raczej nie zrobię, boje sie, że całkowicie zwale sztandar ;)
sa spoko rycerzyki, a i podstawki mniej monotonne ;) oczywiscie tylko TT, ale napewno nie masz sie czego wstydzic

a sztandar to maskra... dzisiaj po 7 latach gry chaosem wkoncu dorobilem sie pierwszego modelui sztandarowego rycerza... (domalowalem do 4ki obecnie stosowanej.. niedlugo druga 4ka dojdzie... ale niewazne :P moj fetysz z nieywstawianiem rycerzy byl chyba dziwny ;) kiedys trzeba nadrobic..) i wiem jak malowanie samoego sztandaru jest kijowe... najpierw zaczalem freehanda (kiedys mi wychodzily.. teraz juz nie ta ręka:P) no i wkoncu zapackalem 'na krew' to akurat umiem wiec zapackanie wyszlo ok.. ale freehand to to nie jest..

moj sztandar jest niebieski, w ramach nawiazania do calosci armii, twoj czerwony, wiec nie radze robic freehandow :P keidys z czasem... czerwonego sztandaru nie zamazesz na kres :P

Awatar użytkownika
Crom
Chuck Norris

może, może... zobaczymy. wrzuce jeszcze niedługo maruderów konnych i skonwertowanych knightów

i dwarfiki moje trza malować, pokurczom też się cos nalezy

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Bardzo niedbałe malowanie - takie brudne takie. Choć akurat w chaosie to jakoś strasznie nie przeszkadza ;).
Grać tym się da, ale mi osobiście się nie podobają.

WOJTASU

Post autor: WOJTASU »

moj przedmowca chyba troche przesadza...armia nie jest moze piekna ale do gry nadaje sie doskonale!! lepiej miec cala armie na taim-rownym poziomie niz zlepek figsow roznej jakosci z duuuzymi roznicami miedzy odzialami imho

Awatar użytkownika
Crom
Chuck Norris

dzięki za słowa uznania i konstruktywnej krytyki :)
teraz kilka fotek maruderów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Łosiu

Post autor: Łosiu »

Hmm... ja bym coś pokombinował z rogami. Calkiem fajnie, ale z końmi cos bym zrobil:P jakies rozjasnienia na nich itp. a i ten ostatni po lewej wyglada jakby jezdzil na krowie:P

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Dokładnie, brązowe konie spoko, ale ta "krowa" :D jakoś nie pasuje nawet do chaosu, mi się ta armia kojarzyła z czarnymi końmi albo szarymi i ciemno-brązowymi. Najlepszy jest ten kolo od slanesha.
Pozdro!!

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Zaopatrz się w GS, albo chematica chociaż i pozapychaj te szpary. Niefajnie wyglądają.
A tak ogólnie, to taki średni TT. Bez rewelacji.
Uerph.

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

ten konik w brazowe latki jest cudowny,nadaje i podkresla
klimat twojej armii :P a malowanie takie lekko polsrednie-czyli nienajgorsze/nienajlepsze
Ps.ale ten kon...naprawde fajny :P
pzdr

Lolo
Pseudoklimaciarz

Post autor: Lolo »

Slaaneshowy lord hmm . może i nie jestem znawcą ale to jedna z najlepiej pomalowanych figurek jakie widziałem :) Mogę wiedzieć jak go malowałeś? Chodzi mi o kolory i uzyskanie ogólnego efektu.

ODPOWIEDZ