Croma Hordy Chaosu
Moderator: JarekK
figurka spoko, wyglada na godna uzywania
jedno co mnie razi to jebitnie prosta podstawka nie lubie takich, IMO dobra podstawka daje naprawde duzo samej figurce
rozjasnij moze troche drybrush kamykow?
trawke moze poinkuj?
moze tak bardziej starannie ja przyklejaj zeby nie zachodzila na bok podstawki
moze jakis szkielecik, tarcza, czy inny element (na tak duzej podstawce szczegolnie !!)
ogolnie zrob cos z podstawka ostatnio Choremu radzilem zeby dodal 2 warstwe sniegu GW na podstawce i jest mega zadowolony.. na czym jak na czym ale na podstawkach sie znam a tym czegos ewidentnie brakuje
pzdr !!
jedno co mnie razi to jebitnie prosta podstawka nie lubie takich, IMO dobra podstawka daje naprawde duzo samej figurce
rozjasnij moze troche drybrush kamykow?
trawke moze poinkuj?
moze tak bardziej starannie ja przyklejaj zeby nie zachodzila na bok podstawki
moze jakis szkielecik, tarcza, czy inny element (na tak duzej podstawce szczegolnie !!)
ogolnie zrob cos z podstawka ostatnio Choremu radzilem zeby dodal 2 warstwe sniegu GW na podstawce i jest mega zadowolony.. na czym jak na czym ale na podstawkach sie znam a tym czegos ewidentnie brakuje
pzdr !!
Ciemne te zdjęcia. Troszkę lepiej mogłyby być te pancerze pomalowane, jakoś tak biednie wyglądają.
Wydaje mi się, że na futrze przydałyby się jakieś mocniejsze rozjaśnienia.
No i fajniej by wyglądał sztandar z jakimś mazidłem.
I nadlewki. Brzydko to wygląda.
Troszkę dziwny ten ziomuś przybity do tarczy
Podoba mi się z kolei ta lanca przebijająca piechura. Nie jest to jakaś mistrzowska konwersja, ale fajny efekt. Tylko powinna być powalana w jusze jeszcze.
Ogólnie to taki table top. Ale mogłeś się trochę bardziej przyłożyć, rycerzyki zasługują
Wydaje mi się, że na futrze przydałyby się jakieś mocniejsze rozjaśnienia.
No i fajniej by wyglądał sztandar z jakimś mazidłem.
I nadlewki. Brzydko to wygląda.
Troszkę dziwny ten ziomuś przybity do tarczy
Podoba mi się z kolei ta lanca przebijająca piechura. Nie jest to jakaś mistrzowska konwersja, ale fajny efekt. Tylko powinna być powalana w jusze jeszcze.
Ogólnie to taki table top. Ale mogłeś się trochę bardziej przyłożyć, rycerzyki zasługują
Uerph.
no na stół, wiadomo, nigdy nie uwazałem, ze to jakies super wypasiste malowanie
to dosyc dawne moje malowanie i troszeczke lepiej wygląda w realu. no ale troche mu brakuje...
jak im dodać dynamiki?
a freehandu raczej nie zrobię, boje sie, że całkowicie zwale sztandar
to dosyc dawne moje malowanie i troszeczke lepiej wygląda w realu. no ale troche mu brakuje...
jak im dodać dynamiki?
a freehandu raczej nie zrobię, boje sie, że całkowicie zwale sztandar
Dynamiki to im nie dodasz, bo to nie są dynamiczne modele. Wyglądają fajnie w tej swojej statycznej pozie.
A co do sztandaru - tam nei trzeba żadnego freehandu. Ja swoje bestiowe sztandary po prostu popaćkałem bleached bonem. Spróbój machnąć jakiś znaczek chaosu alboco...
A jak się nie będzie podobało to mazu-mazu po całym sztandarze i wszystko jest znów piękne
A co do sztandaru - tam nei trzeba żadnego freehandu. Ja swoje bestiowe sztandary po prostu popaćkałem bleached bonem. Spróbój machnąć jakiś znaczek chaosu alboco...
A jak się nie będzie podobało to mazu-mazu po całym sztandarze i wszystko jest znów piękne
Uerph.
sa spoko rycerzyki, a i podstawki mniej monotonne oczywiscie tylko TT, ale napewno nie masz sie czego wstydzicCrom pisze: a freehandu raczej nie zrobię, boje sie, że całkowicie zwale sztandar
a sztandar to maskra... dzisiaj po 7 latach gry chaosem wkoncu dorobilem sie pierwszego modelui sztandarowego rycerza... (domalowalem do 4ki obecnie stosowanej.. niedlugo druga 4ka dojdzie... ale niewazne moj fetysz z nieywstawianiem rycerzy byl chyba dziwny kiedys trzeba nadrobic..) i wiem jak malowanie samoego sztandaru jest kijowe... najpierw zaczalem freehanda (kiedys mi wychodzily.. teraz juz nie ta ręka:P) no i wkoncu zapackalem 'na krew' to akurat umiem wiec zapackanie wyszlo ok.. ale freehand to to nie jest..
moj sztandar jest niebieski, w ramach nawiazania do calosci armii, twoj czerwony, wiec nie radze robic freehandow keidys z czasem... czerwonego sztandaru nie zamazesz na kres