To co może teraz pozabieramy wszystkim ziemie, które król kiedyś nadał i pooddajemy ją spadkobiercom szlachty bądź magnaterii Ciekawe czemu mi państwo nie odda mi ziemi, która moja rodzina straciła za wschodnią granicą a kościołowi oddaje i to na dodatek po wycenach kościelnych tak więć czarni zrobili sobie super biznes biorą od państwa ziemię wedłóg nich wartą 200 tys. a srzedają za kilka milionów. Osobiście jestem przeciwny oddawaniu komukolwiek czegokolwiek sprzed wojny bo to jakaś paranoja.
Cóż szkoda tylko że taki bandyta siedzący w pierdlu jest przez nas utrzymywany... ja bym go powiesił tak jest taniej
Tia ale reszta jeździ nową luksusową furą i mieszka w pałacuNapisałem że większość ale przeciez księża też muszą za coś żyć i znam kilku i wcale luksusów to oni nie mają.. mieszkanie 20 pare m kw. używany 8-letni opel astra.. bogactwo..
Cóż np na początku chrześcijaństwo miało jednego guru mianowicie Jezusa Swoją drogą ostatnio czytałem, że chrześcijaństwo na początku istnienia silnie zwalczało się z sekta jana chrzcicielaJak i każda religia która się tworzyła później czy wcześniej może pewne warunki spełniać.. Chociaż nie wiem jakie masz na myśli. A fakt faktem że mieszanie polityki i religii(mówienie z ambony na kogo głosowac czy inne komentarze tego typu) rodzi pewien niesmak. Jednak nie spotkałem sie z tym w moim środowisku.