Poziom Hip Hopu

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Re: Poziom Hip Hopu

Post autor: Piotras »

PFK, K44, OSTR'y... Słuchałem Górala troche, Łone itd, ale nie, to już nie to. Nie wypowiadam się o niczym zagranicznym bo nie słuchałem, ani nie słucham. Piszecie, że środowisko... A g. prawda. Ja w podstawówce już słuchałem Metallici i cóż, w klasie mialem tylko 2 podobnych mi kumpli ;) Reszta hip hop czy pop. Gimnazjum tak samo... W liceum się zrobiło jeszcze gorzej, bo byłem 1 z 2 na 30 osób :P reszta hip hop, totalna masakra.
No, ale to już tam mój przypadek :) A w domu to Wy mieliście fajnie. Ja co kawałek słysze "Piotrek, co za diabeł u Ciebie gra" czy inne tym podobne.

Coś w tym jest hehe.
Pozdro :)

edit: Ale jak słysze HWDP, czy JP na 100% to... Ehh.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Generalnie WSZYSCY co glosza i lansuja sie CHWDP i JP w moich oczach sa skonczonymi debilami.

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Ludzie rap nie umarł z Magikiem xD. Pod wzgledem technicznym(teksty, flow, bity, rymy) wybił się w górę.
Nowa płyta Gurala na mega patencie, Brudne serca- niszczyciele, nowa płyta Rahima- ekstra, Eldo- zawsze się wybijał rozkminami i inteligencją, Lukatricks i jego producenckie Czarne Złoto- gigant, nikt nie mówi o LUC-u? :lol2: , który z pogranicza rap robi również, ale nieco alternatywny, Małpa- zniszczył ostatnio.
Dalej wymieniać? :P Każdy skład/raper na poziomie. Ostry swoją drogą, ale mi się przejadł.
PS. Nie wspominam o klasykach, bo to było powiedziane
PS. 2. Łona... gwałciciel tekstowy, storytellingi najlepsze, humor i puenty nikt lepszej nie ma.
PS. 3. Amerykański rap odstaje, bo to stolica tego gatunku! francuski też dobry.

Franklin
Wałkarz

Post autor: Franklin »

Skaven pisze: Niestety teraz taka moda zeby mieć koszulkę JP i iść po ulicy słuchając muzy na głośniku z koma
i właśnie jak widzę tych gimnazjalistów jp to mnie bierze politowanie co ci ludzie mają w głowach #-o

Franklin
Wałkarz

Post autor: Franklin »

Ziemko pisze:Generalnie WSZYSCY co glosza i lansuja sie CHWDP i JP w moich oczach sa skonczonymi debilami.
+1 8)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Dawid no niestety ja przestalem totalnie sluchac polskiego hh w momencie pojawienia sie mezo i komercjalizacji sceny. Bywaja obecnie jakies nawet spoko kawalki, ktore kuzyn mi podrzuci, ale to nie jest to co bylo kiedys. PRzynajmniej w moich oczach.

Awatar użytkownika
Tral
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Tral »

Skaven pisze:
Co do nastoletnich metali i dresików to zawsze tak bylo jest i będzie, niestety na koncertach punkowych też to się przewija, 16-tki w farbowanych na czerwono włosach z koszulką "punx not dead" i już jest lans :?

Na koncertach Punkowych zauważyłem że takie "zbuntowane dzieciaki " < chociaż też ma te 16 lat > to po prostu Bogate dzieciaki które myślą że są fajne a tak na serio to Punk już umarł ..... bo nie ma już o co walczyć ... a starzy Punkowcy to albo ćpuny lub Alkoholicy cóż tak okrutna prawda bo ideały już Punk Rocka umarły tak samo jak Hipisi

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Dawid pisze:Ludzie rap nie umarł z Magikiem xD. Pod wzgledem technicznym(teksty, flow, bity, rymy) wybił się w górę.
Nowa płyta Gurala na mega patencie, Brudne serca- niszczyciele, nowa płyta Rahima- ekstra, Eldo- zawsze się wybijał rozkminami i inteligencją, Lukatricks i jego producenckie Czarne Złoto- gigant, nikt nie mówi o LUC-u? :lol2: , który z pogranicza rap robi również, ale nieco alternatywny, Małpa- zniszczył ostatnio.
Dalej wymieniać? :P Każdy skład/raper na poziomie. Ostry swoją drogą, ale mi się przejadł.
PS. Nie wspominam o klasykach, bo to było powiedziane
PS. 2. Łona... gwałciciel tekstowy, storytellingi najlepsze, humor i puenty nikt lepszej nie ma.
PS. 3. Amerykański rap odstaje, bo to stolica tego gatunku! francuski też dobry.
Wiadomo, że jest sporo. Małpa nielegal chyba wydał? Jak słuchałem to słabego kawałka jego nie słyszałem.
Nowy Gural miazga, wczoraj wyszedł nowy album Tedego - fuckTEDE, od SPORTu nie wydał tak dobrej płyty.

HWDP to tylko takie:
http://www.youtube.com/watch?v=NcpTUTXNPP0
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Dawid
Chuck Norris

Zależy jak na to patrzysz, ja lubię takie progresy. Ale jak słucham tego i uważam tę muzykę poniekąd za pasję to nikt nie stworzył płyty tak unikalnej jak K44, czy też uniwersalnej w odbiorze jak PFK (i emocjonalnej) poza tym w tych zespołach starych czai się pewien klimat i otoczka, to stąd na pewno miedzy innymi. Ale nowy też polecam, wyżej wymienieni na poziomie. Także trochę się zgadzamy :wink: . W każdym razie o korzeniach pamiętam :D. I nie jestem fanatykiem xD. Jeżeli chodzi o muzykę to powiedzmy, że mam w miarę rozbudowany gust. Bo hasło LUC-a: "słuchać muzyki, a nie gatunku" jest bardzo mądre :wink: .

EDIT: Małpa bodaj nielegal, ale chyba go juz ktoś przygarnął. Tedego muszę sprawdzić, bo mi się zawsze na featuringach podobał o Sporcie nie mówiąc :P
Ostatnio zmieniony 25 cze 2010, o 22:08 przez Dawid, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Aaa tak Dawid, zapomniałem o L.U.C'u. Jest gość świetny. I pomyśleć, że pierwsza piosenkę jego usłyszałem w radiu :) A teraz znam prawie wszystkie jego teksty na pamieć. Jest na prawdę dobry.

Edit: Taa, słucha się muzyki, nie gatunki, to jest baaardzo mądre ;) Tak jak i OSTRy lubi porządną perke, czy skrzypce :P
Co do klimatu starych zespołów to tak, cos w tym jest. PKF, Kaliber to takie legendy w sumie. Plus i Minus często nawet w radiu leci ;P (Euro).

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Ziemko pisze:Dawid no niestety ja przestalem totalnie sluchac polskiego hh w momencie pojawienia sie mezo i komercjalizacji sceny. Bywaja obecnie jakies nawet spoko kawalki, ktore kuzyn mi podrzuci, ale to nie jest to co bylo kiedys. PRzynajmniej w moich oczach.
No wtedy zacząłem słuchać rocka i pokrewnych :wink: , ale teraz znów hh.

WFD
http://www.youtube.com/watch?v=kT1AB6D9ZZ8
Obrazek

Awatar użytkownika
Morghur

Post autor: Morghur »

Peja i chołota- Wy***rdalać!
Ja nie słucham rapu, ale jak moja siostra tego słucha, to mnie szlag jasny trafia, dobrze że ja jestem w miarę ''normalny'', tzn. słucham Behemotha, Slipknota itp.
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

Dawid
Chuck Norris

Zaiste zacna debata nam się szykuje, dobrze, że nie mam nic do Slipknota bo do Tworków bym leciał :wink:.
Weź siostrę od Peji odwróć, bo może mieć na nią destrukcyjny wpływ :P .

Awatar użytkownika
Tral

Post autor: Tral »

Peja to czysty Hipokryta i nic więcej ....

Awatar użytkownika
Morghur

Niestety nic zrobić nie mogę, bo tępe to niesamowicie :D
Ostatnio zmieniony 25 cze 2010, o 22:43 przez Morghur, łącznie zmieniany 2 razy.
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

słucham Behemotha, Slipknota itp.
Obrazek

Awatar użytkownika
Morghur

:shock: O w mordę emo Miki.
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Nie jęczeć mi tu. Ostatnia płyta bełthemota jest nawet nawet.

Ad rem. HH to słabizna jakich mało. Ni to melodyjne, ni lirycznie potężne. Nie lubię tej muzyki. Kojarzy mi się z mc terminatorem.

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Varinastari pisze:Nie jęczeć mi tu. Ostatnia płyta bełthemota jest nawet nawet.

Ad rem. HH to słabizna jakich mało. Ni to melodyjne, ni lirycznie potężne. Nie lubię tej muzyki. Kojarzy mi się z mc terminatorem.
No tak, bo najlepsze jest bleeeeeeeee pijmy krew baranków!!!! :wink:
Obrazek

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Jeśli już, to kotków :wink:

Każdy lubi co innego, wyraziłem jeno opinię swą :)

ODPOWIEDZ