Poziom Hip Hopu
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Poziom Hip Hopu
PFK, K44, OSTR'y... Słuchałem Górala troche, Łone itd, ale nie, to już nie to. Nie wypowiadam się o niczym zagranicznym bo nie słuchałem, ani nie słucham. Piszecie, że środowisko... A g. prawda. Ja w podstawówce już słuchałem Metallici i cóż, w klasie mialem tylko 2 podobnych mi kumpli Reszta hip hop czy pop. Gimnazjum tak samo... W liceum się zrobiło jeszcze gorzej, bo byłem 1 z 2 na 30 osób reszta hip hop, totalna masakra.
No, ale to już tam mój przypadek A w domu to Wy mieliście fajnie. Ja co kawałek słysze "Piotrek, co za diabeł u Ciebie gra" czy inne tym podobne.
Coś w tym jest hehe.
Pozdro
edit: Ale jak słysze HWDP, czy JP na 100% to... Ehh.
No, ale to już tam mój przypadek A w domu to Wy mieliście fajnie. Ja co kawałek słysze "Piotrek, co za diabeł u Ciebie gra" czy inne tym podobne.
Coś w tym jest hehe.
Pozdro
edit: Ale jak słysze HWDP, czy JP na 100% to... Ehh.
Generalnie WSZYSCY co glosza i lansuja sie CHWDP i JP w moich oczach sa skonczonymi debilami.
Ludzie rap nie umarł z Magikiem xD. Pod wzgledem technicznym(teksty, flow, bity, rymy) wybił się w górę.
Nowa płyta Gurala na mega patencie, Brudne serca- niszczyciele, nowa płyta Rahima- ekstra, Eldo- zawsze się wybijał rozkminami i inteligencją, Lukatricks i jego producenckie Czarne Złoto- gigant, nikt nie mówi o LUC-u? , który z pogranicza rap robi również, ale nieco alternatywny, Małpa- zniszczył ostatnio.
Dalej wymieniać? Każdy skład/raper na poziomie. Ostry swoją drogą, ale mi się przejadł.
PS. Nie wspominam o klasykach, bo to było powiedziane
PS. 2. Łona... gwałciciel tekstowy, storytellingi najlepsze, humor i puenty nikt lepszej nie ma.
PS. 3. Amerykański rap odstaje, bo to stolica tego gatunku! francuski też dobry.
Nowa płyta Gurala na mega patencie, Brudne serca- niszczyciele, nowa płyta Rahima- ekstra, Eldo- zawsze się wybijał rozkminami i inteligencją, Lukatricks i jego producenckie Czarne Złoto- gigant, nikt nie mówi o LUC-u? , który z pogranicza rap robi również, ale nieco alternatywny, Małpa- zniszczył ostatnio.
Dalej wymieniać? Każdy skład/raper na poziomie. Ostry swoją drogą, ale mi się przejadł.
PS. 2. Łona... gwałciciel tekstowy, storytellingi najlepsze, humor i puenty nikt lepszej nie ma.
PS. 3. Amerykański rap odstaje, bo to stolica tego gatunku! francuski też dobry.
Dawid no niestety ja przestalem totalnie sluchac polskiego hh w momencie pojawienia sie mezo i komercjalizacji sceny. Bywaja obecnie jakies nawet spoko kawalki, ktore kuzyn mi podrzuci, ale to nie jest to co bylo kiedys. PRzynajmniej w moich oczach.
Skaven pisze:
Co do nastoletnich metali i dresików to zawsze tak bylo jest i będzie, niestety na koncertach punkowych też to się przewija, 16-tki w farbowanych na czerwono włosach z koszulką "punx not dead" i już jest lans
Na koncertach Punkowych zauważyłem że takie "zbuntowane dzieciaki " < chociaż też ma te 16 lat > to po prostu Bogate dzieciaki które myślą że są fajne a tak na serio to Punk już umarł ..... bo nie ma już o co walczyć ... a starzy Punkowcy to albo ćpuny lub Alkoholicy cóż tak okrutna prawda bo ideały już Punk Rocka umarły tak samo jak Hipisi
Wiadomo, że jest sporo. Małpa nielegal chyba wydał? Jak słuchałem to słabego kawałka jego nie słyszałem.Dawid pisze:Ludzie rap nie umarł z Magikiem xD. Pod wzgledem technicznym(teksty, flow, bity, rymy) wybił się w górę.
Nowy Gural miazga, wczoraj wyszedł nowy album Tedego - fuckTEDE, od SPORTu nie wydał tak dobrej płyty.
HWDP to tylko takie:
http://www.youtube.com/watch?v=NcpTUTXNPP0
Zależy jak na to patrzysz, ja lubię takie progresy. Ale jak słucham tego i uważam tę muzykę poniekąd za pasję to nikt nie stworzył płyty tak unikalnej jak K44, czy też uniwersalnej w odbiorze jak PFK (i emocjonalnej) poza tym w tych zespołach starych czai się pewien klimat i otoczka, to stąd na pewno miedzy innymi. Ale nowy też polecam, wyżej wymienieni na poziomie. Także trochę się zgadzamy . W każdym razie o korzeniach pamiętam . I nie jestem fanatykiem xD. Jeżeli chodzi o muzykę to powiedzmy, że mam w miarę rozbudowany gust. Bo hasło LUC-a: "słuchać muzyki, a nie gatunku" jest bardzo mądre .
EDIT: Małpa bodaj nielegal, ale chyba go juz ktoś przygarnął. Tedego muszę sprawdzić, bo mi się zawsze na featuringach podobał o Sporcie nie mówiąc
EDIT: Małpa bodaj nielegal, ale chyba go juz ktoś przygarnął. Tedego muszę sprawdzić, bo mi się zawsze na featuringach podobał o Sporcie nie mówiąc
Ostatnio zmieniony 25 cze 2010, o 22:08 przez Dawid, łącznie zmieniany 1 raz.
Aaa tak Dawid, zapomniałem o L.U.C'u. Jest gość świetny. I pomyśleć, że pierwsza piosenkę jego usłyszałem w radiu A teraz znam prawie wszystkie jego teksty na pamieć. Jest na prawdę dobry.
Edit: Taa, słucha się muzyki, nie gatunki, to jest baaardzo mądre Tak jak i OSTRy lubi porządną perke, czy skrzypce
Co do klimatu starych zespołów to tak, cos w tym jest. PKF, Kaliber to takie legendy w sumie. Plus i Minus często nawet w radiu leci ;P (Euro).
Edit: Taa, słucha się muzyki, nie gatunki, to jest baaardzo mądre Tak jak i OSTRy lubi porządną perke, czy skrzypce
Co do klimatu starych zespołów to tak, cos w tym jest. PKF, Kaliber to takie legendy w sumie. Plus i Minus często nawet w radiu leci ;P (Euro).
No wtedy zacząłem słuchać rocka i pokrewnych , ale teraz znów hh.Ziemko pisze:Dawid no niestety ja przestalem totalnie sluchac polskiego hh w momencie pojawienia sie mezo i komercjalizacji sceny. Bywaja obecnie jakies nawet spoko kawalki, ktore kuzyn mi podrzuci, ale to nie jest to co bylo kiedys. PRzynajmniej w moich oczach.
WFD
http://www.youtube.com/watch?v=kT1AB6D9ZZ8
Peja to czysty Hipokryta i nic więcej ....
-
- Masakrator
Nie jęczeć mi tu. Ostatnia płyta bełthemota jest nawet nawet.
Ad rem. HH to słabizna jakich mało. Ni to melodyjne, ni lirycznie potężne. Nie lubię tej muzyki. Kojarzy mi się z mc terminatorem.
Ad rem. HH to słabizna jakich mało. Ni to melodyjne, ni lirycznie potężne. Nie lubię tej muzyki. Kojarzy mi się z mc terminatorem.
No tak, bo najlepsze jest bleeeeeeeee pijmy krew baranków!!!!Varinastari pisze:Nie jęczeć mi tu. Ostatnia płyta bełthemota jest nawet nawet.
-
- Masakrator
Jeśli już, to kotków
Każdy lubi co innego, wyraziłem jeno opinię swą
Każdy lubi co innego, wyraziłem jeno opinię swą