Wybór Studiów UW i nie tylko =)

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Re: Wybór Studiów UW i nie tylko =)

Post autor: 4 karabiny »

@ Jankiel
To tym lepiej, bardzo się cieszę, że się to zmienia. Czas najwyższy. Enyłej łatwo nie jest, ale to i dobrze. Zostaną najlepsi.

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Dzieki wszystkim za opinie,tym co wypowiadali się tu jak i na prv. za tydzień wyniki rekrutacji,wtedy wiecej mi sie wyjasni.Swoja droga jeśli chciałbym studiowac 2 kierunki:prawo i historie to co studiować jako pierwsze?
Obrazek

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Prawo.

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Historię, bo potem łatwiej Ci będzie na prawie :wink: Sprawdzone na sobie.
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

To co? Wszyscy się dostali, gdzie chcieli? ;)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Konop
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Konop »

Zdawajcie na anglistyke :D
5 lat (czy tam 3+2 jak teraz chyba) imprez, fajnych, ciekawych zajęć, imprez, uroczej nieuczciwości sekretariatu, imprez, niepowtarzalnego klimatu przedmiotów takich jak enigmatycznie brzmiący HEL oraz imprez.
Właśnie zakończyłem studia na Anglistyce i bez zastanowienia wybrałbym ten wydział jeszcze raz :wink:

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Dibo pisze:Wybierz kierunek który na pewno skończysz, taki który cie interesuje. Niby po co masz iść (wbrew zainteresowaniom) na jakieś studia techniczne po których o prace dużo łatwiej skoro po 3 czy 4 roku trafi cie szlak i je rzucisz wiedząc że to nie to co chcesz w życiu robić. Uwierz mi stary to jest standard kiedy sie idzie na studia wbrew zainteresowaniom. [...] Politologia to jeden z 3 kierunków po których jest najtrudniej o prace w zawodzie. Tylko co z tego ? Mi studia politologiczne merytorycznie nie dały wiele, ale dały zadowolenie. Dały też coś innego ... podczas zajęć z mediów obudziły zainteresowanie telewizją. Ponadto uczelnia pozwoliła mi dalej rozwinąć sie w tym kierunku (poza zajęciami). Teraz wiem że film i telewizja to jest właśnie TO.
Ja pierdole Dibo, moje Ty dziecie kwiatow z koza u boku ;D <glaszcze> Nie rob dzieciom wody z mozgu. Jak masz isc na studia po ktorych nie ma roboty, to lepiej zamow kamere pod choinke, kup poradnik i biegaj z kolegami po blokach krecac amatorskie filmy. Nie ma nic glupszego jak jebac 5 lat po to zeby nie dostac pozniej roboty i plakac jakie to zycie niesprawiedliwe. Juz lepiej stanac sobie na kasie w supermarkecie - po 5 latach masz kierownika z taka sama wyplata jak student po studiach a stresu duzo mniej.

Moja siostra skonczyla Psychologie na UJ z wyrozenieniem i od kilku lat jest bezrobotna. Od niedawna zaczela sie doktoryzowac bo stwierdzila ze tak bedzie jej latwiej o prace. Bezsensowne oszukiwanie sie i strata czasu.

O uniwerkach wiem tyle ze na akademikach mieszkaja fajne i chetne panny. Czy warto spedzic piec lat na takiej uczelni zeby troche podupic i nie miec roboty?
Ja tam konczylem polibude. Lasek nie mielismy, a w czasie sesji byl zajob. Ale panny z akademikow uniwerkow i tak leca na wszystko co nie ucieka wiec o dupake nie ma sie co martwic jesli wiesz gdzie szukac. Piec dni w tygodniu wracalem do domu rano i pamiec mi szwankuje od ilosci wypitego w czasie studiow akoholu. Po to sa studia, zeby przezyc najpiekniejszy okres w zyciu. Bez parcia na papierek. Wszyscy moi kumple z kierunku pracuja - i dziobaki i imprezowicze, wiec reguly nie ma. Kazdy na poczatku przezywa ten wybor, a z czasem i tak wszystko moze sie zmienic. Wiec nie ma sie co stresowac na zapas <peace> Dla mnie jedyna roznica to taka ze na polibudach wiecej sie pije, a na uniwerkach wiecej cpa :P

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Duke pisze:Dzieki wszystkim za opinie,tym co wypowiadali się tu jak i na prv. za tydzień wyniki rekrutacji,wtedy wiecej mi sie wyjasni.Swoja droga jeśli chciałbym studiowac 2 kierunki:prawo i historie to co studiować jako pierwsze?
Duke, z doświadczenia Jankielowych studiów mogę poradzic historię jako pierwszą. Otóż: Pierwsze studia to troszkę szok dla mózgu po nicnierobieniu w szkole średniej. Na historii rozkręcisz się i nauczysz zapamiętywać coraz większe partie materiału (bo to kierunek humanistyczny i sporo pamięciówki jednak).
Kiedy po roku/2 latach trafisz na prawo, nauka dla Ciebie będzie lżejsza, niż dla tych, którzy od razu na to prawo poszli.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Polecam prawo super studia można spokojnie imprezować :mrgreen: Jedyne co musisz umieć to czytać po Polsku i mieć dobrą pamięć, a to czytanie to ze zrozumieniem oczywiście :D i spokojnie sobie poradziesz na prawie.

Różnica między PW a np moją uczelnią to jest UKSW jest taka, że na PW czasami chodzi się na podwójnym gazie na zajęcia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (braciak tam studiuje to wiem)

Jeśli nie masz ciśnienia na stopnie to polecam prawo bo spokojnie skończysz, potem zdajesz na aplikacje i tam nikt ci w stopnie nie patrzy :mrgreen: a po aplikacji zakładasz własną działalność i masz generalnie wszystko gdzieś bo zbijasz kase na ludziach.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Przemcio251 pisze:Polecam prawo super studia można spokojnie imprezować :mrgreen: Jedyne co musisz umieć to czytać po Polsku i mieć dobrą pamięć, a to czytanie to ze zrozumieniem oczywiście :D i spokojnie sobie poradziesz na prawie.

Różnica między PW a np moją uczelnią to jest UKSW jest taka, że na PW czasami chodzi się na podwójnym gazie na zajęcia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (braciak tam studiuje to wiem)

Jeśli nie masz ciśnienia na stopnie to polecam prawo bo spokojnie skończysz, potem zdajesz na aplikacje i tam nikt ci w stopnie nie patrzy :mrgreen: a po aplikacji zakładasz własną działalność i masz generalnie wszystko gdzieś bo zbijasz kase na ludziach.
tia... pijesz, stopnie masz przeciętne, czasem się pouczysz, na aplikację ryjesz 50 ustaw które są w teście i ... jesteś w dupie, bo przez całe studia: pijesz, stopnie masz przeciętne, czasem się pouczysz.

Super podejście, dostaniesz się może fartem, ale tak właśnie kształci się kolejnych idiotów-nieuków w tym kraju. To już lepiej olać studia i po prostu zacząć pić.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

Awatar użytkownika
Morghur

Post autor: Morghur »

Yudokuno pisze: Super podejście, dostaniesz się może fartem, ale tak właśnie kształci się kolejnych idiotów-nieuków w tym kraju. To już lepiej olać studia i po prostu zacząć pić.
[-X Pieniądze nie takie same
[CENTER]Obrazek[/CENTER]

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Cosmo pisze:
O uniwerkach wiem tyle ze na akademikach mieszkaja fajne i chetne panny. Czy warto spedzic piec lat na takiej uczelni zeby troche podupic i nie miec roboty?
Ja tam konczylem polibude. Lasek nie mielismy, a w czasie sesji byl zajob. Ale panny z akademikow uniwerkow i tak leca na wszystko co nie ucieka wiec o dupake nie ma sie co martwic jesli wiesz gdzie szukac. Piec dni w tygodniu wracalem do domu rano i pamiec mi szwankuje od ilosci wypitego w czasie studiow akoholu. Po to sa studia, zeby przezyc najpiekniejszy okres w zyciu. Bez parcia na papierek. Wszyscy moi kumple z kierunku pracuja - i dziobaki i imprezowicze, wiec reguly nie ma. Kazdy na poczatku przezywa ten wybor, a z czasem i tak wszystko moze sie zmienic. Wiec nie ma sie co stresowac na zapas <peace> Dla mnie jedyna roznica to taka ze na polibudach wiecej sie pije, a na uniwerkach wiecej cpa :P
kurna lol Cosmo, +1000, mam nadzieje ze do zoba w Wejherowie :)

ja jako humanista w szkole sredniej, bez najmniejszych problemow skonczylem polibude a dobrze platnej pracy szukalem... 2 dni

pzdr !!

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Cosmo pisze:Dla mnie jedyna roznica to taka ze na polibudach wiecej sie pije, a na uniwerkach wiecej cpa :P
#-o
Yudokuno pisze:ale tak właśnie kształci się kolejnych idiotów-nieuków w tym kraju. To już lepiej olać studia i po prostu zacząć pić.
=D>

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

eee tam ja idiotą nie jestem nie moja wina, że to czego ktoś uczył się miesiąc ja nauczyłem się w 2 dni... 50 ustaw na aplikacje :mrgreen: :mrgreen: śmiech na sali max. 20 poza tym to czego cię uczą na studiach prawniczych to w 90% o kant tyłka potłuc bo nijak to ci się nie przyda... takie wspaniałe przedmioty jak historia prawa, filozofia prawa albo inne bzdury :D

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Dostałem sie na razie na UW europeistyka,bezpieczenstwo,stosunki i historia.Na prawo mi brakuje niewiele wiec tez sie pewnie dostane.Teraz rozkminiam co dalej 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Shyym

Post autor: Shyym »

informatyka na eiti pw. lamersko niski próg w tym roku był :/

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

50 ustaw na aplikacje śmiech na sali max. 20
Przekaż to ministrowi, bo chyba o tym nie wie :/
http://www.ms.gov.pl/aktual/100309_termin_egz_rad.pdf
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Przemcio251 pisze:eee tam ja idiotą nie jestem nie moja wina, że to czego ktoś uczył się miesiąc ja nauczyłem się w 2 dni... 50 ustaw na aplikacje :mrgreen: :mrgreen: śmiech na sali max. 20 poza tym to czego cię uczą na studiach prawniczych to w 90% o kant tyłka potłuc bo nijak to ci się nie przyda... takie wspaniałe przedmioty jak historia prawa, filozofia prawa albo inne bzdury :D
to można tylko pogratulować Ci, jaki jesteś wyjątkowy.

A że 90% wiadomości jest o kant tyłka, to zapewniam Cię - nie tylko na prawie.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

w sumie na leśnictwie też jest podobnie, może 5% wiedzy tej której w Ciebie pakuja jest potrzebne aby las rósł i przynosił dochody, reszta to "niepotrzebna bzdura". Ale ile póxniej produkuje buców z papierkiem to juz inna sprawa.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Jankielku to jest egzamin po Aplikacji nie na aplikace :D
HAHA rzeczywiście jest 50 z tego z ponad połowy to będzie jedno pytanko albo wcale nie będzie. Już widze pytania z Prawa Budowlanego albo z Prawa Przewozowego.
Nie tam wyjątkowy jednemu coś wchodzi łatwiej coś gorzej np. dla mnie morderstwem była fizyka bo za cholere nie wchodzila

ODPOWIEDZ