Prostetrikk pisze: Edit, przeczytałem Faqa i oczywiście są przesrani, bo wciąż mają ASFa
Nıe boısz sıe, ze dzıala sprztna Cı keepera w pıerwszej turze?
Prostetrikk pisze: Edit, przeczytałem Faqa i oczywiście są przesrani, bo wciąż mają ASFa
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
1. bez przesadyRemx pisze:Ja bym bardziej bał się o tych Bloodletterow jest ich zaledwie 17sztuk a w dobie maszyn i magi połowa może spaść w 1 turze od jednego czaru. bowiem teraz jest wiele czarów przed którymi ward nas nie obroni.
Jestem ciekawy jak takim czymś można ugryźć 3 kloce maruderów po 30 sztuk oraz klocek 30 Czuzenów z wardem na 3+ i dodatkowym atakiem oraz halabardą.
W rozpisce nie widzę jaki Lore został obrany przez Heralnda Tzeentcha roza nielegalna hehe
Wiele ras ma większą inicjatywę więc będziemy bili ostatni klocek przeciwnika spokojnie w 3 turze zaszarżuje jak się uda to i w drugiej.
No nic pogram trochę swoją zmodyfikowaną rozpiską i się okaże co i jak....
choć u siebie mam więcej Bloodkow
pzdr1 Keeper of Secrets @ 550 Pts
General; Magic Level 1
Spirit Swallower [100]
1 Herald of Slaanesh @ 120 Pts
Siren Song [25]
Torment Blade [5]
1 Herald of Tzeentch @ 185 Pts
Magic Level 2; Lore of Death; Battle Standard
Master of Sorcery [25]
Winged Horror [20]
1 Herald of Tzeentch @ 165 Pts
Magic Level 2; Lore of Life
Master of Sorcery [25]
Spell Breaker [25]
23 Daemonettes of Slaanesh @ 343 Pts
Standard; Musician
Siren Standard [25]
1 Alluress @ [12] Pts
29 Pink Horrors of Tzeentch @ 390 Pts
Magic Level 3; Standard; Musician
1 Iridescent Horror @ [12] Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Flamers of Tzeench @ 175 Pts
5 Flamers of Tzeench @ 175 Pts
4 Fiends of Slaanesh @ 220 Pts
1 Fiends of Slaanesh @ 55 Pts
Models in Army: 83
Total Army Cost: 2498
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Chciałem to przetestować w towarzyskich grach ale np ostatnio była to gra z orkami... 8ed nic nie pomogła tej armii i z mieczem czy bez i tak latałem z maxem wo. a później nogi od stołu który był pod blatem się złożyły i wszystko na ziemie pierdalneło ale nie ucierpiały mi figurki na tym1 Keeper of Secrets @ 550 Pts
General; Magic Level 1
Spirit Swallower [100]
Optymalna jak optymalna nie mówię że źle ale nie wszystko trzeba kserować, komuś może się tak źle graćwidzę, ze jestes coraz bliżęj poprawnej wersji ale nada troche za mało horrorów
40+10 to optimum.
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
nie wiem o czym mówisz... BC mam nawet na 1500 i to 5 z muzykiemRobson pisze:niestety na 2500 demony są smutne dużo bardziej niż w 7ed.
mamy 1 lorda, który się nadaje do gry, 2bzyki i moze syrena na koniu, 0 speciali chyba ze wejdzie BP, który coś zmieni ze stubbornem i jego kasowaniem, wtedy ewentualnie jedne psy wejdą na 2700+pkt.
mamy 500pkt w errorach + furie za resztę, bloodki czy demonetki to jednak giną troche za szybko... 4standardowe rary najlepiej 5,5,3,2... i tyle. szkoda ze nie ma tu nic do walki :/ ale na 3000- to nie zmiesci sie 5 jaggerów z herosem czy regon 12 psów :/
Pamiętasz że furie nie liczą się do minimum w corach?Robson pisze:mamy 500pkt w errorach + furie za resztę
nie w tej edycji, choc syrenka w armii nadal IMO jest potrzebnaRemx pisze:Na keeperze lepsza chyba jest syrenka
jak juz kupie sobie Island of Blood i wkoncu przeczytam RB to zaczne wykminiac cos ala swoj standard...1 Keeper of Secrets @ 550 Pts
Magic Level 1
Spirit Swallower [100]
1 Herald of Tzeentch @ 165 Pts
Magic Level 2; Lore of Death
Master of Sorcery [25]
Spell Breaker [25]
1 Herald of Tzeentch @ 185 Pts
Magic Level 2; Lore of Life; Battle Standard
Master of Sorcery [25]
Winged Horror [20]
1 Herald of Slaanesh @ 115 Pts
Siren Song [25]
40 Pink Horrors of Tzeentch @ 510 Pts
Magic Level 4; FCG
14 Daemonettes of Slaanesh @ 198 Pts
FCG
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
6 Flamers of Tzeench @ 210 Pts
6 Flamers of Tzeench @ 210 Pts
Models in Army: 92
Total Army Cost: 2493
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
demonetki we wstepnych zalozeniach maja byc od zadan specjalnych w stylu zajmowanie objectivow i puszczanie syrenki w deathstary pod keepera, na emp/dwarfy itp chce je wystawiac w jednym rzedzie, zreszta horki wtedy beda w dwoch xD, co daje 35 cali linii... na szczescie VIII ed tereny w poruszaniu takim zlomem pomagajaAndrzej pisze: Rozpa wygląda ok, tylko trochę mało tych demonetek jak na 8 edycyjne standardy. Ciężko byłoby wcisnąć ich więcej, ale może warto zamienić jedne furie na demonetki?