DoCh 2400, VIII ed

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Re: DoCh 2400, VIII ed

Post autor: Andrzej »

trikk pisze: Edit, przeczytałem Faqa i oczywiście są przesrani, bo wciąż mają ASFa ;)
Proste 8)

Nıe boısz sıe, ze dzıala sprztna Cı keepera w pıerwszej turze?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

armaty mają 2 armie na 14 ( choć te dwie będą koło top 5 ) no więc nie tak źle ;)

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Post autor: Remx »

Ja bym bardziej bał się o tych Bloodletterow jest ich zaledwie 17sztuk a w dobie maszyn i magi połowa może spaść w 1 turze od jednego czaru. bowiem teraz jest wiele czarów przed którymi ward nas nie obroni. :(

Jestem ciekawy jak takim czymś można ugryźć 3 kloce maruderów po 30 sztuk oraz klocek 30 Czuzenów z wardem na 3+ i dodatkowym atakiem oraz halabardą.
W rozpisce nie widzę jaki Lore został obrany przez Heralnda Tzeentcha :P roza nielegalna :P hehe

Wiele ras ma większą inicjatywę więc będziemy bili ostatni :( klocek przeciwnika spokojnie w 3 turze zaszarżuje jak się uda to i w drugiej.

No nic pogram trochę swoją zmodyfikowaną rozpiską i się okaże co i jak....
choć u siebie mam więcej Bloodkow
Daemons, X-Wing & Black Tea

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Remx pisze:Ja bym bardziej bał się o tych Bloodletterow jest ich zaledwie 17sztuk a w dobie maszyn i magi połowa może spaść w 1 turze od jednego czaru. bowiem teraz jest wiele czarów przed którymi ward nas nie obroni. :(

Jestem ciekawy jak takim czymś można ugryźć 3 kloce maruderów po 30 sztuk oraz klocek 30 Czuzenów z wardem na 3+ i dodatkowym atakiem oraz halabardą.
W rozpisce nie widzę jaki Lore został obrany przez Heralnda Tzeentcha :P roza nielegalna :P hehe

Wiele ras ma większą inicjatywę więc będziemy bili ostatni :( klocek przeciwnika spokojnie w 3 turze zaszarżuje jak się uda to i w drugiej.

No nic pogram trochę swoją zmodyfikowaną rozpiską i się okaże co i jak....
choć u siebie mam więcej Bloodkow
1. bez przesady

2. jak grasz na WoCh to shooting nas nie boli a magia jest targetowana więc mamy mr tam gdzie trzeba... z tym klocem radzą GD chodzi ochosenów ( bo jak masz 30 to przynajmniej 800 pkt. jest w nim + 2 ołtarze 260 eko ) więc można wymanewrować i spokojnie jechać od tyłu czy boku wygrywając CR nie dajesz im szans zrobienie refoma by nie bił z 2 szeregów czy też hordy

3. wyższą I mają elfy + warriorsi, reszta ma niższą lub taką samą ze wskazaniem na to pierwsze... a z icon of endless war to BL mają szarżować a BC mają nabijać CR z BSB 3d CR dodatkowego ( to akurat bloodowe demonki mają robić )

4. najlepiej gra się własnym stylem :twisted: bloodddddddddd.............................. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

szkoda że heralda slanesza nie mozna schować z Fiendem :/
bo tak patrze na swoją rozpiskę i brakuje w niej drugiej syrenki

Rozmyślam jeszcze nad 5-cioma seekerkami z heraldem bo bardziej mobilne jest to niż demonetki na piechotę a koszt taki sam.
Można takim czymś pojechać kuszników jak posiadamy baner bo nie strzelą do ciebie jak zaszarżujesz choć przyznam na unity składające się z 20 modeli nie za bardzo bym polecał szarżować bo średnio wbijamy 5-8 killow a przeciwnik teraz oddając jest wstanie nas wybić lub przynajmniej społowić.
Seekerki z sztandarem i heraldem ładnie zdejmują sheidsów :) wszystko co zrani z automatu ubija... i jest duże prawdopodobieństwo że nic i nikt nam nie odda z takiego 7-8 osobowego unitu shadsów :)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

taki se inny da plan, ogolnie konstrukcja cepa, dalem 2500 bo widze ze predzej to bedzie standard
1 Keeper of Secrets @ 550 Pts
General; Magic Level 1
Spirit Swallower [100]

1 Herald of Slaanesh @ 120 Pts
Siren Song [25]
Torment Blade [5]

1 Herald of Tzeentch @ 185 Pts
Magic Level 2; Lore of Death; Battle Standard
Master of Sorcery [25]
Winged Horror [20]

1 Herald of Tzeentch @ 165 Pts
Magic Level 2; Lore of Life
Master of Sorcery [25]
Spell Breaker [25]

23 Daemonettes of Slaanesh @ 343 Pts
Standard; Musician
Siren Standard [25]

1 Alluress @ [12] Pts

29 Pink Horrors of Tzeentch @ 390 Pts
Magic Level 3; Standard; Musician

1 Iridescent Horror @ [12] Pts

5 Chaos Furies @ 60 Pts

5 Chaos Furies @ 60 Pts

5 Flamers of Tzeench @ 175 Pts

5 Flamers of Tzeench @ 175 Pts

4 Fiends of Slaanesh @ 220 Pts

1 Fiends of Slaanesh @ 55 Pts

Models in Army: 83

Total Army Cost: 2498
pzdr

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

widzę, ze jestes coraz bliżęj poprawnej wersji :D ale nada troche za mało horrorów :P
40+10 to optimum.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Ja zwykle fajne :) Planowałem coś podobnego na samym początku 8ed slaanesh + tzeentch.
General; Magic Level 1
Spirit Swallower [100]
Chciałem to przetestować w towarzyskich grach ale np ostatnio była to gra z orkami... 8ed nic nie pomogła tej armii i z mieczem czy bez i tak latałem z maxem wo. a później nogi od stołu który był pod blatem się złożyły i wszystko na ziemie pierdalneło ale nie ucierpiały mi figurki na tym :D
widzę, ze jestes coraz bliżęj poprawnej wersji :D ale nada troche za mało horrorów :P
40+10 to optimum.
Optymalna jak optymalna :D nie mówię że źle ale nie wszystko trzeba kserować, komuś może się tak źle grać :)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Robson pisze:widzę, ze jestes coraz bliżęj poprawnej wersji :D
pewnie jak wkoncu kiedys przeczytam VIIIed RB to wejdzie double bullz eye ;)

Robson
Niszczyciel Światów

niestety na 2500 demony są smutne ;) dużo bardziej niż w 7ed.
mamy 1 lorda, który się nadaje do gry, 2bzyki i moze syrena na koniu, 0 speciali :D chyba ze wejdzie BP, który coś zmieni ze stubbornem i jego kasowaniem, wtedy ewentualnie jedne psy wejdą na 2700+pkt.
mamy 500pkt w errorach + furie za resztę, bloodki czy demonetki to jednak giną troche za szybko... 4standardowe rary :D najlepiej 5,5,3,2... i tyle. szkoda ze nie ma tu nic do walki :/ ale na 3000- to nie zmiesci sie 5 jaggerów z herosem czy regon 12 psów :/
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Robson pisze:niestety na 2500 demony są smutne ;) dużo bardziej niż w 7ed.
mamy 1 lorda, który się nadaje do gry, 2bzyki i moze syrena na koniu, 0 speciali :D chyba ze wejdzie BP, który coś zmieni ze stubbornem i jego kasowaniem, wtedy ewentualnie jedne psy wejdą na 2700+pkt.
mamy 500pkt w errorach + furie za resztę, bloodki czy demonetki to jednak giną troche za szybko... 4standardowe rary :D najlepiej 5,5,3,2... i tyle. szkoda ze nie ma tu nic do walki :/ ale na 3000- to nie zmiesci sie 5 jaggerów z herosem czy regon 12 psów :/
nie wiem o czym mówisz... BC mam nawet na 1500 i to 5 z muzykiem :twisted:

no tak bez dziwacznych flamerów czy innych fiendów ale po co ? :mrgreen:

a co do rozpy: jest fajna... choć keepera warto lepiej złożyć bo jak by odzyzkiwał rany ze Tstopa to by było warte grzechu a tak można go i tak zmiażdżyć

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

No niby tak ale ma 6a z rerolem hita...
Powinien sobie całkiem nieźle poradzić w combacie jak już w niego wpadnie...
Robson pisze:mamy 500pkt w errorach + furie za resztę
Pamiętasz że furie nie liczą się do minimum w corach?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Robson
Niszczyciel Światów

40 erorów fcg + 10 z bannerem to akurat 642pkt :) na cory.
a keeper z wysysaniem to mus :) bez tego nie wytlucze gwiazdy smierci, kloca 25 chosenów czy 30 undead gwardii z dwurakami.
RIP

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Na keeperze lepsza chyba jest syrenka :P

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Remx pisze:Na keeperze lepsza chyba jest syrenka :P
nie w tej edycji, choc syrenka w armii nadal IMO jest potrzebna

na testy pierwsze idzie to:
Magic Level 1
Spirit Swallower [100]

1 Herald of Tzeentch @ 165 Pts
Magic Level 2; Lore of Death
Master of Sorcery [25]
Spell Breaker [25]

1 Herald of Tzeentch @ 185 Pts
Magic Level 2; Lore of Life; Battle Standard
Master of Sorcery [25]
Winged Horror [20]

1 Herald of Slaanesh @ 115 Pts
Siren Song [25]

40 Pink Horrors of Tzeentch @ 510 Pts
Magic Level 4; FCG

14 Daemonettes of Slaanesh @ 198 Pts
FCG

5 Chaos Furies @ 60 Pts

5 Chaos Furies @ 60 Pts

5 Chaos Furies @ 60 Pts

5 Chaos Furies @ 60 Pts

6 Flamers of Tzeench @ 210 Pts

6 Flamers of Tzeench @ 210 Pts

Models in Army: 92

Total Army Cost: 2493
jak juz kupie sobie Island of Blood i wkoncu przeczytam RB to zaczne wykminiac cos ala swoj standard...

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Czemu tak dużo furii? Przyznaje się bez bicia że nie wiem :?
Ostatnio zmieniony 1 wrz 2010, o 08:10 przez Arbaal, łącznie zmieniany 1 raz.

Robson
Niszczyciel Światów

zeby miec wiecej wystawien i do zabijania mortarów :D
RIP

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

1. Zdejmowanie maszyn
2. Odginanie
3. Inne zadania specjalne

Rozpa wygląda ok, tylko trochę mało tych demonetek jak na 8 edycyjne standardy. Ciężko byłoby wcisnąć ich więcej, ale może warto zamienić jedne furie na demonetki?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Andrzej pisze: Rozpa wygląda ok, tylko trochę mało tych demonetek jak na 8 edycyjne standardy. Ciężko byłoby wcisnąć ich więcej, ale może warto zamienić jedne furie na demonetki?
demonetki we wstepnych zalozeniach maja byc od zadan specjalnych :) w stylu zajmowanie objectivow i puszczanie syrenki w deathstary pod keepera, na emp/dwarfy itp chce je wystawiac w jednym rzedzie, zreszta horki wtedy beda w dwoch xD, co daje 35 cali linii... na szczescie VIII ed tereny w poruszaniu takim zlomem pomagaja :)

pzdr

Robson
Niszczyciel Światów

niestety 2500 to wygląda jak gołe 2k w 7ed. trochę mało. Mi w moich uroczych VC :D też mieści się za mało :(
RIP

ODPOWIEDZ