Prostetrikk pisze: Edit, przeczytałem Faqa i oczywiście są przesrani, bo wciąż mają ASFa![]()

Nıe boısz sıe, ze dzıala sprztna Cı keepera w pıerwszej turze?
Prostetrikk pisze: Edit, przeczytałem Faqa i oczywiście są przesrani, bo wciąż mają ASFa![]()
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
1. bez przesadyRemx pisze:Ja bym bardziej bał się o tych Bloodletterow jest ich zaledwie 17sztuk a w dobie maszyn i magi połowa może spaść w 1 turze od jednego czaru. bowiem teraz jest wiele czarów przed którymi ward nas nie obroni.
Jestem ciekawy jak takim czymś można ugryźć 3 kloce maruderów po 30 sztuk oraz klocek 30 Czuzenów z wardem na 3+ i dodatkowym atakiem oraz halabardą.
W rozpisce nie widzę jaki Lore został obrany przez Heralnda Tzeentcharoza nielegalna
hehe
Wiele ras ma większą inicjatywę więc będziemy bili ostatniklocek przeciwnika spokojnie w 3 turze zaszarżuje jak się uda to i w drugiej.
No nic pogram trochę swoją zmodyfikowaną rozpiską i się okaże co i jak....
choć u siebie mam więcej Bloodkow
pzdr1 Keeper of Secrets @ 550 Pts
General; Magic Level 1
Spirit Swallower [100]
1 Herald of Slaanesh @ 120 Pts
Siren Song [25]
Torment Blade [5]
1 Herald of Tzeentch @ 185 Pts
Magic Level 2; Lore of Death; Battle Standard
Master of Sorcery [25]
Winged Horror [20]
1 Herald of Tzeentch @ 165 Pts
Magic Level 2; Lore of Life
Master of Sorcery [25]
Spell Breaker [25]
23 Daemonettes of Slaanesh @ 343 Pts
Standard; Musician
Siren Standard [25]
1 Alluress @ [12] Pts
29 Pink Horrors of Tzeentch @ 390 Pts
Magic Level 3; Standard; Musician
1 Iridescent Horror @ [12] Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Flamers of Tzeench @ 175 Pts
5 Flamers of Tzeench @ 175 Pts
4 Fiends of Slaanesh @ 220 Pts
1 Fiends of Slaanesh @ 55 Pts
Models in Army: 83
Total Army Cost: 2498
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Chciałem to przetestować w towarzyskich grach ale np ostatnio była to gra z orkami... 8ed nic nie pomogła tej armii i z mieczem czy bez i tak latałem z maxem wo. a później nogi od stołu który był pod blatem się złożyły i wszystko na ziemie pierdalneło ale nie ucierpiały mi figurki na tym1 Keeper of Secrets @ 550 Pts
General; Magic Level 1
Spirit Swallower [100]
Optymalna jak optymalnawidzę, ze jestes coraz bliżęj poprawnej wersjiale nada troche za mało horrorów
40+10 to optimum.
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
nie wiem o czym mówisz... BC mam nawet na 1500 i to 5 z muzykiemRobson pisze:niestety na 2500 demony są smutnedużo bardziej niż w 7ed.
mamy 1 lorda, który się nadaje do gry, 2bzyki i moze syrena na koniu, 0 specialichyba ze wejdzie BP, który coś zmieni ze stubbornem i jego kasowaniem, wtedy ewentualnie jedne psy wejdą na 2700+pkt.
mamy 500pkt w errorach + furie za resztę, bloodki czy demonetki to jednak giną troche za szybko... 4standardowe rarynajlepiej 5,5,3,2... i tyle. szkoda ze nie ma tu nic do walki :/ ale na 3000- to nie zmiesci sie 5 jaggerów z herosem czy regon 12 psów :/
Pamiętasz że furie nie liczą się do minimum w corach?Robson pisze:mamy 500pkt w errorach + furie za resztę
nie w tej edycji, choc syrenka w armii nadal IMO jest potrzebnaRemx pisze:Na keeperze lepsza chyba jest syrenka
jak juz kupie sobie Island of Blood i wkoncu przeczytam RB to zaczne wykminiac cos ala swoj standard...1 Keeper of Secrets @ 550 Pts
Magic Level 1
Spirit Swallower [100]
1 Herald of Tzeentch @ 165 Pts
Magic Level 2; Lore of Death
Master of Sorcery [25]
Spell Breaker [25]
1 Herald of Tzeentch @ 185 Pts
Magic Level 2; Lore of Life; Battle Standard
Master of Sorcery [25]
Winged Horror [20]
1 Herald of Slaanesh @ 115 Pts
Siren Song [25]
40 Pink Horrors of Tzeentch @ 510 Pts
Magic Level 4; FCG
14 Daemonettes of Slaanesh @ 198 Pts
FCG
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
5 Chaos Furies @ 60 Pts
6 Flamers of Tzeench @ 210 Pts
6 Flamers of Tzeench @ 210 Pts
Models in Army: 92
Total Army Cost: 2493
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
demonetki we wstepnych zalozeniach maja byc od zadan specjalnychAndrzej pisze: Rozpa wygląda ok, tylko trochę mało tych demonetek jak na 8 edycyjne standardy. Ciężko byłoby wcisnąć ich więcej, ale może warto zamienić jedne furie na demonetki?