NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
zaborek
"Nie jestem powergamerem"

Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.?

Post autor: zaborek »

Kurcze... moge tylko zalowac, ze ta imprezka nie dla mnie jest :cry:

Mam jednak nadzieje, ze jeszcze nie raz i nie dwa przyjdzie razem pokulac kostkami :)
Seek honour as you act
and you will know no fear

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Grolshek pisze:A mówiłem że podrzucę ci 10 psów... Już miałbyś do przodu z czasem... Szkielety: góra z wyłażącymi zewsząd łapami głowami nagrobkami... VC to najłatwiejsza do fillerowania armia...
Trzaskam cały czas szkiele żeby się z nimi wyrobić także luzik ;) będzie dobrze :) ostatecznie mam pozwolenie na proxy ale to w ostateczności.
Wilki mam także luzik.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

@Murmandamus, aż dziw mnie bierze, że grasz na tym turnieju. Tyle w nim zasad niezgodnych z rulebookiem. :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Dębek pisze:@Murmandamus, aż dziw mnie bierze, że grasz na tym turnieju. Tyle w nim zasad niezgodnych z rulebookiem. :wink:
+1 :lol2:

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Czy kusznicy ala : pierwsze 2=3 szeregi kusze, 4-5 warriorzy w delfach przejda?

No i np. orzel zamiast pegaza ?

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Dębek. Ilu zasad?

- Armia musi mieć przynajmniej dwa sztandary
-

nic istotnego, a nawet wręcz konieczne jesli myślimy o blood and glory
Purple Sun of Xereus idzie tylko na odległość jednej artyleryjki a nie x3.Signature Spell z magii Death - model, ktory przegra rzut otrzymuje rany (mag moze więc sam się zabić)
jedyna dosyć istotna zmiana w stosunku do podręcznika. Do przełknięcia jednak.
- Transformation of Kadon - trzeba miec model, w ktory ma zamienić się mag (wersja ligt: Manticora, Hydra, Smok - na podstawkach 50x50; za Mountain Chimere moze robic Manticora, za Great Fire Dragona dowolny model smoka - ale oba monstery sa na podstawkach 50x100)
- Steam Tank 0-1
to ma być zmiana zasad wg ciebie Dębku? Uściślenie. A to ze steam tankiem też drobnostka balansująca kompozycję ktora bywała i przed BP na 7 ed
- liczymy punkty za połowę oddziałów i pojedynczych modeli (jak w 7 edycji)
zmiana do przełknięcia ale to drobnostka niezwiązana z mechaniką
Tak samo zasada TLOS która została zmieniona jest na tyle podobna że ogólna idea została zachowana i klaryfikuje pewne rzeczy. Przydatne chociarz chyba nie aż tak konieczne. Akceptuje to.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

zaborek

Dębek pisze:@Murmandamus, aż dziw mnie bierze, że grasz na tym turnieju. Tyle w nim zasad niezgodnych z rulebookiem. :wink:
Debek, az dziw mnie bierze, ze grasz w WFB. Tyle w nim dziur i przeciez w to sie nie da tak w ogole grac :wink:
No i juz wprost nie moge wyjsc z podziwu, ze kupujesz zabawki GW, przeciez sa jednymi z najdrozszych, a wcale nie najladniejszych, a te wszystkie ksiazki i podreczniki... przeciez tyle w nich niescislosci, braku spojnosci... :wink:
I ze chce Ci sie marnowac na ten bubel made by GW tyle czasu... przeciez tyle jest innych, znacznie mniej dziurawych systemow bitewnych :wink:

Sorry... ale nie moglem sie powstrzymac 8)
Seek honour as you act

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

zaborek pisze:
Debek, az dziw mnie bierze, ze grasz w WFB. Tyle w nim dziur i przeciez w to sie nie da tak w ogole grac :wink:
No i juz wprost nie moge wyjsc z podziwu, ze kupujesz zabawki GW, przeciez sa jednymi z najdrozszych, a wcale nie najladniejszych, a te wszystkie ksiazki i podreczniki... przeciez tyle w nich niescislosci, braku spojnosci... :wink:
I ze chce Ci sie marnowac na ten bubel made by GW tyle czasu... przeciez tyle jest innych, znacznie mniej dziurawych systemow bitewnych :wink:

my po prostu kierwa jesteśmy nienormalni

nic nowego nie napisałeś;] kierwa
Obrazek

zaborek

Fisch pisze:
zaborek pisze:

my po prostu kierwa jesteśmy nienormalni

nic nowego nie napisałeś;] kierwa
Podobnie jak wiekszosc na tym forum 8)

Najwyrazniej czasem trzeba cos do usranej smierci powtarzac, zeby nie zostac zakrzyczanym 8)

Pozdrawiam
Seek honour as you act

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

@Murmandamus: Jak więc widać czystosć zasad to rzecz bardzo względna. Dla jednogo to jest do przełkniecia, dla innego jeszcze cos innego. Zresztą mi sie nie musisz tłumaczyć. :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Nie wiem po co robicie Blessowi spam w temacie. Podsumuję waszą dyskusję jednym zdaniem: Każdy bawi się jak lubi :D
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Dobrze, dobrze.... trzymaja temat na topie, gdzie go lepiej widac. ;)
Obrazek

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Murm jedzie, gdyż na ze mną czelendżyka 8)

Tak na poważnie, policzyłem modele. 13% proxów styknie?

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Je będę, więc proszę o wpis. Wszak 8 ed. testować trzeba :mrgreen:

Jedynym minusem jest konieczność zrobienia podstawki 50x100 do smoka. Nie da się tego nigdzie kupić za bardzo :(

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

spoko, mogę Ci wyciąć z płytki PCV
Obrazek

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

Fisch pisze:spoko, mogę Ci wyciąć z płytki PCV
ja tez poprosze. serio serio.
:)
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Jak dajesz, to biorę! Nie mam sam płytki PCV. Mam za to ładnego czerwono-złotego smoczura. Nada się.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Update zasad:
- uproszczenie zasad TLOS
- doprecyzowanie, ze magiczne własciwosci terenu losuje sie juz po jego wystawieniu.
Obrazek

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

ja pewnie wpadne, rozpe niedługo dośle.
pożyczę tancerzy, 8 driadek, herosa na orle albo samego orła

czy stare ogry mogą robic za treekiny?

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Przemcio,
Poniewaz uwazam, ze w kwestii typów jednostek" RB jest nadrzedny wobec AB (AB nie regulowaly tej kwestii w sposob, ktory bylby przydatny w 8edycji, a nawet nie bylo wtedy polowy typów jednostek, ktore są teraz) a w RB jest jasno napisane, ze Juggernaut jest Monstrous Beast ("Bestiary") a przy Monstrous Beast (str. 85) jest jasno napisane, ze jezdzący na Monstrous Beast są traktowani, jako Monstrous Cavalry, wiec uznaję i tak będzie obowiązywało na turnieju, że heros na Juggernaucie jest Monstrous Cavalry ze wszystkimi tego konsekwencjami. Decyzja ostateczna.
Obrazek

ODPOWIEDZ