NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.
Re: NOWA EDYCJA, NOWE WYZWANIA - 2900, WARSZAWA 07.08.?
Kurcze... moge tylko zalowac, ze ta imprezka nie dla mnie jest
Mam jednak nadzieje, ze jeszcze nie raz i nie dwa przyjdzie razem pokulac kostkami
Mam jednak nadzieje, ze jeszcze nie raz i nie dwa przyjdzie razem pokulac kostkami
Seek honour as you act
and you will know no fear
Trzaskam cały czas szkiele żeby się z nimi wyrobić także luzik będzie dobrze ostatecznie mam pozwolenie na proxy ale to w ostateczności.Grolshek pisze:A mówiłem że podrzucę ci 10 psów... Już miałbyś do przodu z czasem... Szkielety: góra z wyłażącymi zewsząd łapami głowami nagrobkami... VC to najłatwiejsza do fillerowania armia...
Wilki mam także luzik.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
+1Dębek pisze:@Murmandamus, aż dziw mnie bierze, że grasz na tym turnieju. Tyle w nim zasad niezgodnych z rulebookiem.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Dębek. Ilu zasad?
nic istotnego, a nawet wręcz konieczne jesli myślimy o blood and glory
Tak samo zasada TLOS która została zmieniona jest na tyle podobna że ogólna idea została zachowana i klaryfikuje pewne rzeczy. Przydatne chociarz chyba nie aż tak konieczne. Akceptuje to.
-- Armia musi mieć przynajmniej dwa sztandary
nic istotnego, a nawet wręcz konieczne jesli myślimy o blood and glory
jedyna dosyć istotna zmiana w stosunku do podręcznika. Do przełknięcia jednak.Purple Sun of Xereus idzie tylko na odległość jednej artyleryjki a nie x3.Signature Spell z magii Death - model, ktory przegra rzut otrzymuje rany (mag moze więc sam się zabić)
to ma być zmiana zasad wg ciebie Dębku? Uściślenie. A to ze steam tankiem też drobnostka balansująca kompozycję ktora bywała i przed BP na 7 ed- Transformation of Kadon - trzeba miec model, w ktory ma zamienić się mag (wersja ligt: Manticora, Hydra, Smok - na podstawkach 50x50; za Mountain Chimere moze robic Manticora, za Great Fire Dragona dowolny model smoka - ale oba monstery sa na podstawkach 50x100)
- Steam Tank 0-1
zmiana do przełknięcia ale to drobnostka niezwiązana z mechaniką- liczymy punkty za połowę oddziałów i pojedynczych modeli (jak w 7 edycji)
Tak samo zasada TLOS która została zmieniona jest na tyle podobna że ogólna idea została zachowana i klaryfikuje pewne rzeczy. Przydatne chociarz chyba nie aż tak konieczne. Akceptuje to.
Debek, az dziw mnie bierze, ze grasz w WFB. Tyle w nim dziur i przeciez w to sie nie da tak w ogole gracDębek pisze:@Murmandamus, aż dziw mnie bierze, że grasz na tym turnieju. Tyle w nim zasad niezgodnych z rulebookiem.
No i juz wprost nie moge wyjsc z podziwu, ze kupujesz zabawki GW, przeciez sa jednymi z najdrozszych, a wcale nie najladniejszych, a te wszystkie ksiazki i podreczniki... przeciez tyle w nich niescislosci, braku spojnosci...
I ze chce Ci sie marnowac na ten bubel made by GW tyle czasu... przeciez tyle jest innych, znacznie mniej dziurawych systemow bitewnych
Sorry... ale nie moglem sie powstrzymac
Seek honour as you act
my po prostu kierwa jesteśmy nienormalnizaborek pisze:Debek, az dziw mnie bierze, ze grasz w WFB. Tyle w nim dziur i przeciez w to sie nie da tak w ogole gracDębek pisze:@Murmandamus, aż dziw mnie bierze, że grasz na tym turnieju. Tyle w nim zasad niezgodnych z rulebookiem.
No i juz wprost nie moge wyjsc z podziwu, ze kupujesz zabawki GW, przeciez sa jednymi z najdrozszych, a wcale nie najladniejszych, a te wszystkie ksiazki i podreczniki... przeciez tyle w nich niescislosci, braku spojnosci...
I ze chce Ci sie marnowac na ten bubel made by GW tyle czasu... przeciez tyle jest innych, znacznie mniej dziurawych systemow bitewnych
nic nowego nie napisałeś;] kierwa
Podobnie jak wiekszosc na tym forumFisch pisze:my po prostu kierwa jesteśmy nienormalnizaborek pisze:Debek, az dziw mnie bierze, ze grasz w WFB. Tyle w nim dziur i przeciez w to sie nie da tak w ogole gracDębek pisze:@Murmandamus, aż dziw mnie bierze, że grasz na tym turnieju. Tyle w nim zasad niezgodnych z rulebookiem.
nic nowego nie napisałeś;] kierwa
Najwyrazniej czasem trzeba cos do usranej smierci powtarzac, zeby nie zostac zakrzyczanym
Pozdrawiam
Seek honour as you act
-
- Masakrator
Murm jedzie, gdyż na ze mną czelendżyka
Tak na poważnie, policzyłem modele. 13% proxów styknie?
Tak na poważnie, policzyłem modele. 13% proxów styknie?
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Je będę, więc proszę o wpis. Wszak 8 ed. testować trzeba
Jedynym minusem jest konieczność zrobienia podstawki 50x100 do smoka. Nie da się tego nigdzie kupić za bardzo
Jedynym minusem jest konieczność zrobienia podstawki 50x100 do smoka. Nie da się tego nigdzie kupić za bardzo
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Jak dajesz, to biorę! Nie mam sam płytki PCV. Mam za to ładnego czerwono-złotego smoczura. Nada się.
Przemcio,
Poniewaz uwazam, ze w kwestii typów jednostek" RB jest nadrzedny wobec AB (AB nie regulowaly tej kwestii w sposob, ktory bylby przydatny w 8edycji, a nawet nie bylo wtedy polowy typów jednostek, ktore są teraz) a w RB jest jasno napisane, ze Juggernaut jest Monstrous Beast ("Bestiary") a przy Monstrous Beast (str. 85) jest jasno napisane, ze jezdzący na Monstrous Beast są traktowani, jako Monstrous Cavalry, wiec uznaję i tak będzie obowiązywało na turnieju, że heros na Juggernaucie jest Monstrous Cavalry ze wszystkimi tego konsekwencjami. Decyzja ostateczna.
Poniewaz uwazam, ze w kwestii typów jednostek" RB jest nadrzedny wobec AB (AB nie regulowaly tej kwestii w sposob, ktory bylby przydatny w 8edycji, a nawet nie bylo wtedy polowy typów jednostek, ktore są teraz) a w RB jest jasno napisane, ze Juggernaut jest Monstrous Beast ("Bestiary") a przy Monstrous Beast (str. 85) jest jasno napisane, ze jezdzący na Monstrous Beast są traktowani, jako Monstrous Cavalry, wiec uznaję i tak będzie obowiązywało na turnieju, że heros na Juggernaucie jest Monstrous Cavalry ze wszystkimi tego konsekwencjami. Decyzja ostateczna.