Warsztat Kacpra - Unlimited Colours[24.02.15]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: GraveDigger & Kacper [11.08.10]
zdjęcia (oświetlenie) albo tło wydaja się kiepskie...
wszytko jest bardzo ciemne.
wszytko jest bardzo ciemne.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
chwile człowiek nie zagląda i od razu tyle zaległości..
realmy mi się podobają, jedna kolorystyka, inne herby w jej obrębie.
magiczki bym chyba wolał na koniach gw, koń lukrecji ma podejrzanie małą głowę i krótką szyję a magiczka bretońska trochę za dynamiczna na tak stacjonarnego konia moim zdaniem. i bretońska trochę zbyt kolorowa dla mnie:) a dla odmiany koniowi lukrecji brakuje jakiegoś nawiązania do niej samej.
queek świetny, szczególnie kości, drewno i skóra;] za to nie leży mi zbroja, może za mało kontrastu i przez to płaskawa? ale aż się mam ochotę zabrać za swojego, motywująca praca bez dwóch zdań..
z tych WE to tylko banner pamiętam, jest rzeczywiście świetny, czymś się inspirowałeś? i fajny sam pomysł żeby łapa wychodziła za ramkę;]
demonetki nie w moim stylu, wyglądaja jak takie coś z x-menów. za to niektóre połączenia kolorystyczne mi się podobają, np banner sam w sobie dość ciekawy;] (mimo że nie pasuje kolorystycznie do demonetek:P) szkoda że na podstawkach nie ma choćby jakiejś czaszeczki, kamyczka, żuczka, gałęzi suchej czy coś:( no i większym wowem by było jakby miały może zielone wlosy jak z bannera:D takie są zbyt mało hardcorowe jak na niebieskie ludki;)
realmy mi się podobają, jedna kolorystyka, inne herby w jej obrębie.
magiczki bym chyba wolał na koniach gw, koń lukrecji ma podejrzanie małą głowę i krótką szyję a magiczka bretońska trochę za dynamiczna na tak stacjonarnego konia moim zdaniem. i bretońska trochę zbyt kolorowa dla mnie:) a dla odmiany koniowi lukrecji brakuje jakiegoś nawiązania do niej samej.
queek świetny, szczególnie kości, drewno i skóra;] za to nie leży mi zbroja, może za mało kontrastu i przez to płaskawa? ale aż się mam ochotę zabrać za swojego, motywująca praca bez dwóch zdań..
z tych WE to tylko banner pamiętam, jest rzeczywiście świetny, czymś się inspirowałeś? i fajny sam pomysł żeby łapa wychodziła za ramkę;]
demonetki nie w moim stylu, wyglądaja jak takie coś z x-menów. za to niektóre połączenia kolorystyczne mi się podobają, np banner sam w sobie dość ciekawy;] (mimo że nie pasuje kolorystycznie do demonetek:P) szkoda że na podstawkach nie ma choćby jakiejś czaszeczki, kamyczka, żuczka, gałęzi suchej czy coś:( no i większym wowem by było jakby miały może zielone wlosy jak z bannera:D takie są zbyt mało hardcorowe jak na niebieskie ludki;)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
- GraveDigger
- Chuck Norris
nowa armia orków, na razie tylko tyle, na próbę:]
http://www.unlimitedcolours.com.pl/
Znajcie chamy swoje miejsce w szeregu
Znajcie chamy swoje miejsce w szeregu
VegaMStudio pisze: bo żaden z was wielcy malarze nie da 300$ za model to raz a po drugie ja wybieram klientów a nie klienci mnie więc raczej byś szans na zamówienie u mnie takiej pracy nie miał bez względu czy masz pieniądze czy nie
UP
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Świetne malowanie
Podoba mi się kolorystyka (sam dla swoich zielonoskórych wybrałem podobną)
A podstawki są bardzo dobre
Podoba mi się kolorystyka (sam dla swoich zielonoskórych wybrałem podobną)
A podstawki są bardzo dobre
jak zwykle jestem pod wrazeniem, ale mam jedno zastrzezenie :
tylek squiga bym bardziej wycieniowal, zdaje mi sie ze miejscami powinnien byc ciemniejszy,przy tak wielkim tylku w pewne miejsca swiatlo zapewne wogole nie dochodzi
pzdr i prosze o wiecej!
tylek squiga bym bardziej wycieniowal, zdaje mi sie ze miejscami powinnien byc ciemniejszy,przy tak wielkim tylku w pewne miejsca swiatlo zapewne wogole nie dochodzi
pzdr i prosze o wiecej!
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
No łaaaadne Trochę ta gąbkowata roślinność się kłóci z paprotkowcem, ale jest nieźle- jedna rzecz mię martwi: czemu ten squig ma tak czyste te łapska/nogi/stopy? Jezus wśród squigów kroczący ponad powierzchnią ? A poza tym, jako początkujący, chciałbym wiedzieć, co to za komisarz z tem sierpem? Szaman, wodzu, sekretarz? Cóż to za model? Błagam o odpowiedź, bo figurant fajny...
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki
- M.Malicki
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Szaman nocnych goblinówErgofob pisze:A poza tym, jako początkujący, chciałbym wiedzieć, co to za komisarz z tem sierpem? Szaman, wodzu, sekretarz? Cóż to za model? Błagam o odpowiedź, bo figurant fajny...
Mając na uwadze poziom jaki został zaprezentowany w waszych początkowych pracach i ogólnie wszyskich wcześniejszych to te 2 gobasy oceniam tak na 3+.Odnoszę wrażenie że albo sie cofacie w rozwoju albo macie jakiś ciche dni
Bo teoretycznie na pierwszy rzut oka praca wygląda ok bo są fajnie dobrane kolorki, świetnie zrobiona podstawka ( w przeciwieństwie to tych pod Demonetkami dla Młynka bo tamte podstawki to jakiś żal był) ale jak sie przyjrzałem dokładniej to te wasze cienie sa zrobione chyba od niechcenia (mam tu na mysli głównie fiolet na płaszczach i skórę squiga bo o butach szamana już nie wpomnę).
Reasumując jak malowała by to np. Bem to bym jej bił brawa na stojąco natomiast wy dostajecie truje.
Pozdro
Bo teoretycznie na pierwszy rzut oka praca wygląda ok bo są fajnie dobrane kolorki, świetnie zrobiona podstawka ( w przeciwieństwie to tych pod Demonetkami dla Młynka bo tamte podstawki to jakiś żal był) ale jak sie przyjrzałem dokładniej to te wasze cienie sa zrobione chyba od niechcenia (mam tu na mysli głównie fiolet na płaszczach i skórę squiga bo o butach szamana już nie wpomnę).
Reasumując jak malowała by to np. Bem to bym jej bił brawa na stojąco natomiast wy dostajecie truje.
Pozdro
[quote="Undead84"]
Pozdro[/quote
O, na miłość Cthulhu- aż tak ci jej prace nie pasują?
A "truje" to chyba w tym wypadku "tróje", mmm? No dobra, czepiam się bez sensu, izwienitie...
Pozdro[/quote
O, na miłość Cthulhu- aż tak ci jej prace nie pasują?
A "truje" to chyba w tym wypadku "tróje", mmm? No dobra, czepiam się bez sensu, izwienitie...
Ostatnio zmieniony 19 sie 2010, o 23:57 przez LoudLord, łącznie zmieniany 1 raz.
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki
- M.Malicki
cóż chłopaki są leniwi to trzeba przyznac ale u malarzy to chyba norma :p
ja tylko ze swojej strony dodam , że demonetki wyszły strasznie badziewnie na tych fotkach
i są o niebo lepsze w realu,wyszło podobnie do bohatera maski która była wcześniej publikowana wiadomo mogło byc lepiej
ale czasami turnieje wymuszają większe tempo prac i tyle.
gobaski fajniusie , że kumpel ma fioła na punkcie podstawek z "nawaloną koszmiczną ilością trawek,paproci
i innego badziewia" to już jego sprawa ważne żeby się podobało zleceniodawcy jak to mówią:
welcome to the jungleeeeeeeeeeeeee ye ye
ja tylko ze swojej strony dodam , że demonetki wyszły strasznie badziewnie na tych fotkach
i są o niebo lepsze w realu,wyszło podobnie do bohatera maski która była wcześniej publikowana wiadomo mogło byc lepiej
ale czasami turnieje wymuszają większe tempo prac i tyle.
gobaski fajniusie , że kumpel ma fioła na punkcie podstawek z "nawaloną koszmiczną ilością trawek,paproci
i innego badziewia" to już jego sprawa ważne żeby się podobało zleceniodawcy jak to mówią:
welcome to the jungleeeeeeeeeeeeee ye ye