NEW HOPE - 8ed. 11/09/10 Warszawa 2900pts

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Bartys
Kradziej

Re: NEW HOPE - 8ed. 11/09/10 Warszawa 2900pts

Post autor: Bartys »

scenariusze sie niedługo wyklarują pewnie na DMP ostatecznie ustalimy jakie będą
imo dobrym pomysłem jest np ten z punktami za unity ze sztandarami które wejda do deployu oppa. B&G będzie na pewno.

Dodatkowo będą obowiązywały uściślenia do 8smej wiec wypada problem los-a

punkty raczej zostaja 2900 to fajny format
co do ograniczeń magii to tez musimy pogadac ale imo muszą jakies byc
grac się da

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Grolshek pisze:Bawić to odpowiednie słowo... Bo grać to się nie da...
A w karty to grasz czy sie bawisz? Przecież nie można przewidzieć jak są potasowane karty i jakie już wziął Twój przeciwnik... w większości gier tak jest - nie mówię np. o oczku albo brydżu gdzie liczenie kart jest możliwe od samego początku.
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Casp
Mudżahedin

Post autor: Casp »

To jak z tymi scenariuszami?
Czas nad rozpą pokminić...
To będzie ten jeden raz na pół roku, kiedy idę na turniej, więc chcę wyciągnąć z niego maks fanu

Awatar użytkownika
bayer
Mudżahedin

Post autor: bayer »

Dokłądnie, popieram, zostało niewiele czasu a dalej nie wiadomo na co się przygotować.
Podajcie końcowy reg i scenarisze.
Grejt Puzon of de Empajer

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

a może pre master?
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Pytanie, czy ktos planuje jechac na mastera. Jesli jest kilka takich osob, to mozemy potrenowac. Jesli sa to pojedyncze osoby, to lepiej zagrajmy sobie lokala na 2900 z okrojoną magią. Przynajmniej bedzie sie przyjemniej grało. ;)
Zacznijmy wiec od pytania - kto sie wybiera na Silesian mastera?
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

no właśnie mi by zależało bo jak mam już w to coś grać to chociaż dowiedziałbym się jak

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ja pewnie bede jechal.

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

runepriest +1 ;) czas zacząć łowy :)
Obrazek

Varden
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Varden »

Ja jestem za 2900.

A tak z innej beczki. Czy na tym turnieju będzie można zasłonić smoka przez piechotę przed strzałem z armaty? Argumentacja, że przez piechotę nie widać punktu na stole w który strzela działo do mnie jakoś nie przemawia.

Jeszcze proponuję bana na power scrolla, albo przynajmniej wprowadzenie, że musi wypaść casting value.

Bartys
Kradziej

Post autor: Bartys »

pełny i ostateczny regulamin będzie wrzucony dziś wieczorem.
Nie będziemy grać pre silesian mastera

Będą ograniczenia magii ale nie będziemy zmieniać nic w Power scrollu (raczej podobne do tych z turnieju JH).
Będą 3 scenariusze.
1. B&G,
2. 100pts za każdy unit ze sztandarem który wszedł do deploya przeciwnika i dożył końca bitwy,
3. każdy gracz wystawia 3 znaczniki na stole warte po 100pts tracone jak sztandary przy breaku. Znaczniki muszą być co najmniej 12” od siebie 6” od krawędzi i tylko jeden może być we własnym deployu).
Punkty zostają takie jakie są.
Obowiązują dotychczas wypuszczone uściślenia do 8ed.

Reszta wieczorem.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Varden pisze: A tak z innej beczki. Czy na tym turnieju będzie można zasłonić smoka przez piechotę przed strzałem z armaty? Argumentacja, że przez piechotę nie widać punktu na stole w który strzela działo do mnie jakoś nie przemawia.
sorry, ale tu nie ma nic do rozważania i argumentowania..
takie są zasady i tak gramy... piechota może zasłonić smoka przed armatą. :)

pozdrawiam
Obrazek

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Bartys pisze: 2. 100pts za każdy unit ze sztandarem który wszedł do deploya przeciwnika i dożył końca bitwy,
3. każdy gracz wystawia 3 znaczniki na stole warte po 100pts tracone jak sztandary przy breaku. Znaczniki muszą być co najmniej 12” od siebie 6” od krawędzi i tylko jeden może być we własnym deployu).
Strasznie mało znaczące punkty za cele misji. Można je tak naprawdę olać. Znaczniki czy oddzialy przeciwnika w deployu (sa to scenariusze z 40stki) dają możliwość zdobycia conajmniej, jak nie wiecej punktów niż punkty za armie przeciwnika.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Pedros pisze:
Bartys pisze: 2. 100pts za każdy unit ze sztandarem który wszedł do deploya przeciwnika i dożył końca bitwy,
Strasznie mało znaczące punkty za cele misji. Można je tak naprawdę olać. Znaczniki czy oddzialy przeciwnika w deployu (sa to scenariusze z 40stki) dają możliwość zdobycia conajmniej, jak nie wiecej punktów niż punkty za armie przeciwnika.
popieram.. patrząc na to ze unitów ze sztandarami może być ok 4-5.. to te 500 pkt (przy armiach na prawie 3k) za wejście całą armią(!) to śmiech na sami..
jakoś 400-500 pkt za każdy unit byłoby w miarę OK.
Obrazek

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Asassello pisze:
Pedros pisze:
popieram.. patrząc na to ze unitów ze sztandarami może być ok 4-5.. to te 500 pkt (przy armiach na prawie 3k) za wejście całą armią(!) to śmiech na sami..
jakoś 400-500 pkt za każdy unit byłoby w miarę OK.

Tez tak uwazam. Scenariusz do dopracowania. Propozycja Asasselo jest ok.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Asassello pisze:
Varden pisze: A tak z innej beczki. Czy na tym turnieju będzie można zasłonić smoka przez piechotę przed strzałem z armaty? Argumentacja, że przez piechotę nie widać punktu na stole w który strzela działo do mnie jakoś nie przemawia.

pozdrawiam
Też pozdrawiam.

Przemyślcie to jeszcze raz, bo wychodzi na to, że bez LS to nawet templata nie daje się w Polsce na stole położyć, bo ... "takie są zasady".

Varden sie tym nie przejmie tylko wystawi 25 DR, ale nie o to chodzi...
Chyba...
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Daw pisze:
Grolshek pisze:Bawić to odpowiednie słowo... Bo grać to się nie da...
A w karty to grasz czy sie bawisz? Przecież nie można przewidzieć jak są potasowane karty i jakie już wziął Twój przeciwnik... w większości gier tak jest - nie mówię np. o oczku albo brydżu gdzie liczenie kart jest możliwe od samego początku.

O o o w brydżyka to bym pograł.
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Jedy Knight pisze:
Asassello pisze:

pozdrawiam
Też pozdrawiam.

Przemyślcie to jeszcze raz, bo wychodzi na to, że bez LS to nawet templata nie daje się w Polsce na stole położyć, bo ... "takie są zasady".

Varden sie tym nie przejmie tylko wystawi 25 DR, ale nie o to chodzi...
Chyba...
absurdów w RB i innych podręcznikach było i jest wiele... to tylko kolejny z nich...
niestety trzeba z tym żyć, idealnego systemu nie będziemy mieli nigdy.
Obrazek

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

W kwestiach organizacyjnych - ostrzegam ze ja bede sie zajmowal klepaniem karniakow za spoznienia, nie bedzie litosci :) Ostrzegam bo czesto sie je odpuszcza i zeby nie bylo potem do mnie zalu. 5 min = 1 karniaczek.
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Jestem za 2500. Jak już ćwiczyć to pod mastera :)

ODPOWIEDZ