NEW HOPE - 8ed. 11/09/10 Warszawa 2900pts
Re: NEW HOPE - 8ed. 11/09/10 Warszawa 2900pts
scenariusze sie niedługo wyklarują pewnie na DMP ostatecznie ustalimy jakie będą
imo dobrym pomysłem jest np ten z punktami za unity ze sztandarami które wejda do deployu oppa. B&G będzie na pewno.
Dodatkowo będą obowiązywały uściślenia do 8smej wiec wypada problem los-a
punkty raczej zostaja 2900 to fajny format
co do ograniczeń magii to tez musimy pogadac ale imo muszą jakies byc
grac się da
imo dobrym pomysłem jest np ten z punktami za unity ze sztandarami które wejda do deployu oppa. B&G będzie na pewno.
Dodatkowo będą obowiązywały uściślenia do 8smej wiec wypada problem los-a
punkty raczej zostaja 2900 to fajny format
co do ograniczeń magii to tez musimy pogadac ale imo muszą jakies byc
grac się da
A w karty to grasz czy sie bawisz? Przecież nie można przewidzieć jak są potasowane karty i jakie już wziął Twój przeciwnik... w większości gier tak jest - nie mówię np. o oczku albo brydżu gdzie liczenie kart jest możliwe od samego początku.Grolshek pisze:Bawić to odpowiednie słowo... Bo grać to się nie da...
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart

a może pre master?

Pytanie, czy ktos planuje jechac na mastera. Jesli jest kilka takich osob, to mozemy potrenowac. Jesli sa to pojedyncze osoby, to lepiej zagrajmy sobie lokala na 2900 z okrojoną magią. Przynajmniej bedzie sie przyjemniej grało. 
Zacznijmy wiec od pytania - kto sie wybiera na Silesian mastera?

Zacznijmy wiec od pytania - kto sie wybiera na Silesian mastera?
Ja jestem za 2900.
A tak z innej beczki. Czy na tym turnieju będzie można zasłonić smoka przez piechotę przed strzałem z armaty? Argumentacja, że przez piechotę nie widać punktu na stole w który strzela działo do mnie jakoś nie przemawia.
Jeszcze proponuję bana na power scrolla, albo przynajmniej wprowadzenie, że musi wypaść casting value.
A tak z innej beczki. Czy na tym turnieju będzie można zasłonić smoka przez piechotę przed strzałem z armaty? Argumentacja, że przez piechotę nie widać punktu na stole w który strzela działo do mnie jakoś nie przemawia.
Jeszcze proponuję bana na power scrolla, albo przynajmniej wprowadzenie, że musi wypaść casting value.
pełny i ostateczny regulamin będzie wrzucony dziś wieczorem.
Nie będziemy grać pre silesian mastera
Będą ograniczenia magii ale nie będziemy zmieniać nic w Power scrollu (raczej podobne do tych z turnieju JH).
Będą 3 scenariusze.
1. B&G,
2. 100pts za każdy unit ze sztandarem który wszedł do deploya przeciwnika i dożył końca bitwy,
3. każdy gracz wystawia 3 znaczniki na stole warte po 100pts tracone jak sztandary przy breaku. Znaczniki muszą być co najmniej 12” od siebie 6” od krawędzi i tylko jeden może być we własnym deployu).
Punkty zostają takie jakie są.
Obowiązują dotychczas wypuszczone uściślenia do 8ed.
Reszta wieczorem.
Nie będziemy grać pre silesian mastera
Będą ograniczenia magii ale nie będziemy zmieniać nic w Power scrollu (raczej podobne do tych z turnieju JH).
Będą 3 scenariusze.
1. B&G,
2. 100pts za każdy unit ze sztandarem który wszedł do deploya przeciwnika i dożył końca bitwy,
3. każdy gracz wystawia 3 znaczniki na stole warte po 100pts tracone jak sztandary przy breaku. Znaczniki muszą być co najmniej 12” od siebie 6” od krawędzi i tylko jeden może być we własnym deployu).
Punkty zostają takie jakie są.
Obowiązują dotychczas wypuszczone uściślenia do 8ed.
Reszta wieczorem.
sorry, ale tu nie ma nic do rozważania i argumentowania..Varden pisze: A tak z innej beczki. Czy na tym turnieju będzie można zasłonić smoka przez piechotę przed strzałem z armaty? Argumentacja, że przez piechotę nie widać punktu na stole w który strzela działo do mnie jakoś nie przemawia.
takie są zasady i tak gramy... piechota może zasłonić smoka przed armatą.

pozdrawiam

Strasznie mało znaczące punkty za cele misji. Można je tak naprawdę olać. Znaczniki czy oddzialy przeciwnika w deployu (sa to scenariusze z 40stki) dają możliwość zdobycia conajmniej, jak nie wiecej punktów niż punkty za armie przeciwnika.Bartys pisze: 2. 100pts za każdy unit ze sztandarem który wszedł do deploya przeciwnika i dożył końca bitwy,
popieram.. patrząc na to ze unitów ze sztandarami może być ok 4-5.. to te 500 pkt (przy armiach na prawie 3k) za wejście całą armią(!) to śmiech na sami..Pedros pisze:Strasznie mało znaczące punkty za cele misji. Można je tak naprawdę olać. Znaczniki czy oddzialy przeciwnika w deployu (sa to scenariusze z 40stki) dają możliwość zdobycia conajmniej, jak nie wiecej punktów niż punkty za armie przeciwnika.Bartys pisze: 2. 100pts za każdy unit ze sztandarem który wszedł do deploya przeciwnika i dożył końca bitwy,
jakoś 400-500 pkt za każdy unit byłoby w miarę OK.

Asassello pisze:popieram.. patrząc na to ze unitów ze sztandarami może być ok 4-5.. to te 500 pkt (przy armiach na prawie 3k) za wejście całą armią(!) to śmiech na sami..Pedros pisze:Strasznie mało znaczące punkty za cele misji. Można je tak naprawdę olać. Znaczniki czy oddzialy przeciwnika w deployu (sa to scenariusze z 40stki) dają możliwość zdobycia conajmniej, jak nie wiecej punktów niż punkty za armie przeciwnika.Bartys pisze: 2. 100pts za każdy unit ze sztandarem który wszedł do deploya przeciwnika i dożył końca bitwy,
jakoś 400-500 pkt za każdy unit byłoby w miarę OK.
Tez tak uwazam. Scenariusz do dopracowania. Propozycja Asasselo jest ok.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Też pozdrawiam.Asassello pisze:sorry, ale tu nie ma nic do rozważania i argumentowania..Varden pisze: A tak z innej beczki. Czy na tym turnieju będzie można zasłonić smoka przez piechotę przed strzałem z armaty? Argumentacja, że przez piechotę nie widać punktu na stole w który strzela działo do mnie jakoś nie przemawia.
pozdrawiam
Przemyślcie to jeszcze raz, bo wychodzi na to, że bez LS to nawet templata nie daje się w Polsce na stole położyć, bo ... "takie są zasady".
Varden sie tym nie przejmie tylko wystawi 25 DR, ale nie o to chodzi...
Chyba...
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
Daw pisze:A w karty to grasz czy sie bawisz? Przecież nie można przewidzieć jak są potasowane karty i jakie już wziął Twój przeciwnik... w większości gier tak jest - nie mówię np. o oczku albo brydżu gdzie liczenie kart jest możliwe od samego początku.Grolshek pisze:Bawić to odpowiednie słowo... Bo grać to się nie da...
O o o w brydżyka to bym pograł.
absurdów w RB i innych podręcznikach było i jest wiele... to tylko kolejny z nich...Jedy Knight pisze:Też pozdrawiam.Asassello pisze:sorry, ale tu nie ma nic do rozważania i argumentowania..Varden pisze: A tak z innej beczki. Czy na tym turnieju będzie można zasłonić smoka przez piechotę przed strzałem z armaty? Argumentacja, że przez piechotę nie widać punktu na stole w który strzela działo do mnie jakoś nie przemawia.
pozdrawiam
Przemyślcie to jeszcze raz, bo wychodzi na to, że bez LS to nawet templata nie daje się w Polsce na stole położyć, bo ... "takie są zasady".
Varden sie tym nie przejmie tylko wystawi 25 DR, ale nie o to chodzi...
Chyba...
niestety trzeba z tym żyć, idealnego systemu nie będziemy mieli nigdy.