Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Re: Temat filmowy

Post autor: Manfred »

Expendables - rozpierdolka (gwiazd dawnego kina akcji ;P ) w dobrym stylu lat 90
:]

Awatar użytkownika
Fojtu
Mudżahedin

Post autor: Fojtu »

troche z innej paczki, czy ktos moze mi powiedziec z jakiego filmu jest ten gif?
http://asset.soup.io/asset/0281/6093_5686.gif

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Post autor: Virgo »

Za dużo 4chana :P

Awatar użytkownika
Fojtu
Mudżahedin

no ale ja chce calosc zobaczyc;p

GoblinNadGobliny
Mudżahedin

Post autor: GoblinNadGobliny »

Fojtu pisze:no ale ja chce calosc zobaczyc;p
bys lepiej do DMP potrenowal, a nie, tylko dupy w glowie ! nie podawajcie mu tytulu!
Obrazek

Awatar użytkownika
Fojtu
Mudżahedin

GoblinNadGobliny pisze:
Fojtu pisze:no ale ja chce calosc zobaczyc;p
bys lepiej do DMP potrenowal, a nie, tylko dupy w glowie ! nie podawajcie mu tytulu!
mialem trenowac z Grzesiem to sie pochorowal. a ten film mnie przygotuje mentalnie na dwa dni gay party z malalem w basenie :wink:

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Fojtu pisze:troche z innej paczki, czy ktos moze mi powiedziec z jakiego filmu jest ten gif?
http://asset.soup.io/asset/0281/6093_5686.gif
http://www.imdb.com/title/tt0790623/
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Doskonałe :D .Szkoda że takie króciutkie, chcę więcej.

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Grafika może nie zachwyca, ale w sumie to space marines więc jebać to. Będzie dobry film :mrgreen:
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Manfred pisze:Expendables - rozpierdolka (gwiazd dawnego kina akcji ;P ) w dobrym stylu lat 90
:]
+1 - kawal dobrego rambo 4. O to chodzi w takich filmach. Poszedlem z Tata, zabawa 100%!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Dobre kina, tak jak chlopakom z Kohorty mowilem na filmie - po cholere te fabule na sile wrzucali :D
"Strzal ostrzegawczy" i "kazdy boi sie chalasu" - rzadza ;)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Apropo dobrych tekstow w filmach, ogladalem sobie ostatnio po raz kolejny alien resurrection (czyli czworke tak jakby) i stwierdzilem, ze sa tam mega kozackie teksty, zwlaszcza Perlman daje rade:
- "The ship has started an emergency procedure, it is going back to earth", "Earth? Shit, I'd rather stay here with those things."
- po tym jak Ripley spalila swoje nieudane klony "To me it's just a fucking waste of ammo. It must be a chick thing."
W ogole swietna jest ta czesc, kiedys najbardziej lubilem 3 za najlepszy klimacik horrorowy, ale po kolejnym obejrzeniu 4 zmieniam zdanie.

Awatar użytkownika
Lueviel
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lueviel »

Perlman daje rade:
- Komu mam dać dupy, żeby się stąd wyrwać? - Ripley
- Ja mogę Cię wziąć - odpowiada znudzony Perlman :)

- Nasza mała Call jest robotem?! A chciałem ją przelecieć! :)

Też uważam Alien Resurection za bardzo dobry film. Dobry kino akcji.
WFB: Ogre Kingdoms

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

swieta_barbara pisze:Apropo dobrych tekstow w filmach, ogladalem sobie ostatnio po raz kolejny alien resurrection (czyli czworke tak jakby) i stwierdzilem, ze sa tam mega kozackie teksty, zwlaszcza Perlman daje rade:
- "The ship has started an emergency procedure, it is going back to earth", "Earth? Shit, I'd rather stay here with those things."
- po tym jak Ripley spalila swoje nieudane klony "To me it's just a fucking waste of ammo. It must be a chick thing."
W ogole swietna jest ta czesc, kiedys najbardziej lubilem 3 za najlepszy klimacik horrorowy, ale po kolejnym obejrzeniu 4 zmieniam zdanie.
4 mimo tego, ze najbardziej 'komercyjna' wg niektorych jest jedna z najlepszych czesci i pomijam fakt ze iz dlatego, ze gra tam Łinona :P
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Haha, obejrzałem wczoraj Resident Evil: Afterlife (oczywiście w 3D) :D

Mój pierwszy kontakt z franczyzą -- nie znam żadnych wcześniejszych filmów, komiksów czy gier komputerowych.

Generalnie film 10/10 :D ponieważ:
- poszedłem na film o Milli Jovovich strzelającej do zombie i dostałem Millę strzelającą do zombie -- 100% satysfakcji
- tego typu horroru, zwłaszcza kolejnej części, nie można robić śmiertelnie (hehe) poważnie, co na szczęście twórcy zrozumieli i film ma olbrzymi ładunek komediowy (spadające zombie!)
- zgodność z kanonem horrorów, czyli Głupia Cipa, Pierdołowaty Azjata i Atletyczny Murzyn giną w pięciominutowych odstępach
- oraz jeszcze sporo innych tropes'ów
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

Z mojej strony dodam, że dobór aktorów drugoplanowych był doskonały, np. Wentworth Miller uwięziony w klatce hehe :) Troszkę niedosytu po walce z tym ogromnym zombie, ale moment jak upadł też wywołał uśmiech na mojej twarzy.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Byłem na Wall Street II (czy jak to się tam nazywa).

Nie polecam. Fabuła jest ciekawa do pewnego momentu, potem zakończenie niszczy film.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

A ja sobie niedawno obejrzalem znow cos zza poludniowej granicy - Jedna reka nie klaszcze. Kurde, kino europejskie jest tak rozne od amerykanskiego, ze nigdy nie wiem dokad leci fabula, jakiegokolwiek proby przewidywania scenariusza to mzonki :] O filmie moge jeszcze dodac, ze byl rewelacyjny, choc odnosilem niekiedy wrazenie, ze na sile byl eksponowany warsztat aktorski paru postaci -> zbedna lanserka. Tak czy inaczej bardzo polecam.

I jeszcze jedna pozycja, ktora wrocila na wysokie miejsca w rankingach ogladalnosci u mnie na kwadracie - Cudowne Lata. Klimacik tej Ameryki jest niepodwazalny, a dodatkowo film jest po prostu slodki i ma wiele smiesznych momentow. Wiadomo, ze do nowszych sitcomow amerykanskich sie nie umywa (vide That 70's Show lub Friends), ale ma pewna lekkosc... +sentyment!

mifa40
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: mifa40 »

w sobote byłem na 1 czesci insygniów śmierci Harry Potter i musze przyznac że w porównaniu z poprzednimi ludzie sie napracowali brawo =D>
ale ron ma morde paskudna minus :evil:

ODPOWIEDZ