kilka pytań o Chaos Dwarfy
Moderator: esgaroth
Re: kilka pytań o Chaos Dwarfy
Ale mimo to żyros nikogo z grzbietu nie zrzuci, lammasu to włąciwie taki chd ze skrzydłami
Mam takie pytanko a mianowicie z czego moge zrobić oddział "Rabble". Wg fluffu to jakieś odpady eksperymentów chyba sa i zastanawiam się czy moge ich zrobić na zasadzie slavów czyli wziąć modele z różnych armii typu gobosy, jakies nurglingi, zombiaki i inne śmieci które się walaja po półkach i z ich używac jako rabblesy? W booku Indy widziałem kukiełki z gs-u które mi się mega spodobały, takie jakieś dziwne twory z drutu i gs-u też są ok?
- gerald_tarrant
- Masakrator
rabble to niewolnicy najgorszego sortu
wszystko jest ok
u mnie robią za nich skullpasowe gobosy
wszystko jest ok
u mnie robią za nich skullpasowe gobosy
Drodzy w spół gracze CHD. Jako, że miałem przerwę (dłuższą) w grze w WFB a tym samym w rozeznaniu aktualnych standardów rozpisek (jakaś diabelna nowa edycja), proszę Was o drobną pomoc. A mianowicie, czy ktoś byłby tak miły i powiedział mi czym się teraz gra ? Nie oczekuję tutaj odpowiedzi w stylu "zaglądnij do rozpisek"... są tam jakieś wariacje i szczerze średnio mi to cokolwiek mówi... Planuję po prostu znów zacząć grać i zastanawiam się co by tutaj skonwertować/kupić.
Z góry dziękuję za pomoc i bless
Z góry dziękuję za pomoc i bless
- gerald_tarrant
- Masakrator
spm maszyn/ wielkie kloce piechoty to motyw przewodni w tej ed
Miałem plan zrobić 20 warriorów ale widzę, że zazwyczaj jest ich 25. Do tego myślałem nad 3 (4?) golemami, 18 (19?) guardami, dwoma 10 strzelców... jak się uda to helenkę... co jeszcze drodzy koledzy gracze ?
P.S
A właśnie... słyszałem, że bsb to mus w tej edycji... jacy oprócz niego i 4 lvlego maga herosi/lordowie.
Raz jeszcze pozdrawiam i dziękuję za cierpliwość w odpowiadaniu na pytania.
P.S
A właśnie... słyszałem, że bsb to mus w tej edycji... jacy oprócz niego i 4 lvlego maga herosi/lordowie.
Raz jeszcze pozdrawiam i dziękuję za cierpliwość w odpowiadaniu na pytania.
Hm... ała ... plan mam taki, by sobie zrobić armię na Moskalach Ścibora (lubię ten wschodni klimat )... zwykli wojacy to gwardia, blundy to blundy (ale jak mówisz, że nie warto... to szkoda )... warriorów chcę zrobić z manticów... ale na razie nie ma tego tałatajstwa w Polsce... a z waylanda narazie nikt nie zamawia . Ale mam problem... z czego robicie hobgobasy ?
EDIT:
Aha, byłbym zapomniał. Oczywiście jak się uda, to jakieś oryginalne CHD do tego włączyć .
EDIT:
Aha, byłbym zapomniał. Oczywiście jak się uda, to jakieś oryginalne CHD do tego włączyć .
- gerald_tarrant
- Masakrator
zależy na jakie punkty i w jakiej rozpisce
ogólnie imo teraz byki muszą być wystawiane w dużych klocach i wtedy są skuteczne, a takie małe oddziały nie wykorzystują do końca potencjału, lepiej zamiast tego wstawić hoby na wilkach
ogólnie imo teraz byki muszą być wystawiane w dużych klocach i wtedy są skuteczne, a takie małe oddziały nie wykorzystują do końca potencjału, lepiej zamiast tego wstawić hoby na wilkach
Kminie nad rozpą i pytanie:
Co na 2500 jest opłacalniesze:
Goły priest + Overlord z GW i sejwem na 1+ na Taurusie
CZY
Priest 4 level + Overlord z GW na Taurusie?
Co na 2500 jest opłacalniesze:
Goły priest + Overlord z GW i sejwem na 1+ na Taurusie
CZY
Priest 4 level + Overlord z GW na Taurusie?
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .