kilka pytań o Chaos Dwarfy

Chaos Dwarfs

Moderator: esgaroth

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Re: kilka pytań o Chaos Dwarfy

Post autor: Nijlor »

Ale mimo to żyros nikogo z grzbietu nie zrzuci, lammasu to włąciwie taki chd ze skrzydłami :)

Grochu17
Pseudoklimaciarz

Post autor: Grochu17 »

Poza tym żyros można przerobić na wieloosobowy i wtedy można przetransportować dużą grupę gdzieś tam gdzieś tam np slayerów albo innych greatswords'ów :)

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Mam takie pytanko a mianowicie z czego moge zrobić oddział "Rabble". Wg fluffu to jakieś odpady eksperymentów chyba sa i zastanawiam się czy moge ich zrobić na zasadzie slavów czyli wziąć modele z różnych armii typu gobosy, jakies nurglingi, zombiaki i inne śmieci które się walaja po półkach :D i z ich używac jako rabblesy? W booku Indy widziałem kukiełki z gs-u które mi się mega spodobały, takie jakieś dziwne twory z drutu i gs-u też są ok? :D

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

rabble to niewolnicy najgorszego sortu
wszystko jest ok
u mnie robią za nich skullpasowe gobosy

Awatar użytkownika
Arghal
Chuck Norris

Post autor: Arghal »

Drodzy w spół gracze CHD. Jako, że miałem przerwę (dłuższą) w grze w WFB a tym samym w rozeznaniu aktualnych standardów rozpisek (jakaś diabelna nowa edycja), proszę Was o drobną pomoc. A mianowicie, czy ktoś byłby tak miły i powiedział mi czym się teraz gra ? Nie oczekuję tutaj odpowiedzi w stylu "zaglądnij do rozpisek"... są tam jakieś wariacje i szczerze średnio mi to cokolwiek mówi... Planuję po prostu znów zacząć grać i zastanawiam się co by tutaj skonwertować/kupić.

Z góry dziękuję za pomoc i bless :D :wink:

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

spm maszyn/ wielkie kloce piechoty to motyw przewodni w tej ed

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

I nieodzowny 4 lvl mag :mrgreen: Aha no i zapoznaj się z fanowskim army bookiem INDY GT Dwarfs of Chaos, na większości turniejów dopuszczany..

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

i jeo erratą :)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Taa biedni demonsmithi juz u mnie nie zagoszczą w rozpie, ich miejsce zajęli hobgolińscy uberbossowie :P

Awatar użytkownika
Arghal
Chuck Norris

Miałem plan zrobić 20 warriorów ale widzę, że zazwyczaj jest ich 25. Do tego myślałem nad 3 (4?) golemami, 18 (19?) guardami, dwoma 10 strzelców... jak się uda to helenkę... co jeszcze drodzy koledzy gracze ? :)

P.S
A właśnie... słyszałem, że bsb to mus w tej edycji... jacy oprócz niego i 4 lvlego maga herosi/lordowie.

Raz jeszcze pozdrawiam i dziękuję za cierpliwość w odpowiadaniu na pytania.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

spam gobów na wilkach, warriorsi min 25 (ja biorę 30), gwardia też w takiej ilości, blundy ssą, 30 wariorów chaos armory i dwuraki zapełniają 25 % cora

Awatar użytkownika
Arghal
Chuck Norris

Hm... ała ... plan mam taki, by sobie zrobić armię na Moskalach Ścibora (lubię ten wschodni klimat :) )... zwykli wojacy to gwardia, blundy to blundy (ale jak mówisz, że nie warto... to szkoda :? )... warriorów chcę zrobić z manticów... ale na razie nie ma tego tałatajstwa w Polsce... a z waylanda narazie nikt nie zamawia :P . Ale mam problem... z czego robicie hobgobasy ?

EDIT:

Aha, byłbym zapomniał. Oczywiście jak się uda, to jakieś oryginalne CHD do tego włączyć :) .

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Post autor: Barth »

Arghal pisze:... warriorów chcę zrobić z manticów... ale na razie nie ma tego tałatajstwa w Polsce... a z waylanda narazie nikt nie zamawia
Zobacz TUTAJ, Skaven będzie robił zamówienie prosto z mantica 8)
Ja biorę napewno jeden box na moich immortali :mrgreen:

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

A ja zamawiam zombie, zarąbiste modele, aczkolwiek akurat na hoby polecam manticowe ghule, sam sobie już 2 zrobiłem z darmowej próbki, może w weekend strzelę jakąś fotkę :)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Panowie cieszmy się, LS 3/5 głosów jest za dopuszczeniem INDY CHD :)

Awatar użytkownika
Arghal
Chuck Norris

Szybkie pytanie. Czy warto wystawiać 5 byczków + bsb/ Samą 6 byczków?

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

zależy na jakie punkty i w jakiej rozpisce
ogólnie imo teraz byki muszą być wystawiane w dużych klocach i wtedy są skuteczne, a takie małe oddziały nie wykorzystują do końca potencjału, lepiej zamiast tego wstawić hoby na wilkach

Awatar użytkownika
Arghal
Chuck Norris

Okej, dzięki :) .

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Ja wystawiam min. 9 + bsb, na byczkach oczywiście CHA, GW, SH, i sztandar zazwyczaj -1 do trafiania zasięgowego w nich :)

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

Kminie nad rozpą i pytanie:
Co na 2500 jest opłacalniesze:
Goły priest + Overlord z GW i sejwem na 1+ na Taurusie

CZY

Priest 4 level + Overlord z GW na Taurusie?
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

ODPOWIEDZ