Rabi, słownikiem go, słownikem!Żeczywiście, kombinowałem trochę jak skaven.
TEMAT OGÓLNY
Re: TEMAT OGÓLNY
Skaveni nie znają z byt dobrze człowieczej mowy.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Co ciekawe, nie ma jednego, uniwersalnego języka ludzi w Starym Świecie. Bretończycy, mieszkańcy Imperium, Kislevici, Estalijczycy itp. nie potrafią się zazwyczaj ze sobą porozumieć bez tłumacza albo znajomości obcego języka.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
To ciekawe zagadnienie. Historycznie rzecz biorąc w okresie średniowiecza i renesansu zasady pisowni były bardzo płynne, często obok siebie funkcjonowało kilka różnych wersji ortograficznych reguł - nie było wtedy urzędów czy instytucji regulujących takie sprawy.
Sądzę jednak, że z drugiej strony rasy bardzo zaawansowane kulturowo i zakorzenione w tradycji piśmienniczej, jak elfy czy krasnoludy, mają swoje "standardy" do których się stosują.
Sądzę jednak, że z drugiej strony rasy bardzo zaawansowane kulturowo i zakorzenione w tradycji piśmienniczej, jak elfy czy krasnoludy, mają swoje "standardy" do których się stosują.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.
Zakładając, że runy krasnoludzkie są wzrowane na Futharku to ortografia była baaardzo ważna, bo złe użycie runy wiązało się ze sprowadzeniem na siebie gniewu bogów albo totalnie innym znaczeniem wyrazu.
"Największa ofiara- to ofiara z własnej woli." - Św. Maksymilian Maria Kolbe
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
Macie może jakiś sposób na transport pegazów tak, żeby nie zajmowały same całego pudełka? Niby można w częściach, ale one później na turniejach wypadają co chwilę z tych podstawek. obracają się na wszystkie strony itp...
Z pegazami zawsze było ciężko je rozsądnie poupychać do walizki. Ja mimo wszystko trzymam je luzem (jeźdźcy, pegazy i podstawki osobno). Jednego pegaza z jeźdźcem mam sklejonego i jest już kompletnie nieustawny!
Najlepiej zrobić osobny mały kartonik na same pegazy. A resztę do walizki.
Najlepiej zrobić osobny mały kartonik na same pegazy. A resztę do walizki.
takie plastikowe pudelka do przechowywania zywnosci./ja takie kupowalem swego czasu w markecie/
stosunkowo zywotne i calkiem sporo pegazow mozna tam upchnac.
i lepiej pegaza nie kleic-jezdziec + pegaz ujdzie ale podstawki to bron boze. lamia sie paskudy szybko...no i zajmuja 2x wiecej miejsca
stosunkowo zywotne i calkiem sporo pegazow mozna tam upchnac.
i lepiej pegaza nie kleic-jezdziec + pegaz ujdzie ale podstawki to bron boze. lamia sie paskudy szybko...no i zajmuja 2x wiecej miejsca
Też miałem ten sam problem z pegazami - nieprzyklejone zawsze wypadały z podstawek i przekręcały się po osi. Od tego czasu ścinam ostatni milimetr tego przezroczystego bolca, robię dziurkę w pegazie i w tym bolcu i pinuję oba. Sklejam drucik tylko ze strony podstawki, a u pegaza zostawiam w miarę luźno. Dzięki temu moje pegazy po złączeniu z podstawką trzymają się o wiele pewniej i nie kręcą się.belaras pisze:Macie może jakiś sposób na transport pegazów tak, żeby nie zajmowały same całego pudełka? Niby można w częściach, ale one później na turniejach wypadają co chwilę z tych podstawek. obracają się na wszystkie strony itp...
Bardzo dużo wody upłynie, zanim Bretonnia zobaczy nowy Army Book. Przed nią wg. plotek jeszcze Ogre Kingdoms, Tomb Kings, Orcs&Goblins, może Wood Elves.
pzdr
pzdr
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
-
- Oszukista
a kiedyś dawno temu AB był zapowiadany na początek 2010 roku...
-
- Pseudoklimaciarz
Mam pytanie czy formacja lancy jest dla wszystkich knightów Bretonni, głównie mi chodzi o Questingów.
- BoB miniatures
- Chuck Norris
- Kontakt:
A ja mam inne pytanie odnośnie lancy. Czy damselka będąca w 2 szergu, może w tej edycji czarowac? bo coś słyszałem ,że może, a w poprzedniej edycji nie mogła...
-
- Oszukista
no więc:
1) temat do noobowych pytań
2) może, wszystkie czary nie wymagające line of sight (tzn. wszelkie poza magic missile)
3) być może coś się na temat posiadania line of sight z drugiego szeregu zmieniło, ale nie wydaje mi się
4) w 7 ed. czarodziejka też mogła czarować, na tych samych zasadach co obecnie (tyle, że wtedy było więcej czarów wymagających LOS )
1) temat do noobowych pytań
2) może, wszystkie czary nie wymagające line of sight (tzn. wszelkie poza magic missile)
3) być może coś się na temat posiadania line of sight z drugiego szeregu zmieniło, ale nie wydaje mi się
4) w 7 ed. czarodziejka też mogła czarować, na tych samych zasadach co obecnie (tyle, że wtedy było więcej czarów wymagających LOS )