![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ale rzeczywiście jest w erracie do RB VIII edycji 6 strona po prawej ze moze i GW i 2xHW.
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Na prawdę dobre źródło zasad.Młody Pajak pisze:Może używać.. sam nieraz takowego składałem i grałem
Już napisałem dlaczego możnaAsassello pisze:Na prawdę dobre źródło zasad.Młody Pajak pisze:Może używać.. sam nieraz takowego składałem i grałem
Pająk pisze:Jak to w końcu jest z zasadą Inspiring Presence? Np. Skink Priest z 6 Ld jest w 12'' od saurusów z 8 Ld, to oni muszą testować Ld na generalskim, czy mogą na swoim?
I druga kwestia- co się dzieje z Ld jeśli Skink Priest jest w saurusach? Jest osobna zasada, że oddział korzysta z najwyższego Ld w oddziale. Tu się te dwie zasady wykluczają, która jest ważniejsza? Imho oddział może testować wtedy na swoim Ld, ale pewności 100% nie mam.
Musisz korzystac z Ld generala jesli jestes w zasiegu.Pająk pisze:Pająk pisze:Jak to w końcu jest z zasadą Inspiring Presence? Np. Skink Priest z 6 Ld jest w 12'' od saurusów z 8 Ld, to oni muszą testować Ld na generalskim, czy mogą na swoim?
I druga kwestia- co się dzieje z Ld jeśli Skink Priest jest w saurusach? Jest osobna zasada, że oddział korzysta z najwyższego Ld w oddziale. Tu się te dwie zasady wykluczają, która jest ważniejsza? Imho oddział może testować wtedy na swoim Ld, ale pewności 100% nie mam.
Anyone?
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Ja tam się uczyłem tylko o praktycznie jednoznacznych językach (programowaniaInfernal Puppet pisze:Jakbyś sie uczył o wieloznaczności języka to byś wiedział, że to praktycznie niemożliwe.
Mogli by pisać tak, by pola do interpretacji było mniej, ale całkowicie się tego zlikwidowac nie da.
cold turkey pisze:To moze nie do konca pytanie z VIII edycji - ale czy BSB [armii, hero] moze miec great weapon/dwie bronie albo
tarcze ?
Nie moge tego znalezc. Jest napisane tylko, ze zwykły sztandarowy ma to samo co oddzial.
Odnosi się tylko to sztandarowych jednostki i tylko do nich.Q: Can a Standard Bearer use a weapon that requires two hands?
Can he use an additional hand weapon? (p94)
A: Yes to both questions.
Q: Does a magic item or spell that gives a bonus to a characteristic,
do so bonus for all rules purposes (e.g. the effect of spells,
characteristic tests, etc)? (p4)
A: Yes, except for magic weapons or where the description of
the item or spell specifically says otherwise.
To chyba wyjaśnia kwestię przekazywania 10ws przez wampira.Q: Does a weapon that gives a bonus to a characteristic only give
that bonus when being used to attack a model?(p4)
A: Yes, including magic weapons unless specifically stated
otherwise.
Za dokładnie.bigpasiak pisze:Odnosi się tylko to sztandarowych jednostki i tylko do nich.Q: Can a Standard Bearer use a weapon that requires two hands?
Can he use an additional hand weapon? (p94)
A: Yes to both questions.