Kościół , religia , wiara
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Kościół , religia , wiara
Wcale mi nie przykro jeśli obrazek kogoś obraża zamiast śmieszyć bo trzeba mieć też trochę poczucia humoru i czasami rozładować atmosferę Swoją drogą urzędników skarbowych ciągle mieszają z błotem na łamach mediów i forów internetowych... ale raczej nie z powodu gwałtów na nieletnich
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!
Taka mnie już nie po raz pierwszy naszła refleksja podczas narodowych dni grobbingu... Polacy to na wszystkim sobie lubią zarobić. I nawet te hieny cmentarne nie przeszkadzają mi tak bardzo jak cwaniaczki wciskający ludziom tandetne znicze i wiązanki z astronomicznym przebiciem.
wymienione media nie mogły się równać zasięgiem z połączonymi TVN, Polsatem, Gazetą Wyborczą, Polityką, Newsweekiem, RMFFM, ZETką, Onetem, TOKFM, FiM i podobnym śmieciemŻaba pisze:ot wahadło dziejów przechyla się w drugą stronę jak Jedynie Moralni mieli za plecami całą telewizję publiczną (1,2, programy regionalne) + radio publiczne (od 1 do 4) + Rzepę + Dziennik + Nasz Dziennik + Wprost + Gościa Niedzielnego i spółkę to równowaga była zachowana a uśmiech nie schodził z ust ?
a agresję wzbudza buta i przekonanie o własnej nieomylności pomimo oczywistych faktów.
mnie nie przeszkadza kościół który reguluje wyłącznie życie własnych wyznawców tak jak nie zwalczam i nie wyśmiewam wierzących w UFO czy druidów - niestety KK/Islam/komunizm nie dość że interesuje się swoimi wyznawcami to wyjątkową energię poświęca na uszczęśliwianie innych, zwykle wbrew ich woli
pzdr,
Ż.
skoro denerwuje Cię cynizm w stosunku do mas ludzkich, jak określisz stopień realizacji w praktyce POpularnych haseł - realizacji POlityki Miłości i budowania Drugiej Irlandii ( takie zapożyczenie z powodu wyjałowienia światopoglądowego autorów zapewne z idei Drugiej Japonii 30 lat wcześniej )
Największym matrixem w sprawach wyznaniowo-społecznych i abstrakcyjnym pojmowaniem WIARY jest to co robią chasydzi w "państwie" na samogłoskę z kropką - do przeczytania w Rzepie
Moglbys Dziku hamowac czasami jezyk skoro obuzasz sie na glupie fotki i dowcipy i nie nazywac ludzi pracujacych w kilku rozsadnych mediach "smieciem". Nie przyczepilbym sie ale jak czegos wymaga sie od innych to trzeba najpierw pilnowac siebie
ho ho, Michał, jakiś Ty nagle powściągliwy i pohamowany no nie poznaję kolegiAkadera pisze:Moglbys Dziku hamowac czasami jezyk skoro obuzasz sie na glupie fotki i dowcipy i nie nazywac ludzi pracujacych w kilku rozsadnych mediach "smieciem". Nie przyczepilbym sie ale jak czegos wymaga sie od innych to trzeba najpierw pilnowac siebie
Dorastam
A tak powaznie to nie slyszales raczej zebym kogos nazywal smieciem z kim sie nie zgadzam bo nie lubie stosowania tego slowa w stosunku do innych ludzi. Poza tym jestem odbiorca czesci z mediow wymienionych przez Dzika i twierdze ze pracuja tam dobrzy dziennikarze.
PS. A tak naprawde chodzi o to ze jako ex pracownik GW poczulem sie urazony;p
A tak powaznie to nie slyszales raczej zebym kogos nazywal smieciem z kim sie nie zgadzam bo nie lubie stosowania tego slowa w stosunku do innych ludzi. Poza tym jestem odbiorca czesci z mediow wymienionych przez Dzika i twierdze ze pracuja tam dobrzy dziennikarze.
PS. A tak naprawde chodzi o to ze jako ex pracownik GW poczulem sie urazony;p
Żaba ogar Wprost jest teraz naprawde fajny (przynajmniej dla mnie,czytelnika który nie utożsamia się z bredniami Naszego Dziennika i lizaniem dupy PO w TVN.Żaba pisze:ot wahadło dziejów przechyla się w drugą stronę jak Jedynie Moralni mieli za plecami całą telewizję publiczną... Wprost
Z dzikiem się zgadzam w tej kwestii żę to miał być temat do dyskuji Kościół,religia,wiara a nie jedynie wrzucanie jakiś prowokujących obrazków.Może do rozluźnienia pośladów to wrzucajcie
pozdro
Chyba pod Lublinem.DZIK pisze:wymienione media nie mogły się równać zasięgiem z połączonymi TVN, Polsatem, Gazetą Wyborczą, Polityką, Newsweekiem, RMFFM, ZETką, Onetem, TOKFM, FiM i podobnym śmieciemŻaba pisze:ot wahadło dziejów przechyla się w drugą stronę jak Jedynie Moralni mieli za plecami całą telewizję publiczną (1,2, programy regionalne) + radio publiczne (od 1 do 4) + Rzepę + Dziennik + Nasz Dziennik + Wprost + Gościa Niedzielnego i spółkę to równowaga była zachowana a uśmiech nie schodził z ust ?
Ż.
W całej reszcie Polski zasięg cywilizacyjnośmierciowych żydokomunistycznych mediów (radia, telewizje) nie miał nawet startu do odbieralnej w całej Polsce TVP czy Radia Maryja, które da się odebrać na najsłabszym radiu w największej dziurze (kiedy wszystkie inne stacje radiowe są już nie do wyjęcia).
Nie będę nawet komentował wymienienia portalu internetowego w dyskusji o zasięgu mass-mediów, sam się doskonale skasowałeś
PS. A Wprost owszem, od kiedy stanowisko naczelnego objął ten niepolak Lis, jest czytalne. Mniej-więcej na poziomie Newsweeka (czyli umiarkowana, myśląca prawica -- w Polsce mniejszość jeszcze bardziej mniejszościowa niż geje), więc bez rewelacji, no ale przynajmniej już nie wywołuje wymiotów.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
statystyka chłopie jest ważniejsza niż odbiór na wsi pod Włodawą
gazety juz dawno wbiły mocno w net, info i manipula sa tam tak samo obecne na stronach prasowych i portalach informacyjnych, także wielki LOL z komentarza wyżej
jeśli mod nie potrafi nim być dajcie nam- użytkownikom choćby opcje ignoruj/wróg
albo kogoś kto to umie jak JJ, Ziemko czy Barb
gazety juz dawno wbiły mocno w net, info i manipula sa tam tak samo obecne na stronach prasowych i portalach informacyjnych, także wielki LOL z komentarza wyżej
jeśli mod nie potrafi nim być dajcie nam- użytkownikom choćby opcje ignoruj/wróg
albo kogoś kto to umie jak JJ, Ziemko czy Barb
w Polsce się odbywa masowe straszenie prawicą, kościołem, religią
przez ludzi, którzy swoimi rządami coraz bardziej dołują (jak to nawet JKM stwierdził - największą mafię) i chcą jedynie odwrócić społeczną uwagę
jak długo to można łykać?
gdzie te miliony twardogłowych prawicowców ? w Warszawie Was otaczają ? a może jakiś lincz na nich profilaktycznie należy wykonać ?
przez ludzi, którzy swoimi rządami coraz bardziej dołują (jak to nawet JKM stwierdził - największą mafię) i chcą jedynie odwrócić społeczną uwagę
jak długo to można łykać?
gdzie te miliony twardogłowych prawicowców ? w Warszawie Was otaczają ? a może jakiś lincz na nich profilaktycznie należy wykonać ?
Spokojnie, przecież Tomash tylko pokazał Ci, że nie tylko jedna strona używa mediów do swoich celów. To co zarzucasz PO robi też PiS. Obrzucasz jedne media błotem, zdając sie nie zauważać politycznego zaangażowania innych. Strasznie jesteś uparty i zacietrzewiony w tym swoim negowaniu rzeczywistości. I tak, twardogłowa prawica najbardziej widoczna w tej chwili jest w Warszawie, przychodzi modlić się "pod krzyż". Cholera zawsze myślałem, że "Polityka" jest bardziej za lewicą niż za PO, chyba przestanę ich czytać jeśli to prawda. Z resztą to chyba temat o religii był.
-
- Mudżahedin
100% zgadzam się z dzikiem.
To środowisko Radio Maryja/skrajnie prawicowe jest demonizowane a już na pewno liczba jego zwolenników. Nie znam takich ludzi w ogóle. To samo z obrońcami krzyża byłem w sierpniu czyli w czasie największego natężenia w sprawie krzyża na krakowskim przedmieściu i było tam raptem kilka osób.
To środowisko Radio Maryja/skrajnie prawicowe jest demonizowane a już na pewno liczba jego zwolenników. Nie znam takich ludzi w ogóle. To samo z obrońcami krzyża byłem w sierpniu czyli w czasie największego natężenia w sprawie krzyża na krakowskim przedmieściu i było tam raptem kilka osób.
HE 2.5k
-
- Masakrator
Biedne skrajnie prawicowe szaraczki atakowane ze wszystkich stron przez POpulistyczne i lewackie media, uciskane przez żydo-ateistyczną mafię.
Szkoda tylko, iż za raptem 10 dni okaże się, iż jakoś ta "gnojona" mniejszość wypełźnie na ulice i po skanduje sobie 'heil-hitlerki" na ulicach Warszawy.
Oj Panowie, popadacie w hipokryzje, lecz nie przeszkadza mi to zbytnio. Przynajmniej mam ubaw.
Szkoda tylko, iż za raptem 10 dni okaże się, iż jakoś ta "gnojona" mniejszość wypełźnie na ulice i po skanduje sobie 'heil-hitlerki" na ulicach Warszawy.
Oj Panowie, popadacie w hipokryzje, lecz nie przeszkadza mi to zbytnio. Przynajmniej mam ubaw.
Chyba się źle czujesz. Marsz Niepodległości nie ma nic wspólnego z nazizmem. Zresztą można setki razy razy powtarzać, że Hitler i jego banda nie byli jedynymi osobami używającymi salutu rzymskiego. Międzywojenny OWP liczący 200 tysięcy członków też go używał. Nazistami na pewno nie byli.Varinastari pisze:Biedne skrajnie prawicowe szaraczki atakowane ze wszystkich stron przez POpulistyczne i lewackie media, uciskane przez żydo-ateistyczną mafię.
Eee, możesz mi wytłumaczyć co ma gnojenie i ośmieszanie w mediach do wyjścia na ulicę. Jedno nie przeszkadza drugiemu. To, że w "salonwych mediach" jedzie się prawice nie przeszkadza w zorganizowaniu manifestacji nacjonalistycznej (ba wręcz do tego zachęca).Varinastari pisze:Biedne skrajnie prawicowe szaraczki atakowane ze wszystkich stron przez POpulistyczne i lewackie media, uciskane przez żydo-ateistyczną mafię.
Widzę, że temat religii powoli się wyczerpał, bowiem od paru postów brak jest merytoryki i mamy jakąś tanią propagandę w stylu tego zdjęcia. No ok. jedni mogą mówić, że proboszcze zabawiają sie z małymi dziewczynkami, a ja mogę sobie powiedzieć, że każdy ateista raz w tygodniu zabija młodą owieczkę i wypija jej kre zagryzając ja porcją boćwiny, też śmieszne co.
Ale dobra wróćmy jeszcze na chwilę do tego molestowania. Bo jakoś nie mogę znaleźć jaka jest skala molestowania w Kościele. Bo wszyscy tak gadają, że jest to jakaś straszna plaga, ale nikt nie przedstawia liczb. Ja podejrzewam, że tak naprawdę jest ona mniejsza niż w ogóle społeczeństwa, ale oczywiście trzeba nagłośnić każdy przypadek aby dojebać czarnym i wytworzyć negatywny stereotyp.
Można to powtażać do usranej śmierci, a i tak każdy narodowiec dla lewicy to faszysta.Rilam pisze:Chyba się źle czujesz. Marsz Niepodległości nie ma nic wspólnego z nazizmem. Zresztą można setki razy razy powtarzać, że Hitler i jego banda nie byli jedynymi osobami używającymi salutu rzymskiego. Międzywojenny OWP liczący 200 tysięcy członków też go używał. Nazistami na pewno nie byli.
Ostatnio zmieniony 1 lis 2010, o 14:54 przez Tullaris, łącznie zmieniany 1 raz.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
to jest powazna dyskusja, czy wylewanie zali? K***a, gdzie jest moderacja?
-
- Masakrator
Akurat wylewanie żali widać bardziej z waszej strony, moi drodzy fani kk.
Poza tym, nikt tutaj nie zmusza kogokolwiek to wypowiadania się.
Poza tym, nikt tutaj nie zmusza kogokolwiek to wypowiadania się.