Szczury 2500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Re: Szczury 2500

Post autor: Virgo »

Heroes:
Grey Seer; General; Skalm; Shadow Magnet Trinket; Dispel Scroll; Screaming Bell 525
Chieftain, Battle Standard 70
Plague Priest; Flail; Plague Furnace; Talisman of Preservation 299
Warlock Engineer; Doom Rocket; Warp-Energy Condenser 115

Core:
25 Stormvermin; Shields; Standard; Musician; Fangleader; Storm Banner 275
50 Clanrat Slaves; Slave Musician 102
21 Clanrat Slaves; Slave Musician 44

Special:
35 Plague Monks Standard; Musician, Bringer-of-the-Word; Plague Banner 300

Rare:
Hellpit Abomination 235
Doomwheel 150
Warp-lightning Warp Cannon 90
Warp-lightning Warp Cannon 90

Taka modyfikacja. Jedna pitka na dwie latarki. Ostatnio albo połowa armii ma płonące ataki albo 30+ strzałów na turę :? No i latarki zawsze pozwolą na grę z kontry jak przeciwnik nie ma strzelania. Ze złożenia slotów special i core jestem zadowolony więc tu bym nic nie zmieniał. Za zaoszczędzone punkty Shadow Magnet Trinket na Seerze i Talisman of Preservation na Prieście. Scrying Stone jest fajny, ale jak dostajemy 3 rany to już nawet nie można sobie poturlać dla farta :(
Lepsze czy gorsze? Chodzi mi konkretnie o to czy się opłaca zamienić jedną abomkę na dwa działa? Tym bardziej, że wychodzą w plastiku już w styczniu :mrgreen:

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Też rozważam takie wystawiania w rarach z przyczyn podaych przez Ciebie. Dużo armii może mieć coś płonącego w każdej fazie i abomki niestety szybko przez to schodzą :/
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

tylko 2 abominacje, na Twoim miejscu wyrzuciłbym małe slavy jedno działo i doomwheel byle były dwie abomki. Tylko tak ogólnie to ja gram na dwóch seerach więc trudno mi komentować coś wiećej ; )

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Wersja z dwoma abominacjami jest na poprzedniej stronie i ostatnio się nie sprawdza :P
Qc-Rat jeśli możesz zapodaj swoją kminę :)

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

czy mnie się wydaje czy dzwoneczek ciągnie 25stormverminów?
lepiej będzie jeżeli dasz sztormówe na BSB a za koszt 25 stormów clanraty...

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Sztormówa na stormverminach pomaga zapchać slot core. Zamienienie stormverminów na klocek clanratów o tym samym koszcie spowoduje, że żeby dać stormówę na BSB będę musiał wyrzucić 50 pkt z rozpiski. Poza tym pisałem, że ze złożenia corów jestem zadowolony :P
2 latarki/abominacja :?:

ODPOWIEDZ