Arbiter, ja bym to zwindykował na Twoim miejscuSlayer Zabójców pisze:Całuje po stopach. Myslalem, ze poprostu rusza się 3d6.

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Arbiter, ja bym to zwindykował na Twoim miejscuSlayer Zabójców pisze:Całuje po stopach. Myslalem, ze poprostu rusza się 3d6.
Domyślam się, mały świntuszkuKubcio pisze:Arbiter, ja bym to zwindykował na Twoim miejscu
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Rozdzielało się w 7ed. w 8ed, maszyna jest traktowana jako pojedynczy model. W przypadku magii i strzelania ma ona 7T i W=liczbie załogi (czyli w przypadku dwarfów 3 lub 4 jeśli mamy inżyniera dokupionego) i Sejva równego tego załogi (6+ w naszym przypadku).Slayer Zabójców pisze:modelem jest maszyna, to wtedy trafienia się rozdziela?
Tak, liczba oczek na artyleryjce to auto-hity, normalnie bierzesz 8 kości i kulasz na zranienie.Slayer Zabójców pisze:Oprócz tego jak organki wystrzelą np. w trolla, wypadnie liczba 8, dostaje on 8 trafień?
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
zgadza się, to ich specjalna zasada opisana na str.60 Skaveńskiego armybookaLaik pisze:skaveńskie weapon teamy mają taką swoją zasadę, mylisz to z nową zasadą działającą na samotnych bohaterów znajdujących się bodajże do 3 cali od swojego oddziału podobnej wielkości co oni sami.
Polega to mniej więcej na tym, że ustawiasz jeden ze swoich oddziałów (raczej mniej warty punktowo) tak by przeciwnik nie miał innych atrakcyjnych opcji ruchu poza zaszarżowaniem tego oddziału. W momencie, gdy przeciwnik deklaruje szarżę na ten oddział Ty deklarujesz Flee! Ważne jest w tym wypadku pamiętanie, iż ucieka się względem linii środek-środek obu oddziałów - goniącego i uciekającego - dlatego można się tak ustawić, by uciekając pociągnąć przeciwnika za sobą lekko w bok. Pozwala to wystawić oddział przeciwnik, tak jak byś sobie tego życzył - tak by jego flanka ustawiona była na szarżę Twego innego oddziału, na ostrzał lub po prostu odciągnięcie oddziału wroga i przedłużenie jego egzystencji poza walką.Slayer Zabójców pisze:Mam pytanie do dlugobrodych, na czym polega dokladnie odginanie szarz ?
tez nie do konca tak.cahir pisze:To jest tak, że jeśli kula nie zabije wielo-woundowego targetu to się jakby w/na nim zatrzymuje i nie leci dalej. Czyli jak bolec. Przez zwykłe leci po całości.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie