Kacper pisze: Mocne słowa jak na zakompleksiałego nerda. Chociaż nie... w Internecie zawsze kozaczycie.
Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Temat filmowy
Kacper pisze:Mocne słowa jak na zakompleksiałego nerda. Chociaż nie... w Internecie zawsze kozaczycie.Tomash pisze:Mocne słowa jak na kogoś mającego problemy z podstawami ortografii.Kacper pisze:Jak kolejne nagrody zgarniają filmy takie jak Avatar, The Hurt Locker czy Social Network, to szlak mnie trafia.
Tygodniowego?
Ja w realu tez kozacze, wiec moze sie skusisz na odpoczynek od monitora?
nie rozpędzacie się przypadkiem z tym kozaczeniem poza kompem? zaczyna to niebezpiecznie wyglądać...
a w temacie:
Parę dni temu widziałem Weekend i jestem poważnie zadowolony! świetna sprawa, łatwa lekka i przyjemna.
a w temacie:
Parę dni temu widziałem Weekend i jestem poważnie zadowolony! świetna sprawa, łatwa lekka i przyjemna.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Na gole klaty...
Dmtrij za powaznie wszystko bierzesz...
Mysle, ze wiekszosc zauwazyla sarkazm w mojej wypowiedzi, ale Ty po raz kolejny nie skumales o co biega.
Widze, ze zdolnosci czytelnicze Ci siadaja, bo w temacie o Bazylu tez sie splamiles
Dmtrij za powaznie wszystko bierzesz...
Mysle, ze wiekszosc zauwazyla sarkazm w mojej wypowiedzi, ale Ty po raz kolejny nie skumales o co biega.
Widze, ze zdolnosci czytelnicze Ci siadaja, bo w temacie o Bazylu tez sie splamiles
staram się nadążyć za Twoim poczuciem humoru, ale jakoś marnie mi to idzie - jesteś niedościgniony.
zastanawiam się jak bardzo kozaczysz poza monitorem
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Co do podstaw ortografii to Tomash ma absolutną rację - szlag (sic.) mnie trafia jak muszę czytać posty z bykami ortograficznymi Dla mnie osobiście pisanie postów z błędami ortograficznymi kojarzy się z brakiem szacunku dla ewentualnych czytających. Poza tymTomash pisze:Mocne słowa jak na kogoś mającego problemy z podstawami ortografii.Kacper pisze:Jak kolejne nagrody zgarniają filmy takie jak Avatar, The Hurt Locker czy Social Network, to szlak mnie trafia.
dla młodych ludzi - szczególnie wzrokowców - powoduje zbędny "mętlik ortograficzny" i ci przez naśladownictwo również zaczynają popełniać błędy.
PROSZĘ ( nie: BŁAGAM!!!) O ZACHOWANIE POPRAWNEJ ORTOGRAFII
Uff, wiem ze to trąci moralizatorstwem, ale nie mogłem się powstrzymać
Nie, Tomash nie ma racji. Jest to temat filmowy, a nie "ortografia polska" i jeśli Tomash widzi błąd ortograficzny, to wystarczy, że go zmieni i wyśle pw do użytkownika, ale widocznie wcale nie chodzi o ten błąd ortograficzny. Chodzi o dowartościowanie swojej osoby i pokazanie "ja tu jestem mądry". I nieważne, że dyskusja jest o filmach, nieważne, że szlag wcale nie jest podstawami ortografii, tylko archaicznym rzeczownikiem, nieważne czy błędy ortograficzne są nagminne u tego użytkownika, ważne to się wp******** w temat i zaistnieć.
Także przepraszam was za mój błąd ortograficzny.
(btw Ziemko, twój sarkazm nie był zauważalny)
Także przepraszam was za mój błąd ortograficzny.
(btw Ziemko, twój sarkazm nie był zauważalny)
I co jeszcze, może Ci słownik ortograficzny zasponsorować?Kacper pisze:jeśli Tomash widzi błąd ortograficzny, to wystarczy, że go zmieni i wyśle pw do użytkownika
Weź się już uspokój i włącz spell-checkera w przeglądarce.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Spell checker dobra rzecz a poza tym nie robiąc błędów nie dasz pretekstu do
kąśliwych uwag, które - jak by nie patrzeć - są zasadne . Pozdrawiam.
Druga sprawa z całkiem innej beczki. Kto jeszcze widział "Weekend" Tu jest opinia, że OK, natomiast czytałem w paru miejscach, że dno... Nie wiem co myśleć
kąśliwych uwag, które - jak by nie patrzeć - są zasadne . Pozdrawiam.
Druga sprawa z całkiem innej beczki. Kto jeszcze widział "Weekend" Tu jest opinia, że OK, natomiast czytałem w paru miejscach, że dno... Nie wiem co myśleć
Hurt Locker to kolejny Helikopter w Ogniu, tylko tym razem o wspaniałej jednostce saperskiej, gdzie się rozbraja po 800 bomb na głowę, jest się przy tym wyluzowanym, a po akcji najchętniej jeździ postrzelać do terrorystów, przeznaczając najczęściej jedną kulę na turban. Może realizmu jest w tych filmach coraz więcej, ale dla mnie to wciąż głęboki Warhummer Fantasy Battle.Kacper pisze:Jak kolejne nagrody zgarniają filmy takie jak Avatar, The Hurt Locker czy Social Network, to szlak mnie trafia.
Social Network akurat mi się podobał. To jest właśnie temat na czasie. O prawach autorskich, zarabianiu w internecie, dziurach w prawie i o wyłudzaniu kasy. Całym sercem byłem za głównym bohaterem, który odwalał najwięcej roboty, ale to w filmie bo w rzeczywistości to się chyba nikt nie dowie jak było naprawdę.
Avatar to udane połączenie zdjęć dżungli z trójwymiarową grafiką rozwleczone niebotycznie do ponad 2 godzin, z ludkami świetnie pasującymi do płatków śniadaniowych
przedział wiekowy 16-18 lat jara się tym straszni, ja myślałem że nie powstanie gorszy film od ciacho myliłem się Choć lubię Pazure i życzę mu najlepszego, ale nasi aktorzy wypadają lepiej przed a nie za kamerą np Lindasmiejagreg pisze: Druga sprawa z całkiem innej beczki. Kto jeszcze widział "Weekend" Tu jest opinia, że OK, natomiast czytałem w paru miejscach, że dno... Nie wiem co myśleć
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
No właśnie, jeśli jest to film pokroju "Ciacha" to na luzie sobie odpuszczę... Thx.
- Król Goblinów
- Wodzirej
A tam, napisze- z ostatnich wrażeń - Tron Legacy ( w wersji 3d) - super. Wizualnie extra , Jeff Bridges i 13-tka robi grę i najmocniejszy aspekt filmu -muzyka ( w całości robiona przez Daft Punk, polecam wszystkie tracki). Osobiście 8/10
I Polowanie na Czarownice - myślę sobie średniowieczne klimaty będzie dobrze ale.. Nicolas, why... Słaby do potęgi i co gorsza, nudny. 2/10 za Cage'a bo go mimo wszystko lubię.
Co do Social Network- Film Świetny z 1 powodu - Niesamowity Reżyser ( Fight Club , Seven) . zrobić z w sumie prostej historii Zuckeberga film który trzyma tempo i jest ciekawy przez 110(?) min. jest dla mnie na duzy +.
Z dobrych filmów zeszłych lat mogę spokojnie polecić jeszcze Eastern Promisses (Vigo FTW) ,A.Prophet (Gomorra inaczej) + Klasyk of all time (odświeżałem pamięć) Milczenie owiec+ Hannibal.
pzdr,KG
I Polowanie na Czarownice - myślę sobie średniowieczne klimaty będzie dobrze ale.. Nicolas, why... Słaby do potęgi i co gorsza, nudny. 2/10 za Cage'a bo go mimo wszystko lubię.
Co do Social Network- Film Świetny z 1 powodu - Niesamowity Reżyser ( Fight Club , Seven) . zrobić z w sumie prostej historii Zuckeberga film który trzyma tempo i jest ciekawy przez 110(?) min. jest dla mnie na duzy +.
Z dobrych filmów zeszłych lat mogę spokojnie polecić jeszcze Eastern Promisses (Vigo FTW) ,A.Prophet (Gomorra inaczej) + Klasyk of all time (odświeżałem pamięć) Milczenie owiec+ Hannibal.
pzdr,KG
Co do Lectera, to o ile "Milczenie owiec" rządzi, a "Czerwony smok" jest całkiem ok, to "Hannibal" imho posysa po całej linii... strasznie chaotyczna akcja, i agentka Starling odgrywana przez kogoś innego niż Jodie Foster to nie to samo. Hopkins i ten włoski glina dawali radę, ale ona zepsuła ten film. Villain też mało przekonujący, o dziwo bo grany przez Oldmana. Choć to tylko moje zdanie ;p
Queek.
Dmtrij pisze:staram się nadążyć za Twoim poczuciem humoru, ale jakoś marnie mi to idzie - jesteś niedościgniony.
Jesli nie znasz sie na zartach i cale zycie interpretujesz niczym rawisci zasady to wspolczuje.
Zatem nastepnym razem bede Wam wklejal specjalne kolorowe napisy np. sarkazm ironia zlosliwosc zart
To moze bedzie latwiej
Mialem nie wchodzic w PiM, bo to moim zdaniem najglupszy dzial na tym forum i znowu uleglem i skonczylo sie jak zwykle
Szmata nie charakter powiedzenie
I ty, Ziemko?
Wracając do filmów, widział z was ktoś "Młodego Einsteina"? Według mnie jest to jeden z najśmieszniejszych filmów jakie widziałem (jak wyciągał kable z umywalki, żeby zrobić gitarę elektryczną - poziom absurdu jest tam niebezpiecznie wysoki), albo "Eating Raoul" najlepsza była z tego chyba scena w balii - takiego kombosa nie często się spotyka.
Wracając do filmów, widział z was ktoś "Młodego Einsteina"? Według mnie jest to jeden z najśmieszniejszych filmów jakie widziałem (jak wyciągał kable z umywalki, żeby zrobić gitarę elektryczną - poziom absurdu jest tam niebezpiecznie wysoki), albo "Eating Raoul" najlepsza była z tego chyba scena w balii - takiego kombosa nie często się spotyka.
Kazdemu sie zdarzy od czasu do czasu
zielonatrawa pisze:przedział wiekowy 16-18 lat jara się tym straszni, ja myślałem że nie powstanie gorszy film od ciacho myliłem się Choć lubię Pazure i życzę mu najlepszego, ale nasi aktorzy wypadają lepiej przed a nie za kamerą np Lindasmiejagreg pisze: Druga sprawa z całkiem innej beczki. Kto jeszcze widział "Weekend" Tu jest opinia, że OK, natomiast czytałem w paru miejscach, że dno... Nie wiem co myśleć
wow, poważnie? mam trochę wiecej niz 16 lat a wciąż uważam że film był bezbłedny.
Mam czassem wrażenie, że jakby Bekarty Wojny zrobiono w Polsce to kazdy by powiedział, że to głupi film bo tam się hitleraa zabija i że to jakas bajka jest...
Ten film trzeba oglądać z innym założeniem, jak pulp fiction, jak expendables czy ww. bękarty.
Ja do kina poszedłem na komedie smiejącą się z filmów gangsterskich i uważam ze swoją role spełniło! Popdpowiem także, że Machete też mi bardzo pasował niekoniecznie ze wzgledu na scenariusz a kunszt rodrigueza!
Pazura zrobił świetny film, szkoda tylko że próbując go w ten sam sposób co Ciacho nie zauważa się najważniejszego!