Idzie nowe...
Moderator: Kołata
Re: Idzie nowe...
co do Arachnaroka ostatnio natknełem sie na taki img:
bardzo jestem ciekaw co tym razem zaserwuje na GW
bardzo jestem ciekaw co tym razem zaserwuje na GW
- Król Goblinów
- Wodzirej
@Loko ale tak jest wszędzie . .na warseerze naprodukowali chyba 250 stron spamu, a tak naprawdę nie pa żadnej na 100% klepniętej info na temat booka ( na 6 tyg. przed releasem,lol)
@xaurus łooo dżizas aleś wyciągnął suchara.. ten img. to jeszcze z czasów młodości pamiętam
@xaurus łooo dżizas aleś wyciągnął suchara.. ten img. to jeszcze z czasów młodości pamiętam
http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=289654Król Goblinów pisze: nie ma żadnej na 100% klepniętej info na temat booka:
To co jest tu jest na 99,9% klepnięte
Plus coś bardziej namacalnego:
http://img413.imageshack.us/img413/9515/img0214qz.jpgThe pic is pretty big, but this guy's supposed to be on the cover of the army book.
Hard.kower.For the book: It's supposed to be full color, hardcover, 130+ pages.
Ale pięknie wydany podręcznik pewnie was nie interesuje, polscy powergamerzy, macie fapcie do tego
Animosity is going to get a bit more complex. Units are supposed to infight and/or shoot/attack others. But the potential benefits are bigger as well.
In general, the point costs are supposed to be lower.
The Arachnork spider is going to be huge (just sthink of a beast being able to spit on the WHF buildings - from above!). The profile is based around the number 7... its biggest problem seems to be the goblin crew.
Choppas give a strenght-bonus in the first round of a charge. Every Ork weapon is a choppa now - spears, magical weapons... a BO would attack with +3S in the first round of combat, as an example.
The number of magic items is going to be drastically reduced.
Feral Orks on boars... think S5... potentially 4A... dangerous on the charge...
Black Orks might get another attack on top of what hey have, and seem to be more dangerous than before.
Most intersting: there are a few new units without models. When those will be released... no idea.
Jeśli to jest choć trochę prawdziwe info, to ciekawe czy taki trend zostanie zachowany w reszcie AB wydanych w 8ed. - wynika z tego, że przedmioty magiczne daje Ci głównie RB, w niewielkiej ilości AB. Ciekawe czy takie ujednolicenie przedmiotów wśród armii jest przejawem pewnej świadomości GW o potrzebie stworzenia balansu między armiami.Virgo pisze:The number of magic items is going to be drastically reduced.
To jest już chyba norma - sculpterzy GW pracują jak chcą, kiedy chcą i nad czym chcąVirgo pisze:Most intersting: there are a few new units without models. When those will be released... no idea.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
No KU*WA! Obiecałem sobie nie wracać do battla a tu tak kuszą takimi fajnymi zmianami i gigantycznymi "pajonkami" (żeby jeszcze ceny obniżyli).
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Choppas give a strenght-bonus in the first round of a charge. Every Ork weapon is a choppa now - spears, magical weapons... a BO would attack with +3S in the first round of combat, as an example.
Jak dla mnie zajebioza
Ale wieści odnośnie redukcji ilości magicznego ekwipunku mnie smutają Fajny jest jednak klimat w tych wszystkich typowo orkowych nazwach...
No i niepokoi mnie JAK duży ma być ten cały Arachnarok Jak większa podstawka niż innych LT, to może być ciężko z ustawieniem go na niektórych stołach
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Będzie masakra. Właśnie też jestem ciekaw jak wielki będzie ten Arachnarok. Nie mogę się doczekać.Choppas give a strenght-bonus in the first round of a charge. Every Ork weapon is a choppa now - spears, magical weapons... a BO would attack with +3S in the first round of combat, as an example.
Solo pisze: Wjeba***** taką maskę że stoły powinny się załamać pod jej ciężarem.
Zauważyliście jedną rzecz:
i odnośnie tego samego:Choppas give a strenght-bonus in the first round of a charge.
To w końcu tylko przy szarży ten bonus, czy tak jak teraz w pierwszej turze walki?a BO would attack with +3S in the first round of combat, as an example.
Z pierwszego wynika drugie.Mac pisze:Zauważyliście jedną rzecz:i odnośnie tego samego:Choppas give a strenght-bonus in the first round of a charge.To w końcu tylko przy szarży ten bonus, czy tak jak teraz w pierwszej turze walki?a BO would attack with +3S in the first round of combat, as an example.
Odwrotnie nie
Czyli chyba niestety pierwsze.
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Feral Orks on boars... think S5... potentially 4A... dangerous on the charge...
ocb? dzik 4 ataki czy model 4 ataki?
ocb? dzik 4 ataki czy model 4 ataki?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
Działam na froncie zdarzeń! I tak zwykle jestem tam ignorowany, choć tym razem się udałoVirgo pisze:Mac przenosi LS na zupełnie nowy poziom i łata dziury w zasadach już na etapie plotek na warserze
Okazuje się, że bonus z "choppy" (która właściwie została zasadą armijną i nie jest już bronią) będzie działał w pierwszej rundzie walki, a nie tylko przy szarży. Black Orcs z S7 w pierwszej turze walki, Bossowie z S9 (z magiczną bronią) - szykuje się ostra jatka w zielonym stylu
General Orc boys could get a point more expensive, with a possible improvement in stats.
Goblins could get a little cheaper.
Choppa's indeed apply to any weapon.
Trolls move from rare to special, while rivertrolls and stonetrolsl remain rare.
Savage Orcs get a very fun option I will reveal when the pics of the miniatures are shown, though they speak for themselves... =)
Oh, and there apperantly IS a kind of Squig fanatic. I still don't buy this one.
Arachnorak:
Bigger as the Screaming Bell
Can be a mount for a shaman
Can be a mount for a bolt thrower or a net launcher (this one reduces stats).
Rare Choice
Goblin Slittaz:
Upgrade for normal Goblin units, but they are not hiding.
WS 4
A 3, Armourpiercing, ASF
Looking like Ninjas
Wurzzag on foot is coming definitely.
Savage Orcs Boars 5 in one box
Savage Orcs 10 in one box, but so much parts, that you can say you have 11.
slittaz brzmi jak specnaz. jak bedą za 2-3 pkt to kozacko:)
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293