Egzekutorzy!
Moderator: Yudokuno
a grales nimi, czy tylko na cyferki patrzales? imo sa zdecydowanie jedna ze slabszych kawalerii, gorzej wypadaja juz chyba tylko CoKTemple Guard pisze: Zgadza się, BK są chyba najlepszą kawalerią w WFB pod względem cena-jakość i w czołówce najlepszych kawalerii w ogóle. Kosztują o kilka punktów za mało, ale coś czuję, że z tego powodu ich koszt wzrośnie w nowym AB Wampirów.
Nie znasz się Gobos A COK to niestety wypadają gorzej od każdej kawalerii, więc to zły przykład Nawet ogry mają lepszą.Gobos pisze:a grales nimi, czy tylko na cyferki patrzales? imo sa zdecydowanie jedna ze slabszych kawalerii, gorzej wypadaja juz chyba tylko CoKTemple Guard pisze: Zgadza się, BK są chyba najlepszą kawalerią w WFB pod względem cena-jakość i w czołówce najlepszych kawalerii w ogóle. Kosztują o kilka punktów za mało, ale coś czuję, że z tego powodu ich koszt wzrośnie w nowym AB Wampirów.
Niestety Scimi ma racjeScimitar pisze:Nie znasz się Gobos A COK to niestety wypadają gorzej od każdej kawalerii, więc to zły przykład Nawet ogry mają lepszą.Gobos pisze:a grales nimi, czy tylko na cyferki patrzales? imo sa zdecydowanie jedna ze slabszych kawalerii, gorzej wypadaja juz chyba tylko CoKTemple Guard pisze: Zgadza się, BK są chyba najlepszą kawalerią w WFB pod względem cena-jakość i w czołówce najlepszych kawalerii w ogóle. Kosztują o kilka punktów za mało, ale coś czuję, że z tego powodu ich koszt wzrośnie w nowym AB Wampirów.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Zastanawiałęm się ostatnio jak by psrawdziła się 18stka executorow z pełnym commandem z Soul Steal Standart oraz BSB na koniku lub piechotą w nich z Hydra Banner. Drogie lecz z ostrym kopem.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
SSS daje że jak dajemy flee to się autozbieramy pod koniec tej fazy ruchu , czyli w swojej normalnie możemy szarżować.
Hydra ban daje dodatkowy atak dla modeli w pierwszej turze każdej walki.
Hydra ban daje dodatkowy atak dla modeli w pierwszej turze każdej walki.
- Temple Guard
- Falubaz
Ja tam Hydra Banner widzę tylko na CoK, bo to im daje najwięcej, czyli atak nie tylko dla rycerza, ale także dla CO. Dawanie go innym oddziałom uważam za marnowanie tego ataku
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
Zastanawiałęm się ostatnio jak by psrawdziła się 18stka executorow z pełnym commandem z Soul Steal Standart oraz BSB na koniku lub piechotą w nich z Hydra Banner. Drogie lecz z ostrym kopem.
Po co egzekutorom SSS ? proszę mi podać racjonale wyjaśnienie... inną kwestią jest sens ich na stole... hydra banner to nie jest głupi pomysł 12 ataków z KB... to są plusy a teraz wady
- drogi kolek w trzy dupy
- zbiera cały obstrzał - myślę że nawet bretka by nie chciała zostać zaszarzowana przez jednostki z S5 i 12 atakami z KB
- i ginie jak nocki z as 5+ śmiech na sali by "cieżka" piechota miała TAKIEGO as i na dodatek gorszego od lekkiej piechty
Po co egzekutorom SSS ? proszę mi podać racjonale wyjaśnienie... inną kwestią jest sens ich na stole... hydra banner to nie jest głupi pomysł 12 ataków z KB... to są plusy a teraz wady
- drogi kolek w trzy dupy
- zbiera cały obstrzał - myślę że nawet bretka by nie chciała zostać zaszarzowana przez jednostki z S5 i 12 atakami z KB
- i ginie jak nocki z as 5+ śmiech na sali by "cieżka" piechota miała TAKIEGO as i na dodatek gorszego od lekkiej piechty
- Temple Guard
- Falubaz
Hehe, Bretkę i tak raczej trudno zaszarżować, bo rycerze mają M8, a Exeki M5jarlaxle17 pisze:- zbiera cały obstrzał - myślę że nawet bretka by nie chciała zostać zaszarzowana przez jednostki z S5 i 12 atakami z KB
Po drugie wypraszam sobie, Exeki nie giną jak Nocniki, bo nocniki mają na ostrzał save 6+, a Exeki 5+ Za to w walce wręcz oba oddziały mają save 5+ Exeki od ostrzału giną jak zwykłe Gobliny z lekką zbroją i tarczą (też mają 5+), a w walce nawet łatwiej (Gobliny wyciągają 4+)
I kto powiedział, że Exeki są ciężką piechotą? Żadne elfy obecnie takowej nie posiadają, ale zaraz wychodzą nowe HE, a tam Phoenix Guard z savem 5+ i wardem 4+ będzie można uznać za ciężką piechotę, dzięki rewelacyjnej przeżywalności.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
- Corvus Albus
- Kretozord
Jestem bardzo zawiedzony ta jednostka pierwsze starcie z Bloody Knight atak w bok oddziału, żadne wampir nie ubity Egze dostają po kilka hitów i uciekają. Starciez driadami i treemanem porazka -.-. Jednostka wogole zbedna wyciac strone z nimiz rulebookaxD Byc moze ja jej nie potrafię wykorzystać bo dopiero się uczę grać, ale po 2 potyczkach nie dam im 3 szansy :<
- Corvus Albus
- Kretozord
Tzn tak wychodziłem z założenia ze egzeki będa suportować jakiś oddział i atak na flanki. Tylko, że jak już uderzył w Bloody w ten sposób nic nie zdziałały chyba miałem pecha w kościach