Idzie nowe...

Orcs and Goblins

Moderator: Kołata

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Neferkamin
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Re: Idzie nowe...

Post autor: Neferkamin »

Amour of Gork kosztuje 100 pts

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

czy dobrze czytam że piątki oddziałów nie mają animozji (wolf riders)? Coś w to niewierze.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jakby ktorys z graczy orokowo gobolinskich mial przypadkiem cos takiego fajnego, co nazywa sie na pe na de na ef to jakby cosik do mnie napisal to bede dzwieczny ;)

Marek15
Mudżahedin

Post autor: Marek15 »

DaBossa pisze:czy dobrze czytam że piątki oddziałów nie mają animozji (wolf riders)? Coś w to niewierze.
Właśnie, kto ma booka mógłby sprawdzić [-o< zawsze (chyba zawsze?) było że animozji nie mają mniejsi od 5 czyli 4 i mniej modeli, też jakoś nie wierzę w to by to zmienili

Awatar użytkownika
Król Goblinów
Wodzirej

Post autor: Król Goblinów »

Przyłączyłbym się do enigmatycznej prośby Ziemka :wink:
Pytanie natomiast - czy ktoś moze sprawdzić czy w zasadach ogólnych jest dokładny opisz Big'unsów? -tzn. czy jest czarno na białym ze armia może mieć jeden oddział total. Bo z zapisu w army liście mogę zakladać ze:
Orc Boyz: 1unit upgraded to Big,un. i dalej-
Savage Boyz:1unit upgraded to Big,un. , czyli tok rozumowania po jednym z każdego rodzaju. wiem ze mega życzeniowe myślenie, no ale niech ktoś plz looknie.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Król Goblinów pisze:czy ktoś moze sprawdzić czy w zasadach ogólnych jest dokładny opisz Big'unsów? -tzn. czy jest czarno na białym ze armia może mieć jeden oddział total.
Jest czarno na bialym. Jeden oddzial BigUnów w armii. Ze zlosliwym dopiskiem, ze w takim razie "wybierz mądrze". Serio.
Obrazek

Awatar użytkownika
maciom
Chuck Norris

Post autor: maciom »

pytanie czy to prawda że mamy odziałt gobo rydwanów 1-3??
czy jeśli mam przedmiot, który pozwala mi przerzucać każdego warda to, czy mogę też przerzucać ochronę magiczną?

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

Marek15 pisze:
DaBossa pisze:czy dobrze czytam że piątki oddziałów nie mają animozji (wolf riders)? Coś w to niewierze.
Właśnie, kto ma booka mógłby sprawdzić [-o< zawsze (chyba zawsze?) było że animozji nie mają mniejsi od 5 czyli 4 i mniej modeli, też jakoś nie wierzę w to by to zmienili

Zmartwie Was, ale jest tak jak było, żadnych zmian przy animozji u fastów.

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

Animozja : testują jednostki min 5 modeli. Nie testują walczące, w budynkach i uciekające. Podlegają jej tylko te jednostki które mają wymienioną ją w swoich zasadach czyli np. Squig Hoppers nie muszą jej testować :)
Big'uns : tylko jeden oddział na armię.
Boar Boyz i Savage Boar Boyz : każda jednostka ze sztandarowcem (nie tylko jedna i nie musi być big'uns) może mieć magiczny sztandar.
Squig herders: Unit size 10+ i minimum 1 NG na 3 Squigi czyli jednostka może się składać z 1 squiga i 9 NG? :P dziwne to jakieś
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
Neferkamin
Kontakt:

Post autor: Neferkamin »

macie rację z animozją, niedokładnie mi się przetłumaczyło i od razu zamieszanie. Przepraszam. 4 lub mniej nie testują.

A co do oddziałów gobolskich rydwanów 1-3 - tak, to prawda. Special choise - 50pts per model, 3 crew + 1 extra crew 5pts, +1 Giant wolf +5 pts. - Have fun

Awatar użytkownika
Erol
Mudżahedin

Post autor: Erol »

Animosity – 1 – D6 hitów z S3 na najbliższą jednostkę podatną na animozje (2d6 od hord)
2-5 – obowiązkowa szarża albo brak ruchu, strzelania, czarowania..
6 – ruch do wroga, a później obowiązkowa szarża.
:shock: To w takim razie kiedy można czarować?
Solo pisze: Wjeba***** taką maskę że stoły powinny się załamać pod jej ciężarem.

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

przy 2-5 jeśli wybierzesz szarżę jako reakcje na animozje i przy 6.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

ugh

Post autor: ugh »

LuciusII pisze:przy 2-5 jeśli wybierzesz szarżę jako reakcje na animozje i przy 6.
dwa pytania: czy musze miec zasieg szarzy ? jezeli tak to jak mam to obliczyc ? rzucic koscia ?

czy moze moge zrobic spalona szarze ?

oba pytania do 2-5 na rzucie

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

RB p. 16 - tam masz wszystko o szarżach
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

PSz
Falubaz

Post autor: PSz »

Odnośnie animozji

Ile to jest najbliżej? Co jak mam na animozje podatne tylko dwa oddziały np wolfiarzy a będą one po przeciwległych stronach stołu?
Czy oddział z animozją atakuje oddział który ma BO wewnątrz który jak wiemy tłumi animozje.

katerek
Masakrator

w promieniu 12"

Awatar użytkownika
Huss
Oszukista

Post autor: Huss »

Czy, któryś z posiadaczy nowego book'a, byłby taki miły i wrzucił tutaj dokładny angielski opis magicznego przedmiotu: Armour of Gork? Z góry dzięki

katerek
Masakrator

Huss pisze:Czy, któryś z posiadaczy nowego book'a, byłby taki miły i wrzucił tutaj dokładny angielski opis magicznego przedmiotu: Armour of Gork? Z góry dzięki
Mogę Ci napisać jak dokładnie działa bo w robocie nie mam AB :)

Edit: Właśnie zauważyłem że SOWB i SOBB nie mogą jeździć na rydwanie ale sipa :(

Awatar użytkownika
Huss
Oszukista

Post autor: Huss »

Myślę, że już tak dobrze przestudiowałeś nowego AB, iż jesteś wiarygodnym źródłem :p Ja myślę sobie właśnie o SOWB z tym pancerzem i great weaponem, walczącym w klocku SOBig'unsów:) A co myślicie o BOWB na rydwaniku?

katerek
Masakrator

Armour of Gork: HA,Daje +D3T testujesz przy pierwszej okazji kiedy wykonywany ma być rzut na zranienie w danej turze i ten wynik pozostaje do końca tej tury. Dodatkowo zadaje D6 impactów. 100 pkt

ODPOWIEDZ