Idzie nowe...
Moderator: Kołata
- Neferkamin
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
Re: Idzie nowe...
Amour of Gork kosztuje 100 pts
Jakby ktorys z graczy orokowo gobolinskich mial przypadkiem cos takiego fajnego, co nazywa sie na pe na de na ef to jakby cosik do mnie napisal to bede dzwieczny ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Właśnie, kto ma booka mógłby sprawdzićDaBossa pisze:czy dobrze czytam że piątki oddziałów nie mają animozji (wolf riders)? Coś w to niewierze.
![Pray [-o<](./images/smilies/eusa_pray.gif)
- Król Goblinów
- Wodzirej
Przyłączyłbym się do enigmatycznej prośby Ziemka
Pytanie natomiast - czy ktoś moze sprawdzić czy w zasadach ogólnych jest dokładny opisz Big'unsów? -tzn. czy jest czarno na białym ze armia może mieć jeden oddział total. Bo z zapisu w army liście mogę zakladać ze:
Orc Boyz: 1unit upgraded to Big,un. i dalej-
Savage Boyz:1unit upgraded to Big,un. , czyli tok rozumowania po jednym z każdego rodzaju. wiem ze mega życzeniowe myślenie, no ale niech ktoś plz looknie.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Pytanie natomiast - czy ktoś moze sprawdzić czy w zasadach ogólnych jest dokładny opisz Big'unsów? -tzn. czy jest czarno na białym ze armia może mieć jeden oddział total. Bo z zapisu w army liście mogę zakladać ze:
Orc Boyz: 1unit upgraded to Big,un. i dalej-
Savage Boyz:1unit upgraded to Big,un. , czyli tok rozumowania po jednym z każdego rodzaju. wiem ze mega życzeniowe myślenie, no ale niech ktoś plz looknie.
Jest czarno na bialym. Jeden oddzial BigUnów w armii. Ze zlosliwym dopiskiem, ze w takim razie "wybierz mądrze". Serio.Król Goblinów pisze:czy ktoś moze sprawdzić czy w zasadach ogólnych jest dokładny opisz Big'unsów? -tzn. czy jest czarno na białym ze armia może mieć jeden oddział total.
Marek15 pisze:Właśnie, kto ma booka mógłby sprawdzićDaBossa pisze:czy dobrze czytam że piątki oddziałów nie mają animozji (wolf riders)? Coś w to niewierze.zawsze (chyba zawsze?) było że animozji nie mają mniejsi od 5 czyli 4 i mniej modeli, też jakoś nie wierzę w to by to zmienili
Zmartwie Was, ale jest tak jak było, żadnych zmian przy animozji u fastów.
Animozja : testują jednostki min 5 modeli. Nie testują walczące, w budynkach i uciekające. Podlegają jej tylko te jednostki które mają wymienioną ją w swoich zasadach czyli np. Squig Hoppers nie muszą jej testować ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Big'uns : tylko jeden oddział na armię.
Boar Boyz i Savage Boar Boyz : każda jednostka ze sztandarowcem (nie tylko jedna i nie musi być big'uns) może mieć magiczny sztandar.
Squig herders: Unit size 10+ i minimum 1 NG na 3 Squigi czyli jednostka może się składać z 1 squiga i 9 NG?
dziwne to jakieś
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Big'uns : tylko jeden oddział na armię.
Boar Boyz i Savage Boar Boyz : każda jednostka ze sztandarowcem (nie tylko jedna i nie musi być big'uns) może mieć magiczny sztandar.
Squig herders: Unit size 10+ i minimum 1 NG na 3 Squigi czyli jednostka może się składać z 1 squiga i 9 NG?
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
- Neferkamin
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
macie rację z animozją, niedokładnie mi się przetłumaczyło i od razu zamieszanie. Przepraszam. 4 lub mniej nie testują.
A co do oddziałów gobolskich rydwanów 1-3 - tak, to prawda. Special choise - 50pts per model, 3 crew + 1 extra crew 5pts, +1 Giant wolf +5 pts. - Have fun
A co do oddziałów gobolskich rydwanów 1-3 - tak, to prawda. Special choise - 50pts per model, 3 crew + 1 extra crew 5pts, +1 Giant wolf +5 pts. - Have fun
Animosity – 1 – D6 hitów z S3 na najbliższą jednostkę podatną na animozje (2d6 od hord)
2-5 – obowiązkowa szarża albo brak ruchu, strzelania, czarowania..
6 – ruch do wroga, a później obowiązkowa szarża.
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Solo pisze: Wjeba***** taką maskę że stoły powinny się załamać pod jej ciężarem.
Mogę Ci napisać jak dokładnie działa bo w robocie nie mam ABHuss pisze:Czy, któryś z posiadaczy nowego book'a, byłby taki miły i wrzucił tutaj dokładny angielski opis magicznego przedmiotu: Armour of Gork? Z góry dzięki
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Edit: Właśnie zauważyłem że SOWB i SOBB nie mogą jeździć na rydwanie ale sipa
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Armour of Gork: HA,Daje +D3T testujesz przy pierwszej okazji kiedy wykonywany ma być rzut na zranienie w danej turze i ten wynik pozostaje do końca tej tury. Dodatkowo zadaje D6 impactów. 100 pkt