Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Dzięki wielkie.
Czyli jeśli dobrze rozumiem, jest to średnio przeżywalne jak nie siądzie ward, wtedy ów tandemik ma dość spore szanse na zejście.
Czyli jeśli dobrze rozumiem, jest to średnio przeżywalne jak nie siądzie ward, wtedy ów tandemik ma dość spore szanse na zejście.
W praktyce to tak jakbyś wystawił samotnego, dużego maga z wardem na 4+ przed działem przeciwnika Jak trafi (a nawet łatwiej trafić dzwon) zostaje tylko ward na 4+ przed kulą.
Z tego powodu ostatnio mój szarak popyla z buta, jest zbyt ważny żeby go tracić w tak prosty sposób
Z tego powodu ostatnio mój szarak popyla z buta, jest zbyt ważny żeby go tracić w tak prosty sposób
Pytanie: gdzie jest podstawa do rozumowania, że trafia górę i dół? Zapis o templatkach i mountach ze strony 105 RB odnosi się do Monstrous Mountów i Chariotów, a dzwon nie jest ani jednym ani drugim.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Pewnie jednym ciągiem to tak wstawili, żeby nie tworzyć precedensów do innych dziwnych sytuacji. Pewnie, można by się przyczepić, ale tak naprawdę bylibyśmy wyjątkiem od reguły prowokującym kolejne wyjątki i wątpliwości. Zresztą dzwonek to też jakiś mount, nawet jeśli specjalny, i da się trzepnąć siedzącego na nim herosa bronią zasięgową.
Z innej beczki - zasędziowano mi kiedyś, że w razie challengu priest na piecu i załoga biją po wrogim herosie, a wrecker po oddziale, prawda to?
No i przy okazji - czy w kolejnych fazach challenge (powiedzmy, że obaj herosi przeżyli) testy T za kadzenie otrzymuje wrogi heros, czy wrogi oddział?
Z innej beczki - zasędziowano mi kiedyś, że w razie challengu priest na piecu i załoga biją po wrogim herosie, a wrecker po oddziale, prawda to?
No i przy okazji - czy w kolejnych fazach challenge (powiedzmy, że obaj herosi przeżyli) testy T za kadzenie otrzymuje wrogi heros, czy wrogi oddział?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
plus zapisek w AB mówiący o tym, że przy strzelaniu w dzwon zawsze się randomizuje i GS dostaje na szóstkach (chyba, że jakiś faq to usunął)Hobbit pisze:Pytanie: gdzie jest podstawa do rozumowania, że trafia górę i dół? Zapis o templatkach i mountach ze strony 105 RB odnosi się do Monstrous Mountów i Chariotów, a dzwon nie jest ani jednym ani drugim.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
jak ostatnio przeglądałem faq to nic o tym nie wspominali.Afro pisze: plus zapisek w AB mówiący o tym, że przy strzelaniu w dzwon zawsze się randomizuje i GS dostaje na szóstkach (chyba, że jakiś faq to usunął)
Jeśli dobrze rozumiem to do zasady w AB stosuje się w pierwszej kolejności a potem do RB prawda?
Gadałem z kudłatym o pytaniach zadanych przeze mnie powyżej - faktycznie wrecker leci po oddziale, tak samo jak testy T, bo są distributed as shooting.
No i przy okazji dowiedziałem się, że jeśli impacty i rozlosowywane ataki możla zadeklarować w piec w oddziale monków (czyli abomka atakująca taki oddział najpierw ciśnie impacty po piecu, poten kulnie 6 na rodzaj ataku, te też może zadeklarować w piec, a potem thunderstomp w mnichów i posprzątane ).
No i przy okazji dowiedziałem się, że jeśli impacty i rozlosowywane ataki możla zadeklarować w piec w oddziale monków (czyli abomka atakująca taki oddział najpierw ciśnie impacty po piecu, poten kulnie 6 na rodzaj ataku, te też może zadeklarować w piec, a potem thunderstomp w mnichów i posprzątane ).
Wg skaveńskiego Faq'a, losowa jest tylko długość ruchu, poza tym kółko porusza sie po polu bitwy jak rydwan, z dowolną liczbą obrotów po drodze. Jednak jeśli chcesz zrobić nim szarżę, standardowo możesz wykonać nim tylko obrót w stronę celu (choć przedtem nie musisz go widzieć )Giorgie pisze:Witam serdecznie.
Mam pytanie dot. kółeczka, otóż gdzieś wyczytałem, że ma możliwość objechania przeciwnika i wbicia się na flankę.
Natomiast RB wyraźnie opisuje zasadę random movement's jako jeden pivot na początku i tyle.
Stąd moje pytanie jak to jest?
PS: Jeśli odp. znajduje się gdzieś na forum to prosiłbym o link, jako, że nie mogłem się doszukać.
Pozdrawiam Giorgie
Let the River of Blood flow...
Nie wprowadzaj innych w błąd. Nie wszystko jest random.Forest pisze:Hmm, ciekawe, teraz dopiero zauważyłe, że w ostatnim faqu nie ma nic na temat ruchu kółka, w poprzednich było wyrażnie, że losowy tylko dł ruchu... No nic, jak niema to nie ma, czyli wszystko random
Zasady są bardzo jasne. FAQ mówi, że kólko ma zasadę RANDOM MOVEMENT a zasada random movement w brb mówi: pivot, rzut, ruch prosto przed siebie o tyle cali, ile wyrzuciłeś.
Nie, ci censerzy nie będą mieli bonusu za szeregi, tylko większą liderkę na potrzeby gry. Ale zawsze możesz dać do mnichów piec, daje stubborn censerom w jakimś tam promieniu.
Nie kumam. Jest przeciez wyraznie napisane ze Censersi moga skozystac z premi za szeregi Mnichow do zmodyfikowania swojego LD w 6 ''.Myth pisze:Nie, ci censerzy nie będą mieli bonusu za szeregi, tylko większą liderkę na potrzeby gry. Ale zawsze możesz dać do mnichów piec, daje stubborn censerom w jakimś tam promieniu.
Aaa..no w koncu ktos mi to ladnie wylozyl, dzieki.Forest pisze:Tak, ale oni są skirmishem, a w myśl zasad z RB, skirmish nie ma Steadfasta. Censerzy w 6" od monków używają ich bonusu do Strenght in Numbers, i tylko do tego, a w 12" od Furnanca są Stubborn.
Dwa pytania, byly walkowane ale juz sam nie wiek jaka warsja jest prawdziwa. LD gienka a oddzialy o wiekszym ld od niego. Np. abomka, assasin itp. Jesli abomka jest w zasiego gienka to jaki ma stubborn? na 7 czy na 8?
Oraz: dzwon i seer, czy zaby miec punkty za seera trzeba tez zniszczyc dzwon?
Oraz: dzwon i seer, czy zaby miec punkty za seera trzeba tez zniszczyc dzwon?
Podpis usunięty, gdyż narusza regulamin forum podpunkt 5.1 http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=12&t=69
pozdrawiamy
Administracja
pozdrawiamy
Administracja