Czyli jeśli dobrze rozumiem, jest to średnio przeżywalne jak nie siądzie ward, wtedy ów tandemik ma dość spore szanse na zejście.

Moderator: Hoax
plus zapisek w AB mówiący o tym, że przy strzelaniu w dzwon zawsze się randomizuje i GS dostaje na szóstkach (chyba, że jakiś faq to usunął)Hobbit pisze:Pytanie: gdzie jest podstawa do rozumowania, że trafia górę i dół? Zapis o templatkach i mountach ze strony 105 RB odnosi się do Monstrous Mountów i Chariotów, a dzwon nie jest ani jednym ani drugim.
jak ostatnio przeglądałem faq to nic o tym nie wspominali.Afro pisze: plus zapisek w AB mówiący o tym, że przy strzelaniu w dzwon zawsze się randomizuje i GS dostaje na szóstkach (chyba, że jakiś faq to usunął)
Wg skaveńskiego Faq'a, losowa jest tylko długość ruchu, poza tym kółko porusza sie po polu bitwy jak rydwan, z dowolną liczbą obrotów po drodze. Jednak jeśli chcesz zrobić nim szarżę, standardowo możesz wykonać nim tylko obrót w stronę celu (choć przedtem nie musisz go widziećGiorgie pisze:Witam serdecznie.
Mam pytanie dot. kółeczka, otóż gdzieś wyczytałem, że ma możliwość objechania przeciwnika i wbicia się na flankę.
Natomiast RB wyraźnie opisuje zasadę random movement's jako jeden pivot na początku i tyle.
Stąd moje pytanie jak to jest?
PS: Jeśli odp. znajduje się gdzieś na forum to prosiłbym o link, jako, że nie mogłem się doszukać.
Pozdrawiam Giorgie
Nie wprowadzaj innych w błąd. Nie wszystko jest random.Forest pisze:Hmm, ciekawe, teraz dopiero zauważyłe, że w ostatnim faqu nie ma nic na temat ruchu kółka, w poprzednich było wyrażnie, że losowy tylko dł ruchu... No nic, jak niema to nie ma, czyli wszystko random
Nie kumam. Jest przeciez wyraznie napisane ze Censersi moga skozystac z premi za szeregi Mnichow do zmodyfikowania swojego LD w 6 ''.Myth pisze:Nie, ci censerzy nie będą mieli bonusu za szeregi, tylko większą liderkę na potrzeby gry. Ale zawsze możesz dać do mnichów piec, daje stubborn censerom w jakimś tam promieniu.
Aaa..no w koncu ktos mi to ladnie wylozyl, dzieki.Forest pisze:Tak, ale oni są skirmishem, a w myśl zasad z RB, skirmish nie ma Steadfasta. Censerzy w 6" od monków używają ich bonusu do Strenght in Numbers, i tylko do tego, a w 12" od Furnanca są Stubborn.