Napinki battlowe
Chyba masz na myśli: za późno zacząłeś
ludzie już nie są tacy sami jak kiedyś. Teraz wyżywają się na forum i redtube 

To dlatego, że ta edycja naprawdę wyeliminowała z rulebooka wiele potencjalnie spięciowych zasad, jak na przykład to czy doszła szarża - o to było zawsze najwięcej kłótni.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Dalej braknie milimetra czy centymetra i też są spiny o sędziegodebelial pisze:To dlatego, że ta edycja naprawdę wyeliminowała z rulebooka wiele potencjalnie spięciowych zasad, jak na przykład to czy doszła szarża - o to było zawsze najwięcej kłótni.

Mi raz zdarzyło się grać na parówce z pewną parą. Pod koniec meczu atmosfera nieco się zagęściła. Wybuchła sprzeczka, po czym jeden z moich przeciwników wziął miarkę i cisnął nią o stół rozrzucając nam figurki po całym stole. Dodam jeszcze, że rzucającym był główny sędzia i organizator 
Teraz jest już ok, przy piwku ze śmiechem wspominaliśmy tamtą bitwę. Ale wtedy, podczas bitwy, było naprawdę gorąco

Teraz jest już ok, przy piwku ze śmiechem wspominaliśmy tamtą bitwę. Ale wtedy, podczas bitwy, było naprawdę gorąco

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Na jednym turze w Bielsku, zacząłem wkręcać Zepkowi,
najpierw przestawiłem bsb wykorzystując moment nieuwagi oponenta,
podniosło się larmo, ze co ty robisz on tam nie stał,
wkręcam dalej i wale ściemę
po jakiś 5 minutach lamentu oponent poleciał do sędziego, wykorzystałem ten czas na przesuniecie całego klocka, po przyjściu sędziego, tłumaczyłem ze nie miałem żadnego powodu przestawiać bsb bo i tak oddział był w zasięgu,
na to mój przeciwnik
"nieeeeee nooooooooo Jurak przesunąłeś cały klocek, aaaaaaaaaaaaaaaa....."
w odpowiedzi mój oponent otrzymał ostrzeżenie od sędziego ze jak mu będzie dupę zawraca to dostanie karniaki
(pzdro Laik
)
oczywiście po krótkim wine'ie przeciwnika zaproponowałem ze możemy dokończyć bitwę tak jak by bsb nie miał zasięgu
.
najpierw przestawiłem bsb wykorzystując moment nieuwagi oponenta,

podniosło się larmo, ze co ty robisz on tam nie stał,
wkręcam dalej i wale ściemę
po jakiś 5 minutach lamentu oponent poleciał do sędziego, wykorzystałem ten czas na przesuniecie całego klocka, po przyjściu sędziego, tłumaczyłem ze nie miałem żadnego powodu przestawiać bsb bo i tak oddział był w zasięgu,
na to mój przeciwnik
"nieeeeee nooooooooo Jurak przesunąłeś cały klocek, aaaaaaaaaaaaaaaa....."
w odpowiedzi mój oponent otrzymał ostrzeżenie od sędziego ze jak mu będzie dupę zawraca to dostanie karniaki

oczywiście po krótkim wine'ie przeciwnika zaproponowałem ze możemy dokończyć bitwę tak jak by bsb nie miał zasięgu

Morrok pisze:Dalej braknie milimetra czy centymetra i też są spiny o sędziegodebelial pisze:To dlatego, że ta edycja naprawdę wyeliminowała z rulebooka wiele potencjalnie spięciowych zasad, jak na przykład to czy doszła szarża - o to było zawsze najwięcej kłótni.
najczęściej ludzie się umawiają - np. na 9 wchodzi i git, choć czasem później się kłócą mimo... ale rzadziej mimo wszystko. No i nie ma opcji że trzeba zrobić wheela, i jak się go robi - pod kątem wątpliwości proste mierzenie zasięgu jest mniej konfliktogenne.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Mnie się nie zdarzyła jeszcze kłótnia na tym tle w tej edycji. Ustalamy z przeciwnikiem rzut jaki należy osiągnąć i koniec, jak będzie wystarczający to szarża udana i tyle.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
@ Laik
Tak, wheele były najbardziej wałogenną czynnością w 7 edycji
Tak, wheele były najbardziej wałogenną czynnością w 7 edycji

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Spiny przy dochodzeniu szarży można by wyeliminować, wprowadzając margines błędu, np. jak brakuje załóżmy 2mm, wciąż uznaje się, że szarża doszła, bo wiadomo, jak jest zwykłe chodzenie, nikt tam nie mierzy z super precyzją i powstają potem pewne różnice.JaceK pisze:I bardzo dobrze.
W końcu nie ma sporów o to ile cali kosztuje wheel i czy brakuje milimetra czy nie.
Dla mnie to jedna z ważniejszych korzyści 8ed.
Ja na szczęście nie spotkałem jeszcze napinacza, żadnego
... ale byłem tylko na 1 masterze... ale widywało się jak przy niektórych stołach omało się przeciwnicy nie pozabijali 

We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...