Egzekutorzy!

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ja kilkanaście razy brałem 20 z lordem. Zawsze się sprawdzali. Na 10 to mi szkoda slotu special.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Niby racja, DE mają bardzo dobre speciale, poczynając od rydwanów na harpiach koncząc, ale taka 10 zawsze moze się rpzydać jak sa punkty i wolny slot :)

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

teraz dac ich 20 i bsb z hydra bannerem na cold onie :D

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

no i dać im jeszcze banner z dodatkowymi calami przy szarzy i wystawić gdzieś tak aby było 6 w lini i jaaaaazda ;) mogłoby być sympatycznie ale gdybym miał dawać hydra banner to lepiej chyba na coldów? Mogę się mylić bo te 13 ataków z WS i S5 oraz KB plus 4 ataki nobla i 2 colda robi wrażenie :D

Awatar użytkownika
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

czyli nawet 19 wystarczy z war bannerem myślę. wtedy na starcie 3 ranki +3CR za bannery moze outnumber no i ile ataków. muszę to przetestować :D a mam ich kilkunastu więc tylko pomalowac :D

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

mysle, że WB tutaj jest całkowicie zbędny, lepiej nimi wpaść z szarzy a banner of moulder (dorbze pisze?) im w tym na pewno pomoże. Choć i tak wolałbym hydra banner wystawić w 11 coldów plus BSB, ale to na naprawde spore punkciory

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Kosa pisze:banner of moulder (dorbze pisze?)
Sztandar wypraski/odlewacza/spróchnienia nie pasuje :)
Poprawna wersja to Banner of Murder :)
11 coldów plus BSB. Straszna ilość punktów, zupełnie nieopłacalne.

Wkrótce, jak ich tylko okazyjnie kupie, postaram się przetestować taką 20stkę 7 w szeregu :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

myslisz, że na jakieś 4k byłyby nieopłacalne??

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Mówimy tu o bitwach na normalne punkty :D

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

To jest jakieś..600pkt (liczone na szybko)? Za te punkty wolę smoka. Wg. mnie nawet na takie bitwy są oddziałem nieopłacalnym, co do swoich możliwości.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Roman Lord of the Druchii pisze:czyli nawet 19 wystarczy z war bannerem myślę. wtedy na starcie 3 ranki +3CR za bannery moze outnumber no i ile ataków. muszę to przetestować :D a mam ich kilkunastu więc tylko pomalowac :D
Dodaj jeszcze głupotę ;) Nie dzięki, wystarczy mi na Coldach.

Awatar użytkownika
Chuck Norris

Jak ktoś czaruje kośćmi to nie ma problemu ze Stupidity :twisted:

Awatar użytkownika
Hjamlar
Pseudoklimaciarz

Post autor: Hjamlar »

Hehehehe... Romania podziel się zaklęciem proszę :) A co do Egzeków, to mam ich około 30 cóś, przez dłuższy czas używałem ich na przekór kumplom (tzn. 20), ale potem stwierdzilem, że 2 x 12 z muzykami działa lepiej... Oczywiście zajmują sloty, ale ja np. nie lubię Harpii, Witchki to punkty dla wroga (z natury), a z kanjtowym Ld, mam pskudnego pecha... Pozatym ogólnie 12 to jakaś tak popularna liczba w DE, 12 kuszników z taraczami, 12 korsarzy...

Awatar użytkownika
Chuck Norris

Hjamlar pisze:Hehehehe... Romania podziel się zaklęciem proszę :) A co do Egzeków, to mam ich około 30 cóś, przez dłuższy czas używałem ich na przekór kumplom (tzn. 20), ale potem stwierdzilem, że 2 x 12 z muzykami działa lepiej... Oczywiście zajmują sloty, ale ja np. nie lubię Harpii, Witchki to punkty dla wroga (z natury), a z kanjtowym Ld, mam pskudnego pecha... Pozatym ogólnie 12 to jakaś tak popularna liczba w DE, 12 kuszników z taraczami, 12 korsarzy...
pierwsze słysze, że typowa :D.

12 korsarzy nigdy nie widziałem chociaz planowałem sobie kupic 20, ładnie pomalowac i szpanować na turniejach D: na razie mam jedego(fot. w galerii :D)

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

ja 10 ale są paskudnie drodzy w złotówkach i tylko po 10 w pudełku.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Ja 20 :P I sa ładni, tylko malnąc ich musze :)

Pozdro

Awatar użytkownika
Chuck Norris

Murmandamus pisze:ja 10 ale są paskudnie drodzy w złotówkach i tylko po 10 w pudełku.
twoi ulubieńcy też :D

poza tym egzekutorzy to takie duże figurki i masywne. IMO można dać za boxa aczkolwiek ja swoich chyba 16 kupowałem w blisterach :D

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

ale moi ulubieńcy ładniejsze mają figurki od twoich :P
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Chuck Norris

z BG podoba mi się tylko command. tak to sa tacy śmieszni. duze buty, hełmy tacy wąscy jacyś śmieszni :D

a to, które ładniejsze zależy od pomalowania też :D

Awatar użytkownika
Hjamlar
Pseudoklimaciarz

Post autor: Hjamlar »

Roman Lord of the Druchii pisze:
Hjamlar pisze:Hehehehe... Romania podziel się zaklęciem proszę :) A co do Egzeków, to mam ich około 30 cóś, przez dłuższy czas używałem ich na przekór kumplom (tzn. 20), ale potem stwierdzilem, że 2 x 12 z muzykami działa lepiej... Oczywiście zajmują sloty, ale ja np. nie lubię Harpii, Witchki to punkty dla wroga (z natury), a z kanjtowym Ld, mam pskudnego pecha... Pozatym ogólnie 12 to jakaś tak popularna liczba w DE, 12 kuszników z taraczami, 12 korsarzy...
pierwsze słysze, że typowa :D.

12 korsarzy nigdy nie widziałem chociaz planowałem sobie kupic 20, ładnie pomalowac i szpanować na turniejach D: na razie mam jedego(fot. w galerii :D)
Co typowa?! ;) A co do egzeków, to szkoda, że w WFB, tak latwo się ściąga Sv. 5+... Szkoda, cholernie szkoda... Ale i tak lepiej mieć 5+ niż 6+ jak przed erratą... A co powiecie o Egzekach w walce z wampierzami? Mają mają strzelania (chyba, żę Sylvania), magie się zblokuje, tylko ta kawaleria i fast z S4 w szarży bolą... Moje doświadczenia są takie, że 23 z 4 + BSB, to fajna rzecz na wampiry... Zombie ściąga, szkielety ściąga, a jak im się Sztandar Hydry, to i Knajtom dokopią...
Hjamlar a.k.a. Kula a.k.a. Zurvidol

"For Russ, For the... Tfffu! For Glory and the Witch King!"

ODPOWIEDZ