Rozpiski

ODPOWIEDZ
Fojtolator
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fojtolator »

wiec rozpiska wyglada nastepujaco

Noble, mlotek, pistol 103

inzynier, Xbow, palka 78

slayer, palka 53

slayer palka 53

2xthunderer, palka, Xbow 136

kucharz 15

zlodziej 25

zostaje 38zk i sa dwie opcje:
1.podpakuje mocno bronie itp
2.wstawie baerdlinga i lekko podpakuje bronie (leciutko :wink: )

wolalbym wersje 2 chyba bo mam wtedy 9 modeli :roll:
Ostatnio zmieniony 2 cze 2007, o 11:57 przez Fojtolator, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

Naprawdę przyzwoicie, choć gdzieniegdzie biednie z wyposażeniem (same młoty) - rozumiem jednak, że to przez ograniczone fundusze.

Też uważam, że lepsza będzie wersja druga, czyli beardling (np. z 2 młotkami). Za pozostałe pieniądze możesz dokupić komuś topór (ma fajne krytyki np. "pokrojony w talarki").

P.S. Proszę, pisz u krasnoludów "młoty" zamiast "pałki" ;).
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Fojtolator
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fojtolator »

wiec ostateczna wersja:

Noble, mlotek, pistol 103

inzynier, Xbow, mlotek 78

slayer, 2xmlotek 56

slayer 2xmlotek 56

2xthunderer, mlotek, Xbow 136

kucharz 15

zlodziej 25

baerdling 2xmlotek 31

rowniotkie 500
wersja finalna jest mlotkowa potega :wink:
no i wreszcie 9 modeli :D

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Bardzo ładne krasnoludy.

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Moja plewna rozpiska, pierwsza w sumie:

Jarl @ 85
sword, axe

Wulfen @ 90

Berserker @ 65
flail

Berserker @ 65
flail

Bondsman @ 20
axe

Bondsman @ 20
axe

3x Marauders @ 90
axe

2x wolves @30

hunter @ 35
bow

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

e e e, norska już zajęta ;)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Widać, że pierwsza :)

Podstawowa zasada - komplet bohaterów.
Czyli dzicy młodzicy, choć plewni, potrzebni. A dlaczego? Bo zdobywają expa szybko, a i przy okazji zarabiają.

Jarl ma bazowo dwa ataki - daj mu coś, czym może skutecznie palnąć, np. halabardę. Chociaż to zależy czy wolisz parować i kroić w talarki ;) czy robić kebab :)

Dawaj po dwie bronie [poza berserkerami], póki co oznacza to tylko dodatkowy atak bez kar [więcej jak dwie się nie da], póki co, znaczy przed erratą. Wiem, mają darmowe noże, ale to za mało na takich silnych chłopów :)

Wilki to jedyna jednostka w tej bandzie, która nie jest skandalicznie przepakowana [urok nieoficjalności :) ], a wręcz ssie rusznicę. Ale tania, więc nie ma problemu.

Hunter niech dostanie coś do walki wręcz - uwierz, przyda się :twisted:

Przy takiej bandzie to nawet nie mówię o dopchaniu do 13 :) taka liczba jak jest wystarczy w zupełności [będziemy losować ochotnika, który z Tobą zagra :D ].

Nehan
Masakrator

Ale zasadę o maksie bohaterów pamiętam, jest maks: jarl, wulfen, 2xborsuk i 2x młodzik (czyli bondsman).
Jarlowi dałem miecz+topór, bo: raz, że mi to fluffowo pasuje*, dwa, że poza tym ma tylko flaila, a flaila mają borsuki.
Wilki to takie moje batlowe zboczenie: jak widzę, że coś jest tańsze od zwykłego piechura, a ma M9, zapala się czerwona lampka, a pod nią napis "bierz, na Proroka!".
Nie mają normalnych broni panowie zwykli, bo mi punktów nie starczyło po prostu - musiałbym z kimś pożegnać.

A ta lista serio taka przegięta jest? :oops:

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Nehan pisze:Ale zasadę o maksie bohaterów pamiętam, jest maks: jarl, wulfen, 2xborsuk i 2x młodzik (czyli bondsman).
Jarlowi dałem miecz+topór, bo: raz, że mi to fluffowo pasuje*, dwa, że poza tym ma tylko flaila, a flaila mają borsuki.
Wilki to takie moje batlowe zboczenie: jak widzę, że coś jest tańsze od zwykłego piechura, a ma M9, zapala się czerwona lampka, a pod nią napis "bierz, na Proroka!".
Nie mają normalnych broni panowie zwykli, bo mi punktów nie starczyło po prostu - musiałbym z kimś pożegnać.

A ta lista serio taka przegięta jest? :oops:
Aaaa, przepraszam, to dlatego, że ArmyBurdel widziałam wieki i ćwieki temu, więc nie pamiętałam jak się młodzik nazywa w tym barbarzyńskim języku :oops:

Jarl - ok, jasne, że fluffowo to dużo lepiej. To moje skrzywienie w metodyce - najpierw zachęcać zwycięstwami w duchu PG a potem uświadamiać o klimacie ;) Zresztą, głupia ja, oni halabard nie mają :P ech, za dużo undeadów dzisiaj było, wampir taki podobny :D
Wiesz, możesz wywalić kogoś, jak mówiłam, w tej bandzie naprawdę dobicie do 13 nie jest potrzebne, a 12 czy 11, to prawie to samo [jarl robi za dwóch :) ], a broń się może przydać. Już nawet niekoniecznie tym panom z toporami, ale ten golec łorkiestra z łukiem to bida jest. Gdyby jeszcze był takim kmiotem z WS2 ale on przeciętny, czyli dobry jest. Zasługuje na jakiś młotek.

A czy przegięta? Strasznie, cenowo i jakościowo. Po prostu nie do Mordheim. Dostosowana do band z settingu, ale nie do zwykłych. Ale bez przesady, nie ma takich mocnych, których Karnawał nosem nie wciągnie :twisted:

Nehan
Masakrator

Żadnych młotów, tylko topory!
wywaliłem jednego maraudera i dodałem wszystkim topory - tzn. oprócz jarla i borsuków wszyscy mają 2x topór.
Takie zboczenie.

I, cholera, jeszcze grać nie zacząłem, a już wyjdę na pałagejmera :oops:

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Nehan pisze: I, cholera, jeszcze grać nie zacząłem, a już wyjdę na pałagejmera :oops:
Nie, wyjdziesz na pałagejmera, który próbuje odkupić swe winy w doborze bandy klimatem zaprowadzonym w tej bandzie ;)

Sporo masz tych zboczeń... nadajesz się, by z nami grać! :lol:

Awatar użytkownika
viatroof
Chuck Norris

Post autor: viatroof »

Marienburg:
Kapitan: łuk, miecz, puklerz, pistolet- 60+10+10+5+15(100)
Czempion: miecz, puklerz, garlacz -35+30+10+5(80)
Czempion: miecz, puklerz, łuk: 35+10+10+5(60)
2*młodzik miecz, puklerz 2* 30 (60)
4*miecznicy miecz, puklerz:4*50(200)
2*strzelcy kusza: 2*50(100)
W sumie:600

Ot, taka rozpiska na początek. Myślałem, czy młodzikom nie dać łuków (na początku i tak będę się nimi trzymał na odległość). Dałoby radę tym pograć?

BTW: Kupię herosów do marienburga (jednego kapitana, jednego championa, 2 młodych)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Marienburg: niby nie ma nacisku, wiadomo klimat w tej grze najważniejszy, ale zazwyczaj przy dodatkowych 100 gc jest fajnie dociągnąć do 13.

Kocham garłacze, wielki +.
Strzelcom - broń do walki wręcz. Wypadki chodzą po ludziach, a sztyletem to taki pan wiele nie uczyni.

Młodziki z łukami - zły pomysł. Młodziki rozwijają się błyskawicznie, kiedy zdobywają expa. Czyli muszą coś ubić. Najłatwiej używać ich do dobijania, gdzie po prostu ranią [brak konieczności testowania tego nędznego WS2]. Natomiast z łukiem i BS2 będziesz miał praktycznie zerowe szanse. Cud się będzie musiał stać, żebyś coś trafił. A to potem zranić jeszcze trzeba...

A w ogóle obecna rozpiska jest do pogrania.

Awatar użytkownika
viatroof
Chuck Norris

Post autor: viatroof »

Jeśli da się tym pograć, póki co mi starczy. Nad przeginaniem pomyślę później :twisted:

BigBadBoy
Warzywo

Post autor: BigBadBoy »

Ja sie zastanawiam nad taka rozpiska do Ostlandu, nie dużo roboty jest na starcie :D

Unnamed500 GC - Ostlanders - Official Warband

1 Elder @ 80 GC
Free Dagger; Pistol; Axe (x1)

1 Blood-Brother @ 41 GC
Free Dagger; Hammer (x2)

1 Blood-Brother @ 45 GC
Free Dagger; Axe (x2)

1 Priest of Taal @ 48 GC
Free Dagger; Mace (x1)

1 Jaegers @ 40 GC
Free Dagger; Bow; Axe (x1)

1 Ogre @ 166 GC
Free Dagger; Club (x2)

1 Ogre Bodyguard @ 80 GC
Club (x1); Sword (x1); Light Armour

Warband Rating: 111

Number of models: 7

Total Warband Cost: 500

Uparłem się na dwa ogry (w battla gram ogrami :D) poza tym dzieki temu malo modeli do zlozenia na poczatek :D, a mozna fajnie ogry pokonwertowac.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Dwa ogry? Standardowy i bardzo dobry pomysł.
[o ile nie trafisz na Karnawał :twisted: ]
Raczej dasz tym radę.

Awatar użytkownika
Gumol
Pseudoklimaciarz

Post autor: Gumol »

Szczerze mówiąc, to ja bym się nie bał takiej rozpy. Wystarczy, że ściągne ci 2 modele i już masz routa.

Dwa ogry mogą namieszać, szczególnie jak kapłan będzie miał leczenie.

Życzę powodzenia w składaniu Mordheimowaj bandy !

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

Wystarczy, że ściągne ci 2 modele i już masz routa.
Gumol, nie samym rout'em żyje Mordheim. Po pierwsze, najpierw te 2 modele trzeba zdjąć, po drugie, przeciwnik wcale nie musi oblać pierwszy test z rzędu (statystycznie rzecz biorąc bywa najczęściej na odwrót przy Ld 8 ), po trzecie, zanim go do ucieczki doprowadzisz, on sam może Ci chociażby samymi ogrami ostro namieszać. Jak do tego dołożymy kapłana i paru siepaczy na doczepkę, wcale nie musi być tak różowo.

Branie pod uwagę tylko liczebności bandy bywa zwodnicze i mylące - np. widywałem 17-stki, które uginały się przed 9-tką (słabo wyposażone SoS vs. dopakowany sprzętem Averland).

Natomiast liczebność mniejsza niż 9-tka, czyli potencjalny rout po stracie 2 ludków, nie jest taki straszny szczególnie, gdy masz modele (przebaczcie te makaronizmy) "wielowoundowe".
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Gumol pisze:Szczerze mówiąc, to ja bym się nie bał takiej rozpy. Wystarczy, że ściągne ci 2 modele i już masz routa.
Gumolku, wiem że to nie jest dobry przykład przeciętnego gracza, ale mnie MiSiO rozwalił szóstką Possessed ;)
[ale routa dwa razy rzucał]

Awatar użytkownika
Gumol
Pseudoklimaciarz

Post autor: Gumol »

Macie rację, trochę przesadziłem :D

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ