Czysta Parówa 16.IV.2011 W-wa

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Re: Czysta Parówa 16.IV.2011 W-wa

Post autor: Lazur »

Vallarr gdyby mi się udało pojechać to ekipa ze Skierniewic liczyłaby 2 osoby :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Matej
Chuck Norris

Post autor: Matej »

Dzięki, że wpadliście, jeszcze ze dwie grające osoby i prawie nie bylibyśmy w plecy :)

Standardowo, Nemezis trzyma stały od lat, odpowiedni poziom, tuż pod Bastionem :twisted:

Top 5 ukształtował się następująco:
1. Przegięty Barb & "młodzieżowy" Kubi
2. Niesamowici Paździoch z Marianem (bo maska na drugim stole, w ostatniej bitwie, to za mało żeby wygrać jak na turnieju jest Zbyszek)
3. Mistrzowie ogrodnictwa: Gotih z Bartysem (pięknie wypielęgnowany warzywniak!) ;)
4. Ja, Syrius i ja.
5. Bartas & Grolshek (mam warda na 3+ na generalne i nie zawaham się go nie zdać przez cały turniej)

Reszta wyników jak uporządkujemy excela. Generalnie Kolumbijski palec w dupę osobie, która dorwała się do kompa po drugiej bitwie, pojebała wyniki i zapisała zmiany. Uwaziaj, uwaziaj!

Dzięki za cierpliwość, gratulację dla zwycięzców, tych którzy wrócili po paroletniej przerwie do battla, oraz tym dla których to był pierwszy turniej w życiu. Tak trzymajcie :)
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2011, o 09:10 przez Matej, łącznie zmieniany 1 raz.

Krzysiek_312
Oszukista

Post autor: Krzysiek_312 »

Dzięki za turniej, fajnie było zagrać w końcu jakąś parówkę
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Panie Matej bo inaczej bedziemy rozmawiali [-X ;)

Fajny turniej trochę kameralny, ale w klimacie

Zagrałem sobię spoko bitewkę skavenami, pozdrodla mojego sojusznika Marcina

Trochę żałuje że nie grałem całego turnieju, ale następnym razem na pewno pokażę wam jak się gra :P

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

brawo Kultowcy :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Generał-klepacz za karę wylatuje z rozpisek... :evil:

Bartys
Kradziej

Post autor: Bartys »

do bycia ogrodnikami zmusił nas twój indirect wart 800pts a niesamowitymi to bym raczej nazwał przeciwników mariana paździocha za tą jakże piękną szarżę :twisted: całkiem spoko turniej ale wolę duże punkty

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

No to zapraszamy do nas 30ego. Bedzie ojro.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Bartys
Kradziej

Post autor: Bartys »

pysznie 8)

Marian
Chuck Norris

Post autor: Marian »

ta szarża była prawdziwie w klimacie 8 ed :P

fajny turniej, fajne bitwy, fajna sobota

Awatar użytkownika
Matej
Chuck Norris

Post autor: Matej »

Bartys pisze:do bycia ogrodnikami zmusił nas twój indirect wart 800pts
hie hie! 8)

P.S. Bo szczelać, to trza umić ;)

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

@Lazur - do czwartku jestem uziemiony, w weekend mozna zagrac bitewke/zgadac sie na piwo. Nie wiedzialem, ze ktos ze skierek jeszcze gra turniejowo ;d

A po calym turnieju moge powiedziec jedno - musze sie wysypiac i nie chodzic na tury po nocce w pracy. W 1wszej nie wiem co moglbym zrobic lepiej, w drugiej debilny, glupi blad wykorzystany elegancko przez Grolsheka kosztowal mnie niemal pewna wygrana, a w 3ciej Bartys i jego kolega (sorx, mam skleroze do nickow) profesjonalnie pokazali mi jak sie gra i jakie denne bledy potrafie robic seriami ;d

Dzieki za gry, do nastepnego ;)

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Ja będę wolny dopiero w maju. W czwartek wyjeżdżam na święta. Turniejowo z naszej okolicy gram ja i Grischalk (Żyrardów)
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Vallarr pisze:...w drugiej debilny, głupi błąd wykorzystany elegancko przez Grolsheka kosztował mnie niemal pewną wygraną...
No nie gadaj. Prawie się wywinąłeś mykiem w pięknym stylu... Szczęka mi opadła... :roll: Ale na wściekłych, krzyczących serferów po stracie swego generała nie ma rady... Pieprzony generał #-o

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Twoje rzuty to cos, co mi bedzie poprawialo humor kiedy sam bede turlal nisko :P Owszem, "prawie" sie wywinalem dzieki breakowi zdaniemu na 3, ale samo olanie Twojego bsb na boku klocka z 4 punktami blood and glory to moja czysta glupota :P

@Lazur
Trudno, najwyzej wtedy ;)

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

Bawiłem się przednio. Choć miejscami turlanie nie dopisało. :)
Zaczynam się zastanawiać czy w tej edycji można mówić o "taktykach", czy może "dobrym turlaniu".
Chyba zacznę stosować "synonim" względem grania w battle'a mówiąc, że idę pograć w kości.

Natomiast informacja ogólna.
Odnalezione 2x tray'e
1x tamplate

Pozdr

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Nie martw się. To pierwsze uczucie towarzyszące 8ed. Całkowicie mylne... 8)

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Tia, prawie wszyscy pierwsze wrażenia z 8 ed. mieli takie, że to LOTTO. Trzeba się ograć, zobaczyć jak grają bardziej doświadczeni zawodnicy i nagle się okazuje, że jednak da się tę losowość kontrolować. Dla mnie najgorsze pozostają szarże - czasami 2x1 (albo 3x1) na zasięg potrafi skutecznie z$%^&ać świetny plan. No i genialny miscast z wessaniem do warpa - już parę razy mi się zdarzyło wygrać lub przegrać, bo w pierwszej turze lord mag zaliczył obsys... i w obie strony jest to mocno zniesmaczające uczucie.

Ale poza tym naprawdę jest OK, śmiem twierdzić, że sporo lepiej niż w 7 ed.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Barbarossa pisze:Ale poza tym naprawdę jest OK, śmiem twierdzić, że sporo lepiej niż w 7 ed.
WoW!
Nie wierzę!
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Oczywiście Eurocomp sporo pomaga, bo na czyste zasady, z power scrollem i innymi atrakcjami, bywa bez sensu :)

Natomiast tak, jak najbardziej zmieniłem, i to już sporo czasu temu, jak się nauczyłem grać, zdanie na temat 8 ed. Po poprawkach daje radę.

ODPOWIEDZ