Ogrowe rozpiski
Moderator: Afro
Re: Ogrowe rozpiski
Ale rozpa zejdzie Ci ten kloc z magii/ostrzału i do widzenia. Na 3 wystawienia, to moze byc ciezko z pomyslem wbicia sie w najdrozszy kloc przeciwnika, zablokuje Cie jakims smieciem i po ptakach.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
- Król Goblinów
- Wodzirej
Afro , nie zejdzie grałem czymś podobnym na lokal (tylko bez tyranta) gra się tym feeest Imho- potrzebujesz scoutów z championem, i trzeba by tych gnobków do 40 dopakować ( żeby chociaż na 2 tury flankujący unit zatrzymac)
Build Tyranta- Thundermanca, Wyrdstone neckle,+1T, i tricksters shard(6Wds od maszyn) /Bsb- Stubborn, MAwseeker,ech.schield,HA i gitara.
Super rozpa na małe punkty - najlepsze jest to ze w wielu przypadkach tym oddziałem ściągasz stedfasta.
Build Tyranta- Thundermanca, Wyrdstone neckle,+1T, i tricksters shard(6Wds od maszyn) /Bsb- Stubborn, MAwseeker,ech.schield,HA i gitara.
Super rozpa na małe punkty - najlepsze jest to ze w wielu przypadkach tym oddziałem ściągasz stedfasta.
Hmm... Trapperzy jakoś nigdy mi się nie spłacili. Jakie dajecie im zadania które mogą wypełnić swoimi łapkami z S2? .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
- Król Goblinów
- Wodzirej
trapersi mają 2 zadania- albo , jeżeli przeciwnik ma np. shadów, uchronić sobie flanke przed nimi, albo ( moje ulubione ) wystawiasz ich na 12' przed przeciwnikiem w kresce z champem z przodu- jeżeli przeciwnik zaszarżuje, spoko, zabije champa, gnoby uciekną i mamy 12' do szarzy - jak pogoni, jeszcze lepiej. jeżeli nie zaszarżuje - podchodzimy mu pod nos i odginamy. simple.
O fuck, grałem dzisiaj na Bretonię (totalny side na mnie). Zapomniałem wystawić Bulli, z braku figurek wystawiłem tylko 30 Gnobów a i tak wygrałem . Doobra rozpa.
EDIT dzień później:
11:9 z Krasnoludami, znowu tragiczne rzuty na trafianie i ranienie (12 ataków, +4, +4 i... nic nie zraniło + parę innych). Choć muszę przyznać że wywardowanie czterech ataków na 5+ było sukcesem .
EDIT dzień później:
11:9 z Krasnoludami, znowu tragiczne rzuty na trafianie i ranienie (12 ataków, +4, +4 i... nic nie zraniło + parę innych). Choć muszę przyznać że wywardowanie czterech ataków na 5+ było sukcesem .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
-
- Mudżahedin
Moje pytanie jest takie - gracie ta 15 Ironów w hordzie?
Od ostrzału/ciosów z większą inicjatywą schodzi z pięć ironów zanim w ogóle uderzą. Ja osobiście ustawiam w formacji 4x4 z brakiem jednego ogra w ostatnim szeregu .
- Król Goblinów
- Wodzirej
wiekszośc czasu grałem na 4x3 jak majestic, głównie dla dodatkowego impactu i stompy, ale ostatnio wole 3x3 z 2 bohaterami z przodu, dużo bardziej zwiększa to przeżywalność oddziału.
Witam.
KG doszedłem ostatnio do podobnego stwierdzenia.
Początkowo rozważałem stworzenie regimentu 4x3. Wszystko mi mniej więcej pasowało, nawet fakt, że przy lepszym przeciwniku te 3 ogry znikają. Tłumaczyłem sobie, że właśnie potem ja rzucę swoimi atakammi i będzie gites.
Popsłuł mi ten fakt format ETC lub insze ograniczenia dość popularne na turniejach mówiące o np. nie przekraczania pewnych kosztów punktowych przez regiment.
Tak więc na chwilę obecną testuję:
8Bulsów +tyrant z koroną - zagrywka typowa na wystawienie się. Właściwie o to samo chodzi z ludojadem...tyle że ze słabszymi regimentami sobie raczej poradzimy, a z tymi silnymi na koronie przetrzymamy.
No i 7ironsów w tym champion mag i bsb. Zobaczymy. Musiałem wywalić rhinoksy.
Z jednej strony się cieszę, bo używam jakby nie patrzeć troszkę słabej jakości jeszcze konwersję (ciągle maluję i coś dorzucam).
reszta armii to dżordże, i gnoblary oraz katapcie.
KG doszedłem ostatnio do podobnego stwierdzenia.
Początkowo rozważałem stworzenie regimentu 4x3. Wszystko mi mniej więcej pasowało, nawet fakt, że przy lepszym przeciwniku te 3 ogry znikają. Tłumaczyłem sobie, że właśnie potem ja rzucę swoimi atakammi i będzie gites.
Popsłuł mi ten fakt format ETC lub insze ograniczenia dość popularne na turniejach mówiące o np. nie przekraczania pewnych kosztów punktowych przez regiment.
Tak więc na chwilę obecną testuję:
8Bulsów +tyrant z koroną - zagrywka typowa na wystawienie się. Właściwie o to samo chodzi z ludojadem...tyle że ze słabszymi regimentami sobie raczej poradzimy, a z tymi silnymi na koronie przetrzymamy.
No i 7ironsów w tym champion mag i bsb. Zobaczymy. Musiałem wywalić rhinoksy.
Z jednej strony się cieszę, bo używam jakby nie patrzeć troszkę słabej jakości jeszcze konwersję (ciągle maluję i coś dorzucam).
reszta armii to dżordże, i gnoblary oraz katapcie.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
inne podejście do 2400 niestety blood and gory by mnie karał mocno ale do innych hm... tyran i bsb do maneaterów, rzeźnik do ironów i jedziemy.
Tyrant, luck gnobb,harmour
Thundermace,wyrdstone neckale,other trickstear shardm mawseeker
SLaughtermaster
bloodcleaver,crown of command,skullmantle
bruiser bsb
mawseeker,sword of might
3 bulls goli
3 bulls goli
8 ironguts mus,snd
runemaw banner
30 gnobblarów champ
30 gnobblarów
2 leadbelchers mus
2 leadbelechers mus
5 maneaters z h.armour, cathay longsword
Rhinox Rider musican, h.armour,bull rhinox
lub wersja numer II..........................
SLaughtermaster
bruiser bsb
mawseeker,sword of might
3 bulls goli
3 bulls goli
8 ironguts mus,snd
runemaw banner
30 gnobblarów champ
30 gnobblarów
3 leadbelchers mus
scarpplauncher
scraplauncher
5 maneaters z , cathay longsword,light armour
SLaughtermaster
bruiser bsb
mawseeker,sword of might
3 bulls goli
3 bulls goli
8 ironguts mus,snd
runemaw banner
30 gnobblarów champ
30 gnobblarów
2 leadbelchers mus
2 leadbelechers mus
5 maneaters z h.armour, cathay longsword
Rhinox Rider musican, h.armour,bull rhinox
lub wersja numer II..........................
SLaughtermaster
bruiser bsb
mawseeker,sword of might
3 bulls goli
3 bulls goli
8 ironguts mus,snd
runemaw banner
30 gnobblarów champ
30 gnobblarów
3 leadbelchers mus
scarpplauncher
scraplauncher
5 maneaters z , cathay longsword,light armour
- Król Goblinów
- Wodzirej
Murmi- Rozpa 1-
tyrant z bsbkiem do Maneaterów- po pierwsze tracisz potencjał oddziału bo bohaterowie muszą być z przodu (czyli jesteś na -3 ataki) poza tym nie masz lookouta i rozstrzelają ci ich jak najzwyklejsze bulle. Za te same punkty masz soczysty oddział Ironów.
BsB jest mieeeki (jeżeli ma lądować z przodu oddziału)
Bullsi jeszcze przeżyją bez muzyka, ale bez AxHw już nie
2x2 ledzi- fajne, ale po co im muzyk? lepiej go na bulli przerzuć.
Btw 2 rozpa lepsza.
tyrant z bsbkiem do Maneaterów- po pierwsze tracisz potencjał oddziału bo bohaterowie muszą być z przodu (czyli jesteś na -3 ataki) poza tym nie masz lookouta i rozstrzelają ci ich jak najzwyklejsze bulle. Za te same punkty masz soczysty oddział Ironów.
BsB jest mieeeki (jeżeli ma lądować z przodu oddziału)
Bullsi jeszcze przeżyją bez muzyka, ale bez AxHw już nie
2x2 ledzi- fajne, ale po co im muzyk? lepiej go na bulli przerzuć.
Btw 2 rozpa lepsza.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
hm chciałem by akompaniował tyranowi w ludojadach by przyjąć challange i dać tyranowi z thundermacą pole do popisu.
Może go do ironów z slaughtermasterem tylko że bsbka do drugiego ranku( chyba można jak w pierwszym wyląduje muzyk i sztandarowy)
Może go do ironów z slaughtermasterem tylko że bsbka do drugiego ranku( chyba można jak w pierwszym wyląduje muzyk i sztandarowy)
No, rozpiska na 1400 pkt. jest już gotowa . Wygląda to to tak:
Lords:
1: Tyrant
- Thundermace
- ward 5+
- +1T
- Other's Trickster shard
- HA
- Luck Gnoblar
Hero:
1: Bruiser
- BSB
- HA
- Luck Gnoblar
- Crown of Command
- +1T
- Charmed shield
Core:
1: 3x Bulls
2: 21x Gnoblar fighter
3: 8x Traperzy
4: 13x Ironguts
- Muzyk
- Sztandar
- Runemaw
I jest sweet . Zastanawiam się jeszcze nad walnięciem bardziej pancernego Tyranta, z rodzaju save 2+, ward 4+ i +1T, ale wtedy nie będę miał nic magicznego w rozpie :/.
Lords:
1: Tyrant
- Thundermace
- ward 5+
- +1T
- Other's Trickster shard
- HA
- Luck Gnoblar
Hero:
1: Bruiser
- BSB
- HA
- Luck Gnoblar
- Crown of Command
- +1T
- Charmed shield
Core:
1: 3x Bulls
2: 21x Gnoblar fighter
3: 8x Traperzy
4: 13x Ironguts
- Muzyk
- Sztandar
- Runemaw
I jest sweet . Zastanawiam się jeszcze nad walnięciem bardziej pancernego Tyranta, z rodzaju save 2+, ward 4+ i +1T, ale wtedy nie będę miał nic magicznego w rozpie :/.
- Król Goblinów
- Wodzirej
ale swietna rozpa! Jedyne! co bym rozważył to thundermance- bez Dragonhide banner jest taki +/-.. ale rozpa jest Pro!
Królu, zastanawiałem się nad wzięciem tenderisera, albo niemagicznej broni i dopakowanie pancerza, ew. ten mieczyk z +2A, jednak Thundermace spłacił się jak dotąd przy wszystkich rozgrywkach. Do tego efekt psychologiczny gry oponent traci naście modeli od samego bohatera, a tu jeszcze zwykłe ogry mają walnąć . Tym bardziej że mam stubborn i jakby co, Tyrant może dostać drugą szansę .
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Thundermace to ulubiona broń z asenału. Jak uderzy to nieomal tak jak wichura boże kładzie. JAk nie trafi to staramy się na stubbornie w kolejnych turach. Dragonhida nie ma co brać nawet. Ale czempion czy drugi bohater obok to mus bo ci go tyrana na pojedynek wyzwą.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 66#p751966 Jeśli chodzi o Thundermace to chciałbym go upchnąć, ale zawsze szkoda mi zrezygnować albo z warda, albo +1T...
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"