To nie jest argument, bo i tak demokracja kiedyś stworzy im możliwość wyboru, nie możesz zamknąć ludzi w klatkach.quas pisze:z przykroscia cie poinformuje ze obserwujac dzisiejsza mlodziez mam wrazenie ze mozliwosci wyboru szkodza
Mundurki w szkołach
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Chaoschild
- Chuck Norris
Racja, na kazdym kroku widac jak to mlodszym za przeproszeniem za duzo w d&^ie sie nazbieralo. Troche dyscypliny nie zawadzi.quas pisze:z przykroscia cie poinformuje ze obserwujac dzisiejsza mlodziez mam wrazenie ze mozliwosci wyboru szkodza
Nie sądze, żeby nauczył czegokolwiek. Poza mundurkami powinny iść dalsze kroki jeżeli pragniecie dyscypliny, ale roman wykpił się mundurkami, bo reszty programu "zero tolerancji" nie ujrzymy
Inna sprawa czy naprawdę uważacie, że wprowadzanie dyscypliny w szkołach zmieni coś u młodzieży?
Wątpię, aby mundurek uczył czegokolwiek, a i tak będzie widać różnicę między bogatym i biednym, już dzieciaki się o to postarają
Inna sprawa czy naprawdę uważacie, że wprowadzanie dyscypliny w szkołach zmieni coś u młodzieży?
Wątpię, aby mundurek uczył czegokolwiek, a i tak będzie widać różnicę między bogatym i biednym, już dzieciaki się o to postarają
nie, no co ty. najpierw Romek zakaże permamentnie komórek, potem zegarków, a skończy się na butach i dzieciaki nię będą miały czym szpanowac oprócz białych ząbków i dobrych wyników..Izo pisze: Wątpię, aby mundurek uczył czegokolwiek, a i tak będzie widać różnicę między bogatym i biednym, już dzieciaki się o to postarają
To ja proponuję jako ubiór szkolny ustalić worki po ziemniakach ze szkolnej stołówki. Tanio wyjdzie, rodzice nie będą musieli wydawać pieniędzy, wszyscy będą chodzili w tym samym (zakaz przynoszenia worków z domu!)...
Boże, Roman to totalny oszołom
Boże, Roman to totalny oszołom
Zabawne... teraz jest wielka afera o mundurki, jak do władzy dojdzie LSD, to zacznie się awantura o wychowanie seksualne itd.
Że też nikt z miłościwie nam panujących jeszcze nie wpadł na to, że centralne sterowanie nie zadowoli nikogo
A podobno tak się odżegnują od PRL i socjalizmu...
Że też nikt z miłościwie nam panujących jeszcze nie wpadł na to, że centralne sterowanie nie zadowoli nikogo
A podobno tak się odżegnują od PRL i socjalizmu...
Wybór kroju mundurka i tak zależy od dyrekcji szkoły. Mały znajomego właśnie idzie do 1 klasy, jako mundurki wybrano dla nich poprostu kamizelki. Sądzę że mundurki posłużą jako bardziej widoczne identyfikatory a nie jako środek zamazujący różnice w portfelach rodziców. Zresztą powinna obowiązywać zasada "nie oceniaj książki po okładce" - jak wiadomo ma się to nijak do rzeczywistości.
sami tworcy uwazali ze domokracja to nic dobrego...ale podobniez niczego lepszego do tej pory nie wymyslonopingus pisze:To nie jest argument, bo i tak demokracja kiedyś stworzy im możliwość wyboru, nie możesz zamknąć ludzi w klatkach.quas pisze:z przykroscia cie poinformuje ze obserwujac dzisiejsza mlodziez mam wrazenie ze mozliwosci wyboru szkodza
zreszta najpierw trzeba sie nauczyc jak korzystac z demokracji a tego generalnie nie przekazano wspolczesnej mlodziezy (dobra nie wszystkim ale wydaje mi sie ze wiekszosci)
tutaj mam mieszane uczuciaRacja, na kazdym kroku widac jak to mlodszym za przeproszeniem za duzo w d&^ie sie nazbieralo. Troche dyscypliny nie zawadzi.
wiec napisze tak : mam juz swoje lata i dopoki nie zlapie mnie totalna skleroza to bede pamietam co wolno mi bylo gdy mialem lat 8,co jak mialem lat 12 a co jak mialem lat 17
patrzac z boku na to co wyczyniaja nieletni dochodze do wniosku ze ta granica ulegla gwaltownemu obnizeniu
ale tez nie ma sie co łudzić-> tutaj wina lezy po stronie rodzicow a nie szkoly (w tym miejscu narodzilby sie zupelnie nowy watek)- na dzien dzisiejszy nauczyciel nie ma w reku zadnych argumentow dyscyplinujacych (podobnie rzecz sie ma z dyrektorem itd.)...i uczniowie o tym doskonale wiedza
nie wiem co ma mundurek z pokora...ale jezeli taki bylby efekt to jak najbardziej OKfakt, że mundurek odrobineczkę uczy pokory, a tego brakuje naszej młodzieży
bo to sie ladnie medialnie i politycznie sprzedawaloNie sądze, żeby nauczył czegokolwiek. Poza mundurkami powinny iść dalsze kroki jeżeli pragniecie dyscypliny, ale roman wykpił się mundurkami, bo reszty programu "zero tolerancji" nie ujrzymy
pochwale ministerstwo edukacji za checi...
ale na checiach sie skonczylo a i kolejne pomysly sa in minus raczej
wprowadzenie jako takiej dyscypliny nigdy nie zawadzi...ale problem w tym ze szkola nie ma zadnych mozliwosci dyscyplinujacychInna sprawa czy naprawdę uważacie, że wprowadzanie dyscypliny w szkołach zmieni coś u młodzieży?
zreszta szkola ma raczej uczyc,ksztaltowac
za dyscypline/wychowanie odpowiada rodzina
bez przesadyzmunie, no co ty. najpierw Romek zakaże permamentnie komórek, potem zegarków, a skończy się na butach i dzieciaki nię będą miały czym szpanowac oprócz białych ząbków i dobrych wyników..
swoja droga-po kiego grzyba uczen ma miec wlaczona komorke w czasie zajec?tak samo wylaczona ma miec nauczyciel...
tego wymaga dobry obyczaj-tak samo wylacza sie komorki w kinie,teatrze czy filharmonii
a odbierac smsy,odpisywac itp mozna w czasie przerw-od czegos one sa
na mojej uczelni za dzwoniacy telefon(korzystanie z telefonu) mozna bylo wyleciec z examinu
jasne ze powinno bycWychowanie seksualne w szkole być powinno, zamiast wychowania do życia w rodzinie. W formie jaką proponuje lewica. Rzadko się z nimi zgadzam, ale w tym przypadku ich pomysł jest dobry.
bo idei wychowania do zycia w rodzinie to zupelnie nie rozumiem->pewne wartosci wynosi sie z domu,kolejna porcje lyka sie z zalozenia na zajeciach religii/etyki
nie wspominajac o totalnie porytych naukach przedmalzenskich
za to nie narusze etyki lekarskiej kiedy napisze ze poziom swiadomosci seksualnej w naszym kraju jest niski;naprawde mozna sie zdziwic jakie pytanie moze zadac pacjent w tej materii
ale jak z kazdym nauczaniem-trzeba to zrobic z glowa...primum non nocere
Nie chodziło mi konkretnie o wychowanie seksualne, tylko o przykład problemu, którego system socjalistyczny nie rozwiąże nigdy - jedni (jak np Ty) chcą wychowania seksualnego w szkole, inni (Giertych) nie. Nie zrobisz tak, żeby zadowolić wszystkich na raz przez centralne sterowanie szkołą.Crom pisze:Wychowanie seksualne w szkole być powinno, zamiast wychowania do życia w rodzinie. W formie jaką proponuje lewica. Rzadko się z nimi zgadzam, ale w tym przypadku ich pomysł jest dobry.
I własnie dlatego szkolnictwo trzeba sprywatyzować, bo wtedy każdy wyśle swoje dziecko do takiej szkoły, jaka mu odpowiada najbardziej. Do tego wyjdzie taniej, bo cała biurokracja, kuratoria itp. będą niepotrzebne.
Sprywatyzować szkolnictwo? A zagwarantowany darmowy dostęp do edukacji? Sprywatyzowane szkoły nie pobierające opłat za kształcenie dzieci i młodzieży? Kto na to pójdzie? Czy wszystkich będzie stać na płacenie za naukę?
Jak dla mnie bez sensu.
Teraz istnieją szkoły niepubliczne, z własnym programem nauczania. No a niestety w publicznych uczą tego, czego chce Ministerstwo Edukacji Narodowej...
Jak dla mnie bez sensu.
Teraz istnieją szkoły niepubliczne, z własnym programem nauczania. No a niestety w publicznych uczą tego, czego chce Ministerstwo Edukacji Narodowej...
... które jest zalezne od nacisków politycznych. A powinno być od nich wolne. Idąc dalej - należy zmienić MEN w IEN (Izbę Edukacji Narodowej). Czyli stworzyć z niego zwyczajowy apolityczny gabinet specjalistów, obsadzany za pomocą konkursów. Dotacje państwowe, lecz sam urząd działający (nie licząc kwesti finansowych) jak spółka państwowa. To by rozwiązało problemy mundurków, wychowania seksualnego itp. Oczywiście pierwszy plan dorosnąć do standardów szkolnictwa europejskiego - nie pod względem merytorycznym, ponieważ nauczyciele uczą dobrze, ale pod względem organizacji szkolnictwa.
Oczywiście, że MEN powinno być apolityczne. Ale niestety w dzisiejszych czasach jest to wręcz niemozliwie, przy obsadzaniu wszystkich możliwwych stołków przez swoich ludzi... Nie mówiąc już o Giertychu, który wprowadza do szkół swoje idee, które czasem są chore...
Co my mówimy o apolitycznym ministerstwie edukacji, jeżeli nastąpił "atak" nawet na całkowicie samodzielny i niezależny od rządu NBP (dymisja Balcerowicza). Ech, co za kraj.
Co my mówimy o apolitycznym ministerstwie edukacji, jeżeli nastąpił "atak" nawet na całkowicie samodzielny i niezależny od rządu NBP (dymisja Balcerowicza). Ech, co za kraj.
Litości... przecież obecne szkolnictwo pobiera opłaty za naukę, i to niemałe, w formie podatków. Darmowy dostęp do edukacji jest zagwarantowany, to fakt, ale to że tak jest, nie oznacza wcale że nie mogło by być lepiej.Crom pisze:Sprywatyzować szkolnictwo? A zagwarantowany darmowy dostęp do edukacji? Sprywatyzowane szkoły nie pobierające opłat za kształcenie dzieci i młodzieży? Kto na to pójdzie? Czy wszystkich będzie stać na płacenie za naukę?
Jak dla mnie bez sensu.
I jeszcze jedno. To, że kogoś nie stać bynajmniej nie oznacza, że trzeba zedrzeć podwójnie z tego, kogo stać - toż to czysty bandytyzm.
- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
Nom mundurki to nie najlepszy pomysł ale cóż zrobić ;P ?
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
@Skavenblight
Wiesz ... Posty musi nabic.. Jak nie na forum mistrzów tuningu to tutaj.. Szczegołnie mnie denerwuje odświeżanie starych tematów, w którym dyskusja już się zaończyła i wszystko wiadomo ale nie! On musi dopisac że używa supergluta ;P
Co do mundurków.. Ja już wpłaciłem na swój zaliczkę ;/
EDIT
Ponad 21 postów dziś (takich o niczym) rotfl
Wiesz ... Posty musi nabic.. Jak nie na forum mistrzów tuningu to tutaj.. Szczegołnie mnie denerwuje odświeżanie starych tematów, w którym dyskusja już się zaończyła i wszystko wiadomo ale nie! On musi dopisac że używa supergluta ;P
Co do mundurków.. Ja już wpłaciłem na swój zaliczkę ;/
EDIT
Ponad 21 postów dziś (takich o niczym) rotfl
Ostatnio zmieniony 7 lip 2007, o 17:14 przez Scream, łącznie zmieniany 1 raz.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Nie no zajebiste stwierdzenie, niema co...Artek'sWorkshop pisze:Nom mundurki to nie najlepszy pomysł ale cóż zrobić ;P ?