Gra o Tron - serial
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Re: Gra o Tron - serial
wiesz to zawsze jedno kliknięcie mniej - jestem zajętym człowiekiem i nie mam czasu pisać tyle liter
W książce jest nawet lepiej. Problemem jest głównie mnożenie wątków, które doprowadza w końcu (koło trzeciego tomu) do tego, że łatwo stracić zainteresowanie.Aldean pisze:tak samo:> genialny serial, polityka ukazana jest genialnie, mam nadzieje ze w książce będzie tak samo.wru pisze:Ostatni odcinek bardzo fajny. Jak skończy się 1 seria tj. za 2 odcinki to zaczynam czytać książkę.
pozdrawiam
Maciek
mozna uzywac jednego i drugiego. pisanie przez X nie jest błędem:>Yudokuno pisze:Panowie, słowo "sex" zostało spolszczone i można już je pisać przez "ks", tym bardziej, że litera "x" nie występuje naturalnie w języku polskim, jedynie w wyjątkach.
pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
to jednak jest film a nie ksiazka.Daw pisze:Wszystko fajnie. Z reguły fabuła oparta na książce będzie wciągająca. Jedyne co mnie denerwuje to mega sztuczność wielu scen. Tak jakby to ustawiał jakiś dramatyczny scenarzysta...
ksiazka jest duzo zgrabniej napisana.
Mnie w tym odcinku rozbawiło pojscie na polowanie :D:D
Myslelame, ze kozla wywine - gdy krol szedl na polowanie to bral ze soba z reguly caly orszak, wiec tych 30-40 osob powinno byc, a tu co ?
Wzial swoich najblizszych przydupasow i niczym na browara skoczyli sobie cos zabic.
Jeden wielki zal i posmiewisko
Myslelame, ze kozla wywine - gdy krol szedl na polowanie to bral ze soba z reguly caly orszak, wiec tych 30-40 osob powinno byc, a tu co ?
Wzial swoich najblizszych przydupasow i niczym na browara skoczyli sobie cos zabic.
Jeden wielki zal i posmiewisko
Ja na HBO oglądam, jak na razie 6 odcinków.
Polowanie super król maszeruje po lesie z dzidą w eskorcie ma 80letniego rycerza, młodszego brata i niepełnosprytnego pazia do noszenia wina. szczerze to myslałem, że go tam zajebią w jakiejś zasadzce
Polowanie super król maszeruje po lesie z dzidą w eskorcie ma 80letniego rycerza, młodszego brata i niepełnosprytnego pazia do noszenia wina. szczerze to myslałem, że go tam zajebią w jakiejś zasadzce
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
No ok, ale ja nie załapałęm się na pierwsze odcinki, a trzeba jakoś nadrobić
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Zdjęcia są dobre więc poszukaj czegoś w lepszej rozdzielczości.
A co do polowania to, jeśli nie chcieli brać statystów, mogli chociaż podłożyć dźwięk nagonki.
A co do polowania to, jeśli nie chcieli brać statystów, mogli chociaż podłożyć dźwięk nagonki.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
megavideo, chocby tu: http://iitv.info/gra-o-tron--game-of-thrones/Andrzej pisze:No ok, ale ja nie załapałęm się na pierwsze odcinki, a trzeba jakoś nadrobić
Są lepsze sposobymegavideo, chocby tu: http://iitv.info/gra-o-tron--game-of-thrones/
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
Scena "polowanie" powinna mieć tytuł budżet.
To samo jak w serialu Rzym gdzie o bitwach opowiadaly sobie 2-3 osoby po ich zakonczeniu
Nie wszędzie mają $ na tak wiarygodną, wspaniałą scenografię i tłum statystów jak w Boardwalk Empire.
Nie zawsze dana społeczność ludzka jest pokazana z takim pietyzmem jak w The Wire.
Człowiek tęskni też czasem do scen bitew gdzie były tłumy ludzi jak w dawnym, "historycznym" Spartakusie.
W tym odcinku GoT fajnie zrobili wyznanie win i Trial by combat, twarz tego który wyszedł z pojedynku zwycięsko - też pasowała.
Nie walczysz z honorem! - on walczył
To samo jak w serialu Rzym gdzie o bitwach opowiadaly sobie 2-3 osoby po ich zakonczeniu
Nie wszędzie mają $ na tak wiarygodną, wspaniałą scenografię i tłum statystów jak w Boardwalk Empire.
Nie zawsze dana społeczność ludzka jest pokazana z takim pietyzmem jak w The Wire.
Człowiek tęskni też czasem do scen bitew gdzie były tłumy ludzi jak w dawnym, "historycznym" Spartakusie.
W tym odcinku GoT fajnie zrobili wyznanie win i Trial by combat, twarz tego który wyszedł z pojedynku zwycięsko - też pasowała.
Nie walczysz z honorem! - on walczył
Jestem po 3 odciankach i całkiem fajne toto
Tak btw, to co było pierwsze? Gra czy ksiażka?
Tak btw, to co było pierwsze? Gra czy ksiażka?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.