Gra o Tron - serial

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Re: Gra o Tron - serial

Post autor: krystian1wielki »

wiesz to zawsze jedno kliknięcie mniej :D - jestem zajętym człowiekiem i nie mam czasu pisać tyle liter :mrgreen:

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Aldean pisze:
wru pisze:Ostatni odcinek bardzo fajny. Jak skończy się 1 seria tj. za 2 odcinki to zaczynam czytać książkę.
tak samo:> genialny serial, polityka ukazana jest genialnie, mam nadzieje ze w książce będzie tak samo.

pozdrawiam
W książce jest nawet lepiej. Problemem jest głównie mnożenie wątków, które doprowadza w końcu (koło trzeciego tomu) do tego, że łatwo stracić zainteresowanie.

Maciek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Yudokuno pisze:Panowie, słowo "sex" zostało spolszczone i można już je pisać przez "ks", tym bardziej, że litera "x" nie występuje naturalnie w języku polskim, jedynie w wyjątkach. :mrgreen:
mozna uzywac jednego i drugiego. pisanie przez X nie jest błędem:>

pozdrawiam
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

błędem nie, jest po prostu rzucającym się w oczy brakiem znajomości najnowszych reguł języka polskiego :P
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

mlepkows
Wodzirej

Post autor: mlepkows »

Yudokuno pisze:błędem nie, jest po prostu rzucającym się w oczy brakiem znajomości najnowszych reguł języka polskiego :P
Tak jak brak dużej litery na początku zdania? :wink:

Maciek

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Wszystko fajnie. Z reguły fabuła oparta na książce będzie wciągająca. Jedyne co mnie denerwuje to mega sztuczność wielu scen. Tak jakby to ustawiał jakiś dramatyczny scenarzysta...
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

mlepkows pisze:
Yudokuno pisze:błędem nie, jest po prostu rzucającym się w oczy brakiem znajomości najnowszych reguł języka polskiego :P
Tak jak brak dużej litery na początku zdania? :wink:
Wystarczająco duże litery?

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Daw pisze:Wszystko fajnie. Z reguły fabuła oparta na książce będzie wciągająca. Jedyne co mnie denerwuje to mega sztuczność wielu scen. Tak jakby to ustawiał jakiś dramatyczny scenarzysta...
to jednak jest film a nie ksiazka.
ksiazka jest duzo zgrabniej napisana.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Mnie w tym odcinku rozbawiło pojscie na polowanie :D:D:D
Myslelame, ze kozla wywine - gdy krol szedl na polowanie to bral ze soba z reguly caly orszak, wiec tych 30-40 osob powinno byc, a tu co ?
Wzial swoich najblizszych przydupasow i niczym na browara skoczyli sobie cos zabic.

Jeden wielki zal i posmiewisko :lol2: :lol2: :lol2:

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ściągacie ten serial, czy ogladacie go online?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Ja na HBO oglądam, jak na razie 6 odcinków.

Polowanie super :D król maszeruje po lesie z dzidą :P w eskorcie ma 80letniego rycerza, młodszego brata i niepełnosprytnego pazia do noszenia wina. :lol2: szczerze to myslałem, że go tam zajebią w jakiejś zasadzce :)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Andrzej
Pan Spamu

No ok, ale ja nie załapałęm się na pierwsze odcinki, a trzeba jakoś nadrobić :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Zdjęcia są dobre więc poszukaj czegoś w lepszej rozdzielczości.

A co do polowania to, jeśli nie chcieli brać statystów, mogli chociaż podłożyć dźwięk nagonki.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Andrzej pisze:No ok, ale ja nie załapałęm się na pierwsze odcinki, a trzeba jakoś nadrobić :)
megavideo, chocby tu: http://iitv.info/gra-o-tron--game-of-thrones/

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Są lepsze sposoby :)
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Andrzej
Pan Spamu

Dzięki :)

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Pewnie i sa lepsze, ale ten mi odpowiada, a jako, ze jestem len, to szukac dalej nie bede :P

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Scena "polowanie" powinna mieć tytuł budżet.
To samo jak w serialu Rzym gdzie o bitwach opowiadaly sobie 2-3 osoby po ich zakonczeniu
Nie wszędzie mają $ na tak wiarygodną, wspaniałą scenografię i tłum statystów jak w Boardwalk Empire.
Nie zawsze dana społeczność ludzka jest pokazana z takim pietyzmem jak w The Wire.
Człowiek tęskni też czasem do scen bitew gdzie były tłumy ludzi jak w dawnym, "historycznym" Spartakusie.

W tym odcinku GoT fajnie zrobili wyznanie win i Trial by combat, twarz tego który wyszedł z pojedynku zwycięsko - też pasowała.
Nie walczysz z honorem! - on walczył :wink:

Andrzej
Pan Spamu

Jestem po 3 odciankach i całkiem fajne toto :)

Tak btw, to co było pierwsze? Gra czy ksiażka?

Awatar użytkownika
Kervyn
Chuck Norris

Post autor: Kervyn »

Ofc że książka ;p
Queek.

ODPOWIEDZ