Ale faktycznie + za Ranki no i nie zawsze klepiesz się z przeciwnikiem który ma szerokość > 8 modeli. Chociaż zazwyczaj właśnie wtedy chcesz skorzystać z brzytwy. No chyba że na samotnego "kowboja". Wtedy 12 ataków w 2 turach z siłą 8 (zazwyaczj jednak bez przerzutów na kowbojów) ma znaczenie. Przy łukach oddawałbyś 6 ataków. Tu się zgadzam. Akurat ja mam rozpiskę na Deathie, więc trochę to odstrasza od zbliżania się do łuków, ty masz balisty, więcto też mogło by działać jak straszak, hmm? Załóżmy że nawet się wbije w te przykładowo 15 łuków i je zmiażdży, ale w nast turze dostaje na twarz dwa bełty. To chyba jednak dobra rekompensata. Z drugiej strony jak ci ładnie wejdzie brzytwa to może też pożałuje, że szarżował na 12 ataków z siłą 8. Obawiam się też szarży na bok takiego klocka Spearów, który jednak będzie pruł do przodu pewnie, tak? Łuki przy szerokim rozstaiweniu stoją sobie daleko i zanim ktoś wejdzie w ich strefę boczną to już zdążysz ich na to przygotować. No sam nie wiem - tak tylko spekuluję, żaden ze mnie pro ani doświadczony gracz.
A co do śmieciowych spraw, to bardzo mi się podobają takie małe oddziały Sword Masterów jako obrońcy Balist.
Obawiałbym się tylko czy Bolce faktycznie tak zmiotą tych kowboi. Na Large Targety to bicz, ale na bretońskie pegazy już niekoniecznie, czy się mylę?
Tak czy siak chyba jedno z lepszych rozwiązań na Bolce z tą obstawą SMów.
EDIT mały zrobiłem
No tak czy siak faktycznie jeśli rozkminiać zamianę spearów na łuki to trzeba wziąć dużą poprawkę na to, że jednak jest Arcy z BoHem i Shadowem i czy to się sprawdzi to nie wiem. A marnować 360 pts i +2PD +2DD to głupota.