Cieszę się że podjęta dyskusja.Król Goblinów pisze:Super Bogis, go4it! ja niestety odpadłem z DMP, wiec fajnie ze ogry będą reprezentowane
DMP to troszku nietypowy tur jako ze masz +/- szanse dostawia się do preferowanych armii.. osobiście wywaliłem z rozpy scrappy gdyż w teamie chciałem mieć jak najmniej losowości. natomiast gnoby bym zostawił (2x40 + trapsy) , bardzo ułatwiają czasami gre na remis.
W sumie to nie o to chodzi, z kim będę grał. Zawsze staram się grać by zminimalizować straty - niezależnie jaką armią grałem wcześniej.
Prawdą jest też że czym więcej katapult, tym bardziej na nie liczysz, a czym im gorzej pójdzie, tym więcej punktów utopiłeś w czymś co ci się nie sprawdziło... więc przeciwnik ma w ten sposób przewagę...
2x40 gnobków zmusza do wzięcia dwóch jednostek bulli, którzy w ogóle mi się nie uśmiechają. Poczułem ostatnio moc Ironów i wydaje mi się, iż ok 23 lipca w Poznaniu będę tesotwał dwie takie jednostki - w jednej bsb+maglord z siegem, w drugiej coś co się żadko zdarza w armii, zwykły hiroł z destiny.
Wynika to z mojej poprzedniej rozkiminki turneijowej opisanej w temacie - ogry na turneijach:
Co by nie było mamy wtedy:BOGINS pisze:
Wnioski z gry:
Podstawowym założeniem wszystkich bitew było zblokowanie głównego regimentu wrogiego przy pomocy tyranta i ludojadów w kresce. Służy to dwóm celom. Mój mały regiment trzyma duży i napakowany punktowo wrogi, przeważnie udaje się dzięki ciosom tyranta i z supportu ludojada ubić jakiegoś maga, bsb czy lorda. W tym samym czasie ironi niszczą inny wrogi unit. Rozkminka dobra, tyle że ... no cóż okazało się - wcześniej do mnie to nie docierało), że przeciwnik ma 2-4 silnych unitów, który prawie zawsze ejst porównywalny w sile z moim... jednym! Ups.
1. Tyranta do klepania,s7
2. maga lorda z siegem, s7
3. Hiroła z dwurakiem, s7
4. BSb z s6.
Dodając że każdy z nich stoi w regimencie z s6+ daje to duże możliwości w walce i zabijania wrogich modeli - szczególnie tych z t4.
Wracając więc do wypowidzi twojej Królu Goblinów - nie znajdę punktów na małych pokórczy. Zresztą notorycznie zapominam że mam runemaw