Podręczniki i Army Booki?Grolshek pisze:Od ustalania zasad jest w Polsce kto inny.
"Młotkowy" - bezpłatny magazyn WFB - NUMER 4 do pobrania!!!
Re: "Młotkowy" - bezpłatny magazyn WFB - NUMER 3 już jest!!!
Jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony tym numerem. Od okładki rzuca się poprawiona szata graficzna, dobrane zdjęcia, wypracowany styl. Szczerze gazetka już jest lepsza od WD, nie chodzi o to że jest darmowa, bo mogę płacić za coś co lubię, ale całość dotyczy WFB, bez reklam czy innych systemów. Dodatkowo Młotkowy w przeciwieństwie do WD skupia się na graniu, a nie prezentacji nowości wydawniczych. Strzałem w 10 są przypisy z serii "czy wiesz że", to sprawdzona w wielu magazynach forma pozwalająca przyswoić sobie drobne treści. Napewno w użyciu będzie lista spec herosów, a w pamięci bajeczne Imperium Heliona.
no patrz - ja grywam w Polsce, a ustalenia powyzszych cial mam w glebokim powazaniuGrolshek pisze:Organizatorzy turniejów i LS.
a powaznie - pragne przypomniec, ze LS nie ustala zasad, a jedynie wytyczne dla organizatorow turniejow. chyba, ze cos sie w ostatnim czasie zmienilo...
"I fart in your general direction"
Młotkowy nie wyróżnia się z tej materii. Podręczniki i AB dotyczą każdego, a LS, zasady organizatora czy zasady z Młotkowego są uznaniowe. Nie chodzi też że są "złe", tylko wypowiedź była zbyt mocna i nie oparta na faktach. Młotkowy jako magazyn fanów ma prawo tworzyć własne interpretacje zasad, a gracze mają prawo z nich korzystać bądź nie.Grolshek pisze:Organizatorzy turniejów i LS.
dokladnie tak - tak jak mozna grac na zasadach EURO czy LS, tak mozna grac na zasadach domowych, Mlotkowego czy wrecz - o zgrozo - podrecznikowych!Iddqd pisze:Młotkowy nie wyróżnia się z tej materii. Podręczniki i AB dotyczą każdego, a LS, zasady organizatora czy zasady z Młotkowego są uznaniowe. Nie chodzi też że są "złe", tylko wypowiedź była zbyt mocna i nie oparta na faktach. Młotkowy jako magazyn fanów ma prawo tworzyć własne interpretacje zasad, a gracze mają prawo z nich korzystać bądź nie.Grolshek pisze:Organizatorzy turniejów i LS.
"I fart in your general direction"
Przestań już pieprzyć głupoty Groszek - ile możnaGrolshek pisze:Dobrych kilkanaście lat netu i użerania się z takimi jak tyIddqd pisze:Młotkowy ma odpowiedź na takie narzekanie. Polecam str 37. Co trzeba przeżyć, aby zostać takim marudą?
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Mnie pytasz ile mogę ? Proooszę cię... Żadna nie narzekała... Jeśli mam cel i przeświadczenie że mam rację nie odpuszczam nigdy... Tyle że w tym przypadku droczę się z małym trollem a on łyka jak to młody i tyle...Daw pisze:Przestań już pieprzyć głupoty Groszek - ile możnaGrolshek pisze:Dobrych kilkanaście lat netu i użerania się z takimi jak tyIddqd pisze:Młotkowy ma odpowiedź na takie narzekanie. Polecam str 37. Co trzeba przeżyć, aby zostać takim marudą?
?Zdejmij czarne okulary.
Reakcje są zaskakująco pozytywne. Sam się zdziwiłem.
Na najbliższym silesianie nie będzie. W najbliższym roku planuję zrobić ze dwa - trzy lokale ze specialami, w Bielsku może też będą i jak wrażenia nie będą jakoś bardzo negatywne, to w przyszłym roku na silesianie mogą być spece. To żadne czarnowidztwo, tylko optymizm.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Mlotkowy jak zwykle kawał solidnej roboty.
(edit usunąłem lwią część posta bo nie chce mi się kłócić z fanbojem LL i LS który naprawdę długo może)
(edit usunąłem lwią część posta bo nie chce mi się kłócić z fanbojem LL i LS który naprawdę długo może)
Na Imperatora tyranidzi w Polsce - boltery w dłoń panowieWisnia pisze:Mamy w Chodzieży jednego Tyranida, więc widziałem na żywo
Duke (jako komentator WoCHu), JaceK, Zembol - co sądzicie o dopuszczaniu Valkirii z WoCH pod warunkiem nieposiadania ołtarzy w rozpie?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Grolshek pisze:Proooszę cię... Żadna nie narzekała... Jeśli mam cel i przeświadczenie że mam rację nie odpuszczam nigdy... Tyle że w tym przypadku droczę się z małym trollem a on łyka jak to młody i tyle...
Nice! Ogarnij się
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Zapewne to samo co z Wulfrykiem bez chosenów czyli mają to w nosie bo wszyscy grają na chosenach i szrajnach...Smh pisze:Duke (jako komentator WoCHu), JaceK, Zembol - co sądzicie o dopuszczaniu Valkirii z WoCH pod warunkiem nieposiadania ołtarzy w rozpie?
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Przecież to oczywiste, że WoCH jak zwykle jest biedny i poszkodowany. Może pora pomyślec nad zmianą nazwy na Weepers of Chaos?
-
- Masakrator
Mordercze to kombo z zajebistą osiemnastą( tyle się mieści na 2.4?) Chosenów. Normalnie z podłogi zęby zbieram. Tak samo jak ultra Festus bez jakiegokolwiek pancerza. Szkoda, iż nie dopuściliście Shadowblade'a. To byłby balans.
Groszku, nie wszyscy tak samo jak nie wszyscy mają parcie na mordowanie i maxowanie rozp - też nie uwierzyłem do póki nie spotkałem takich osób ;PGrolshek pisze:Zapewne to samo co z Wulfrykiem bez chosenów czyli mają to w nosie bo wszyscy grają na chosenach i szrajnach...Smh pisze:Duke (jako komentator WoCHu), JaceK, Zembol - co sądzicie o dopuszczaniu Valkirii z WoCH pod warunkiem nieposiadania ołtarzy w rozpie?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.