Ogrowe rozpiski

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Re: Ogrowe rozpiski

Post autor: Murmandamus »

niestety chyba będzie, jak się do czego przyzwyczai gatunek homo sapiens to będzie to drążył cały czas a inni pójdą za jego przykłądem i dalej będzie to główny format. A na początku 8ed było tak pięknie 2900, 2800 .
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

A mojej rozpiski nikt nie zbeszta ? czyżby rozpa idealna ? :roll:

Awatar użytkownika
Daw
Masakrator

Post autor: Daw »

Na papierze rozpa może wyglądać dosyć warzywnie, a w praktyce jak jej użyjesz to już zupełnie inna kwestia co może sprawić, że będzie mega mocna więc różnie z tym besztaniem bywa... duński Woch tegoroczny miał byś mega słaby patrząc na papier :)
Jeszcze Polska nie zginęła / Isten, áldd meg a magyart
Obrazek
Obrazek

scoutmaster
Chuck Norris

Post autor: scoutmaster »

Murmandamus pisze:niestety chyba będzie, jak się do czego przyzwyczai gatunek homo sapiens to będzie to drążył cały czas a inni pójdą za jego przykłądem i dalej będzie to główny format. A na początku 8ed było tak pięknie 2900, 2800 .
w Warszawie będziemy organizowali turniej na 2800 (w terminie by nowe ogry mogły być użyte)

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Zgodzę się z DAW. Rozpa jak rozpa najważniejsze jest umieć nią zagrać. Jak bywałem na turniejach czy sparingach to i tak większość myślała że będzie miała z ogrami 15+pkt... bo to ogry :).
Teraz nic sie nie zmienia - tylko trzeba nauczyć się grać.
Według mnie - najważniejszym bonusem jaki otrzymaliśmy w związku z wydaniem armii to:
1. Silniejsza magia - niezależnie od faktu której magii użyjemy - to nawet maw jest lepsza niz była (większe zasiegi, brak ograniczników na kogo rzucić, atrybut+brak hitów no i masakrycznego miscasta).,
2. Iroblastery - tu chyba nie muszę tłumaczyć, że są to imo machinki obowiązkowe.
3. Ludojady - w wersji scout/vanguard,sniper/poison jak tam chcemy, ale ejst to najprostszy unit do konwersji czy zmian i dający ogromne możliwości taktyczne.
4. Kociaki (tylko tutaj uwaga - Panika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Inne jednostki - czy to ołowiomiotacze,nawet kawaleria, potwory, śmieciarki są drugorzędną sprawą

Kinię też rozpą na 1600:
Oprawca, BSb, firebelly, klocek ironków, jakieś wsparcie, kociać, ludojady, 2xironblaster.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

BOGINS pisze: 2. Iroblastery - tu chyba nie muszę tłumaczyć, że są to imo machinki obowiązkowe.
pisz, pisz. najlepiej z rozbiciem na poszczegolne armie.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

hmm może jako argument tak wielkiego klocka z trzema bohaterami dodam, że na turnieju będzie tylko jeden, max 2 graczy którzy na widok 13 ogrów nie spanikują :D A jak wszyscy wiedzą niektóre bitwy wygrywa się przed rzuceniem na zaczynanie ;)

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

No taki klocek to w dalszym ciągu jest super opcja. Mi na DMP mój kloc Ironów z bohaterami nie zginął w żadnej bitwie cały, jedynie z krasnoludami przeciwnik postrzelał i dostał 50% punktów.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Xet pisze:
BOGINS pisze: 2. Iroblastery - tu chyba nie muszę tłumaczyć, że są to imo machinki obowiązkowe.
pisz, pisz. najlepiej z rozbiciem na poszczegolne armie.
Odpowiedż w dziale taktyk:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 58#p794058

Ironi miażdża, nie ma sensu z nich rezygnować. nawet na standardy ETC wepchniesz ich bez problemu jakoś 7-8+2 herosów i jest mega bicie po jajach.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Ewentualnie 9 Bullsów z ironfistami. 4+ save w walce, 6+ ward. Więcej ran, dłuższy look-out dla bohaterów.
Cena klocka FCG 318 pts. Brzmi sensownie.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

brzmi moim zdaniem nie sensownie gdy mówimy o 4 siły ...

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

na nowe 2400

Tyran - gen - GW,harmour (mamy sv 3+,4+ward, 5a sił7, lata, i ciężko bije dosyć.)
Enchanted shield
Amulet of Preserv
Arabyan Carpet

Bruiser BSB- great weapon
armour of Destiny

Butcher 2lv
helheart

Butcher 2lv Beast
crown of command

8 Ironguts tu butcher z crownem idzie
fcg, snd of discipline

7 bulls tu drugi butcher i bsb
fcg, ironfist,

30 gnobblars fcg
30 gnobblars fcg

3 maneaters poison sniper
banner of ethernal flame

scrapplauncher
scrapplauncher
ironblaster

te 3 rydwany popylają razem.

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Sztandary w gnoblarach ? :lol2:
Generał ciekawy, szkoda że nie ma już pancerza mastodonta bo + dywanik dawał czadu ;)
Rzeźnicy jakie lore ? to też musisz zapisać w rozpie ;)
Wydaje mi się że miotacz ognia jest must have w rozpie, ale na razie nie testowałem go w liczbie większej jak 3 i się spisywał :)
Sztandar dyscypliny w Ironsach pomysł niezły, ale polecam Dragonhida- jest niezastąpiony gdy chodzi o przerzuty 1 na zranienie z great weaponami
Co Cię skłoniło do wystawienia bulli ?
I jakbyś wyskrobał punktów na zamianę śmieciarki na działko to by była bomba

Ogólnie pomysł ciekawy, a najbardziej intryguje mnie brak oprawcy i jakiegoś wielkiego świniaka :?:

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

mimo że brak mastodonta to i tak dobrze chroniony bydlak, ew moze wymienic greata na braca of handguns zawsze to dodatkowy atak nawet z siłą 5 to sporo i możliwość oddania strzału. Rzeźnikowi jednemu zapisałem beast, drugiemu nic bo oczywiste że musi mieć lore maw. Buli czy raczej ogry jak się teraz nazywa zabrałem bo tańsi nieco a bohatwerowie nadrobią niedobory siły . Zresztą 4 to też nie jest marnie. Ward 6+ czasem potrafi zaskoczyć. Wyskrobać to już mogę tylko kosztem gnobblarów. Chociarz 2x sztandar to 20pkt , ale smieciareczki są milutkie nadal. Placek to placek. No chyba że zamiast 2 smieciar to tundertusk lecz podoba mi się opcja dwóch crapp . JEdno działko powinno dać sobie radę. A jak już 3 rydwano smieciarko blastery zaszarżują jednego przeciwnika to może być ciepło.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Jak najlepiej złożyć BSB ?

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Na przeżywanie:
-Armour od destiny (word na 4+)
- Mowseeker, Glittering Scales, Opal Amulet ( 6 tafa, -1 do zranienia, jednorazowy word 4+)
- Mowseeker, Dragonbane gem, Fancers Blades( 6 tafa, word na 2+ od płonących, 10 ww)
Na walkę:
-sigebreaker, Wyrdstone neclace
Lub wersja do rozkręcania steamtanka :
-Sigebreaker, potion of strengh

ewentualnie coś z crown of comand jakiś sztandar magiczny

Innych wersji nie widziałem

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

to chyba tyranta skladasz

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Przypominam że mawseeker jest 4x droższy teraz ;).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Trochę się dziwie faktowi takiemu, iż w sumie do armii warto wziąć - a przynajmniej ja biorę:
tego oprawcę,bsb+firebelly, dwa klocki ironków, ludojady plus kociaki no i machiny.
Tak patrząc z boku to te klocki ironków są do przepychania wrogów - słabszych, ludojady na magów, kociaki odginajki, a machiny by coś zabić. Niby podobnie jak w każdej armii.
Trochę smuci mnie też to, że w sumie na tą kawalerię, olowiomiotaczy nei ma punktów

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Majestic pisze:Przypominam że mawseeker jest 4x droższy teraz ;).
no i tylko dla tyranta ;)

ODPOWIEDZ