Temat filmowy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Temat filmowy
Obejrzałem wczoraj "tunel" i zajebiście mi się spodobał.
Myślałem że będzie kolejnym słabym,tanim, mało strasznym horrorem z beznadziejną fabułą.
Na szczęście film okazał się rewelacyjny.
Świetny klimat, całość wykonana ala "blair witch project" tylko dużo straszniejsze.
Potworek nie jest dokładnie pokazany zazwyczaj są tylko świecące się oczy w ciemnościach i lekki zarys jego kontorów.
Więc mamy film "oparty na faktach", reporterkę i operatora kamery którzy opowiadają co im się przytrafiło w tunelach kolejowych, strasznie szybkie stworzenie które wybija wszystko w ciemności, ,dodatkowo nie wiadomo co to w ogóle jest i jak to dokładnie wygląda, pełno mrocznych, brudnych wilgotnych korytarzy, część filmu jest nagrana amatorską kamerą, zajebiste efekty dźwiękowe, bardzo duży realizm.
Jedyne do czego można się przyczepić to momenty wywiadu z reporterką i operatorem.
Na początku są zbyt radośni opowiadając jak zaczęła się ich cała "przygoda".
Jest to moim zdaniem jeden z najlepszych filmów tego roku.
Myślałem że będzie kolejnym słabym,tanim, mało strasznym horrorem z beznadziejną fabułą.
Na szczęście film okazał się rewelacyjny.
Świetny klimat, całość wykonana ala "blair witch project" tylko dużo straszniejsze.
Potworek nie jest dokładnie pokazany zazwyczaj są tylko świecące się oczy w ciemnościach i lekki zarys jego kontorów.
Więc mamy film "oparty na faktach", reporterkę i operatora kamery którzy opowiadają co im się przytrafiło w tunelach kolejowych, strasznie szybkie stworzenie które wybija wszystko w ciemności, ,dodatkowo nie wiadomo co to w ogóle jest i jak to dokładnie wygląda, pełno mrocznych, brudnych wilgotnych korytarzy, część filmu jest nagrana amatorską kamerą, zajebiste efekty dźwiękowe, bardzo duży realizm.
Jedyne do czego można się przyczepić to momenty wywiadu z reporterką i operatorem.
Na początku są zbyt radośni opowiadając jak zaczęła się ich cała "przygoda".
Jest to moim zdaniem jeden z najlepszych filmów tego roku.

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
wspomniana parę postów wyżej "Droga" leci dzisiaj chyba na Canalu+ o 20.00. Nie czytałem książki, więc obejrzę bez obciążeń
.
Akurat film się skończył. W sumie podobał mi się, chociaż przyznaję, ze chciałem wyłączyć na początku filmu, kiedy bohater z dzieckiem na plecach umknął 10 uzbrojonym zbirom... Bez tej sceny film byłby dobry - a tak jedynie średni...

Akurat film się skończył. W sumie podobał mi się, chociaż przyznaję, ze chciałem wyłączyć na początku filmu, kiedy bohater z dzieckiem na plecach umknął 10 uzbrojonym zbirom... Bez tej sceny film byłby dobry - a tak jedynie średni...
Kto był na Conanie?
Byłem, zobaczyłem, wspominać raczej nie będę. Film dopieszczony jeśli chodzi o aktorów/charakteryzację oraz naprawdę fajne 3D (zwłaszcza krajobrazy). Ale walki jakoś nie zapadają w pamięć (choć są non stop, wiec może też dlatego
), a co najsłabsze w filmie to w zasadzie brak fabuły i jakichś fajnych zwrotów akcji, niespodzianek, zagadek. Film przewidywalny w 100%. Taki hack & slash z dobrą grafiką.
Pierwowzór jednak dużo lepszy.
Byłem, zobaczyłem, wspominać raczej nie będę. Film dopieszczony jeśli chodzi o aktorów/charakteryzację oraz naprawdę fajne 3D (zwłaszcza krajobrazy). Ale walki jakoś nie zapadają w pamięć (choć są non stop, wiec może też dlatego

Miałem iść na Conana, ale grają w moim mieście tylko w 3d. A ja 3d nie trawię. Co do nowego Conana to wiedziałem, że oprawa wizualna będzie na dobrym poziomie, ale bałem się właśnie o fabułe. Tak czy siak trzeba go obejrzeć.
Come crawling faster, obey your Master...
Niestety też oglądałem w 3D. Co do opinii Kołaty to nic dodać, nic ując. A córeczka Khala wyglądała jak demonetka/witch elfka/czarownica bene gesserit.Kołata pisze:Kto był na Conanie?
Byłem, zobaczyłem, wspominać raczej nie będę. Film dopieszczony jeśli chodzi o aktorów/charakteryzację oraz naprawdę fajne 3D (zwłaszcza krajobrazy). Ale walki jakoś nie zapadają w pamięć (choć są non stop, wiec może też dlatego), a co najsłabsze w filmie to w zasadzie brak fabuły i jakichś fajnych zwrotów akcji, niespodzianek, zagadek. Film przewidywalny w 100%. Taki hack & slash z dobrą grafiką.
Zapodajcie jakiś spoko film z gatunku thriller/sci-f, bo bym sobie coś oglądnął, a nie mam pomysłu co 

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Ukryty Wymiar.Andrzej pisze:Zapodajcie jakiś spoko film z gatunku thriller/sci-f, bo bym sobie coś oglądnął, a nie mam pomysłu co
- swieta_barbara
- habydysz
Repo Men - za poleceniem Tomasha z fejsika, calkiem w porzadku
Adjustment Bureau - za poleceniem mojej sis z fejsika, naprawde solidny kawalek filmu
Adjustment Bureau - za poleceniem mojej sis z fejsika, naprawde solidny kawalek filmu
A co myślicie o archiwum X? Nie oglądałem jak leciało w TV i teraz mam czas nadrobić. Warto?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Ukryty wymiar bardzo spoko.quidamcorvus pisze:Ukryty Wymiar.Andrzej pisze:Zapodajcie jakiś spoko film z gatunku thriller/sci-f, bo bym sobie coś oglądnął, a nie mam pomysłu co
Sunshine, W stronę słońca Dannego Boyla też dobrze się ogląda.
ukryty wymiar..jakoś mi to za boga nie pasuje ;] zawsze to było The Outer Limits. A co do The X files oczywiście. Zawsze warto to oglądać bo ma klimat. Tak jak Miasteczko Twin Peaks.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
w momencie jak zdecydowali sie kręcić prequel czy tam sequel bez niego, spartacusa przestałem oglądać. anyway, serial swietny, szkoda faceta:>wru pisze:11 września zmarł Andy Whitfield, odtwórca tytułowej roli w serialu "Spartakus: Krew i piach". RIP.
pozdro
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
- MomoTheKiller
- Chuck Norris
@Andrzej - polecam rosyjski film "Przenicowany Świat" aka "Обитаемый остров"
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.