Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Re: Temat filmowy

Post autor: eliah91 »

Obejrzałem wczoraj "tunel" i zajebiście mi się spodobał.
Myślałem że będzie kolejnym słabym,tanim, mało strasznym horrorem z beznadziejną fabułą.
Na szczęście film okazał się rewelacyjny.
Świetny klimat, całość wykonana ala "blair witch project" tylko dużo straszniejsze.
Potworek nie jest dokładnie pokazany zazwyczaj są tylko świecące się oczy w ciemnościach i lekki zarys jego kontorów.
Więc mamy film "oparty na faktach", reporterkę i operatora kamery którzy opowiadają co im się przytrafiło w tunelach kolejowych, strasznie szybkie stworzenie które wybija wszystko w ciemności, ,dodatkowo nie wiadomo co to w ogóle jest i jak to dokładnie wygląda, pełno mrocznych, brudnych wilgotnych korytarzy, część filmu jest nagrana amatorską kamerą, zajebiste efekty dźwiękowe, bardzo duży realizm.
Jedyne do czego można się przyczepić to momenty wywiadu z reporterką i operatorem.
Na początku są zbyt radośni opowiadając jak zaczęła się ich cała "przygoda".
Jest to moim zdaniem jeden z najlepszych filmów tego roku.
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

Karate po Polsku to jest kino

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

wspomniana parę postów wyżej "Droga" leci dzisiaj chyba na Canalu+ o 20.00. Nie czytałem książki, więc obejrzę bez obciążeń 8) .

Akurat film się skończył. W sumie podobał mi się, chociaż przyznaję, ze chciałem wyłączyć na początku filmu, kiedy bohater z dzieckiem na plecach umknął 10 uzbrojonym zbirom... Bez tej sceny film byłby dobry - a tak jedynie średni...

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Kto był na Conanie?
Byłem, zobaczyłem, wspominać raczej nie będę. Film dopieszczony jeśli chodzi o aktorów/charakteryzację oraz naprawdę fajne 3D (zwłaszcza krajobrazy). Ale walki jakoś nie zapadają w pamięć (choć są non stop, wiec może też dlatego :P), a co najsłabsze w filmie to w zasadzie brak fabuły i jakichś fajnych zwrotów akcji, niespodzianek, zagadek. Film przewidywalny w 100%. Taki hack & slash z dobrą grafiką.

Pierwowzór jednak dużo lepszy.

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

Miałem iść na Conana, ale grają w moim mieście tylko w 3d. A ja 3d nie trawię. Co do nowego Conana to wiedziałem, że oprawa wizualna będzie na dobrym poziomie, ale bałem się właśnie o fabułe. Tak czy siak trzeba go obejrzeć.
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

Kołata pisze:Kto był na Conanie?
Byłem, zobaczyłem, wspominać raczej nie będę. Film dopieszczony jeśli chodzi o aktorów/charakteryzację oraz naprawdę fajne 3D (zwłaszcza krajobrazy). Ale walki jakoś nie zapadają w pamięć (choć są non stop, wiec może też dlatego :P), a co najsłabsze w filmie to w zasadzie brak fabuły i jakichś fajnych zwrotów akcji, niespodzianek, zagadek. Film przewidywalny w 100%. Taki hack & slash z dobrą grafiką.

Pierwowzór jednak dużo lepszy.
Niestety też oglądałem w 3D. Co do opinii Kołaty to nic dodać, nic ując. A córeczka Khala wyglądała jak demonetka/witch elfka/czarownica bene gesserit.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Zapodajcie jakiś spoko film z gatunku thriller/sci-f, bo bym sobie coś oglądnął, a nie mam pomysłu co :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Andrzej pisze:Zapodajcie jakiś spoko film z gatunku thriller/sci-f, bo bym sobie coś oglądnął, a nie mam pomysłu co :)
Ukryty Wymiar.

Andrzej
Pan Spamu

Przeczytałem recenzje, zapowiada się spoko. Dzięki :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Repo Men - za poleceniem Tomasha z fejsika, calkiem w porzadku
Adjustment Bureau - za poleceniem mojej sis z fejsika, naprawde solidny kawalek filmu

Andrzej
Pan Spamu

A co myślicie o archiwum X? Nie oglądałem jak leciało w TV i teraz mam czas nadrobić. Warto?

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

quidamcorvus pisze:
Andrzej pisze:Zapodajcie jakiś spoko film z gatunku thriller/sci-f, bo bym sobie coś oglądnął, a nie mam pomysłu co :)
Ukryty Wymiar.
Ukryty wymiar bardzo spoko.

Sunshine, W stronę słońca Dannego Boyla też dobrze się ogląda.

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Chrzanic wszystko inne, wraca SoA!

Awatar użytkownika
Vallarr
Falubaz

Post autor: Vallarr »

Wybaczcie double posta.
4 sezon SoA miazdzy od pierwszej minuty az do ostatniej pierwszego epizodu, a wszystko przesycone tak charakterystyczna dla SoA muzyka... mega. Po prostu.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

ukryty wymiar..jakoś mi to za boga nie pasuje ;] zawsze to było The Outer Limits. A co do The X files oczywiście. Zawsze warto to oglądać bo ma klimat. Tak jak Miasteczko Twin Peaks.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
wru
Chuck Norris

Post autor: wru »

11 września zmarł Andy Whitfield, odtwórca tytułowej roli w serialu "Spartakus: Krew i piach". RIP.
Come crawling faster, obey your Master...

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

wru pisze:11 września zmarł Andy Whitfield, odtwórca tytułowej roli w serialu "Spartakus: Krew i piach". RIP.
w momencie jak zdecydowali sie kręcić prequel czy tam sequel bez niego, spartacusa przestałem oglądać. anyway, serial swietny, szkoda faceta:>

pozdro
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
MomoTheKiller
Chuck Norris

Post autor: MomoTheKiller »

@Andrzej - polecam rosyjski film "Przenicowany Świat" aka "Обитаемый остров"
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Awatar użytkownika
Noire
Mudżahedin

Post autor: Noire »

Ja natomiast polecam sługę dwóch panów. Świetnie oddany klimat XVIII wiecznej Francji i Imperium Rosyjskiej plus dość ciekawie pokazana bitwa pod Połtawą.
PK w sumie jest takie samo jak PVP tylko jesteś czerwony i wszyscy chcą Cię zabić

ODPOWIEDZ